Чип
Модератор: bum_bum
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Чип
Чипосах си колата 318 tds . Разликата е осезаема .Чипът ми излезе 150лв. , момчето което ми го изпрати ми даде 3 версии, аз си избрах една другите му ги върнах. Плащането става след изпробване и ако сте доволни му превеждате парите, ако не връщате му чиповете по пощата. Дано да НЯМА КАЛТАЦИ които даго завлекът. Има версии за почти всички мотори за BMW, който има желание да пише на ЛС , ще му кажа как да се свърже с него, момчето е много точно и ще ви обясни всичко което ви интересува!!!!!
Аз лично съм МНОГО ДОВОЛЕН!!!!

Аз лично съм МНОГО ДОВОЛЕН!!!!

Последна промяна D.Pavlov на 12 Дек 2006, 20:50, променена общо 2 пъти
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
И аз си взех чип от същото момче и съм много доволен, разликата се усеща. И на мен ми изпрати две версии едната с ограничител на оборотите другата без избрах си единия и му върнах другия чип. Платих му две седмици след като ми ги прати, а през това време ги тествах и двата 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
- silver_Angel
- Потребител
-
- Кара: e60 525 2005г.
Re: Чип
А този чип кой ти го слага?
Питам защото не знам дали ще мога да се справя сам или е по-добре в сервиз?
Нали ще ми дадеш координатите на това момче
Питам защото не знам дали ще мога да се справя сам или е по-добре в сервиз?
Нали ще ми дадеш координатите на това момче
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
150 лв. си е аванта особено ако е толкова добро...
А разхода как е? Пожителни, отрицателни промени?
А разхода как е? Пожителни, отрицателни промени?
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Brezel
- кандидат ентусиаст
-
ioshev.al написа:МОМ4ЕТА 6ТЕ ДАДЕТЕЛИ МАЛКО ИНФО ЗА ТОВА МОМ4Е ТЕЛЕФОН АКО ОБИ4АТЕ
Здравейте,
съжелявам че толкова късно пиша но до сега се борих с проблеми с интернета в Провинцията. Сега съм в БГ и докато си наглася нещата зор видях.
Казвам се Богомил и се занимавам с чиптунинг. Живея в Германия и от известно време (март 2006) пробно почнах да пращам тунингчипове към България. Първо бях малко скептичен но се оказа че повечето предрасъдаци за българите не са съвсем вярно и може да се работи.
Схемата е следната.
Ако някой се нуждае от чип може да поръча при мен. З да знам какъв чип е нужен за съответния автомобил са минужни 2 номера. Това са номера на компютъра на автомобила (номера на ECU-то) и номера на оригиналния чип или чипове (това се нарича Софтуеренномер)
Без тези номера не мога да се ориентирам и немога да пратя какъвто и да било чип. Преди време имаше някои които ми твърдяха ч чиповете при един мотор са еднакви и няма проблеми но не е така. Ако искате качаствен и съответстващ на автомобила ви чип ми трябват номера на ECU-to и Софтуерния номер.
За да проверите кой са вашите номера се налага да свалите компютъра и да прочетете номера. При БМВ има един бар код и под или над него е написан номера. При компютрите на BOSCH nomera винаги започва със 0261.... или 0281.... ето и един пример от едно БМВ.
това ограденото с червено е номера на ECU-to

След това отваряте компютъра (не се страхувайте неможе да повредите нищо ако не използвате груба сила) и прочитате номера на оригиналният чип. Значи върху оригиналния чип винаги има една лепенка с номер. Това е софтуерният номера от който се нуждая. Ето една примерна снимка но на тази снимка лепенката върху чипа не е оригиналната щото чипа вече е сменен.

при ТДС нюмоделите чиповете са два и са с поредни номера.

Така: След като знаете номерата на чиповете най трудното е свършено. Значи хубаво е ако имате възможност да правите и по някоя друга снимка но ми върши работа и само да препишете точните номера.
Пращате ми номерата по майл скайп лични съобщения или по телефона.
Аз проверявам дали имам чип за този мотор и компютър като се позовавам на дадените ми от вас номера (затова са и толкова важни) и ви отговарям дали имам чип. Ако имам чип пращам чипа на посочен от вас пощенски адрес. (адреса трабва да е пълен и с пощенски код за да не се загуби)
получавате чипа и го изпробвате. Ако ви харесва и сте доволни ви давам моята банкова сметка на която да се преведът парите.
Цените са 100 лева за атмосферен мотор и 200 лева за турбомотор.
ако обаче случайно има несъответсвие или някой е недоволен може без проблем да ми върне чипа (стига да не го е счупил до неизползваемост) Както писаха колегите по горе ако имам няколко вресий за даден автомобил пращам всичко ковто имам и вие си решавате кое ви устрйва най добре. Най често чиповете се различават по увеличаване на мощността и екологичност.
Ако имате въпроси можете да питате направо тук или на лични или както ви е удобно.
Контактите ми са
e-mail: mzetz@mail.bg
telefoni 0049 30 51067357 (домашен в Германия)
0049 177 4067124 (мобилен в германия)
0886878263 (мобилен в България но е валиден до около 8-10 януари след това се прибирам в Германия)
Мога да пращам чипове независимо дали съм в БГ или в Германия защото си взех доста техника със себе си понеже мислех че някой ще поръча междувременно. Принципно и преди време предлагах в този форум но интересът беше слаб а и хората не ми вярват и мислят че ще ги прецакам но все пак има доста членове на БМВ форума на които съм пращал.
Главно във VW форума предлагам защото там имам по обширна тема относно чиптунинг.
http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&postdays=0&postorder=asc&start=285
За собствениците на автомобили след 2000 година мога да предложа и ОБД тунинг.
Значи да поясня. ОБД-тунинг е директно сменяне на софтуера с който работи автомобила. Колата се свързва с компютър посредством спецялни кабели (www.byteshooter.com) и през ОБД буксата (диагностичната букса) и се препрограмира ECU-то. Ефектът е както при класическият чиптунинг със смяна на чипа но при ОБДтунинга просто се сменя софтуера без да се сменя чипа и без да се пипа по ЕКУто. Не истават никъкви следи. Връщане на заводските настройки става за 5 минути. ОБД-тунинг е възможен главно при автомобилите произведени след 2000 година (общо казано). Цената е 200 лева. Мога да предложа следното: Уговаряме си час в района на София (може и около нея) срещаме се препрограмирам въпросният автомобил. Правят се тестове от собственика , И впоследствия плащането. Получавате и Оригиналния софтуер който може по късно да послужи за връщане на заводските настройки. Може да се осведомите колко горе долу струва такъв тип чиптунинг Относно качество и доволни клиенти можете да погледнете минали мнения в темата във VW форума въпреки че скоро я поизчистихме доста от спам и ненужни хвалби щото иначе много се размива съдаржанието. . Ако има технически въпроси как точно става и защо не става на по стари автомобили можете да питате.
Поздрави Brezel
Последна промяна Brezel на 10 Май 2007, 13:48, променена общо 2 пъти
Kleinigkeiten sind es, die Perfektion ausmachen, aber Perfektion ist alles andere als eine Kleinigkeit.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Ще ви помоля да се разбирате с човека на Л.С
Става въпрос за
пари,а това е технически форум,все пак.
Обявата е за "Продава",и то за платените,но поради големия интерес няма да я трия засега

Обявата е за "Продава",и то за платените,но поради големия интерес няма да я трия засега

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
bmwdriver написа:Ще ви помоля да се разбирате с човека на Л.ССтава въпрос за

0878 500 286