Турбото свири като линейка причини ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Турбото свири като линейка причини ?
Здравейте колеги
Колата е 320д е46 150кс. 2003г.
Ситуацията е такава след като я взех още същия ден като тръгнах от Дупница и стигнах до Бургас турбината взе да се чува.... а като я купувах не се чуваше. Прибрах се до Балчик със свирещо турбо. Тук моя майстор който не се занимава с турбота , но ги сваля и ги носи на човек който разбира , моя майстор ми каза , че не би трябвало да е от турбото той самия го пипа няма луфт , но аз исках да го свали и да го закара при някой разбиращ. Така и стана и въпросния майстор го разглобил и каза , че му няма нищо и , че нямало как да свири от него даже ми каза , че няма смисъл да се сменят лагери едва ли не турбото е здраво и няма начин да се чува то. Но аз съм като линейка между 1700-2000 оборота после не се чува на по високи или на по ниски от тези. И с катализаторите и без тях сега турбината се чува по един и същи начин. Какво да правя не знам вече ? Иначе колата си върви не съм забелязал промяна. Е може би само докато не се включи турбото си е е малко тромава
имам приятели със същия модел техните не се чуват от това разбирам , че изобщо не е нормално при мен да свистя като линейка...

Колата е 320д е46 150кс. 2003г.
Ситуацията е такава след като я взех още същия ден като тръгнах от Дупница и стигнах до Бургас турбината взе да се чува.... а като я купувах не се чуваше. Прибрах се до Балчик със свирещо турбо. Тук моя майстор който не се занимава с турбота , но ги сваля и ги носи на човек който разбира , моя майстор ми каза , че не би трябвало да е от турбото той самия го пипа няма луфт , но аз исках да го свали и да го закара при някой разбиращ. Така и стана и въпросния майстор го разглобил и каза , че му няма нищо и , че нямало как да свири от него даже ми каза , че няма смисъл да се сменят лагери едва ли не турбото е здраво и няма начин да се чува то. Но аз съм като линейка между 1700-2000 оборота после не се чува на по високи или на по ниски от тези. И с катализаторите и без тях сега турбината се чува по един и същи начин. Какво да правя не знам вече ? Иначе колата си върви не съм забелязал промяна. Е може би само докато не се включи турбото си е е малко тромава

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Турбото свири като линейка причини ?
Като за начало си смени майстора
Иначе се спусни до Варна, ifidik или Келеша да я видят и ще ти кажат със сигурност лагери ли е или нещо друго.

- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Като за начало си смени майстораИначе се спусни до Варна, ifidik или Келеша да я видят и ще ти кажат със сигурност лагери ли е или нещо друго.
Те я за които ми говориш къде се намират ?
Бях чул , че в техническия във Варна имало доста добри майстори , но от те я прехвалените да те е страх...
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
Е то точно в техническия са прехвалени. Една турбина 2 пъти я правиха и пак не беше добре. Друга пък я направиха и спря да надува правилно и не върви както преди колата.
Това си е мое мнение.
Попринцип знам че щом една турбина започне да вие.. сваляй
Това си е мое мнение.
Попринцип знам че щом една турбина започне да вие.. сваляй

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
А дали вие турбината? Може да е нещо по турбопътищата. Но пак трябва качествен майстор да погледне.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Колега , направи едно клипче да видим за какво става на въпрос . Може и да има пробив в генерацията някъде . Моето също вие като разтоварва , но колата си върви много добре .
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Само като възможност - може да свири и лагер на генератора, предимно задния. Случва се лагерчето да блокира на вала и тогава външната му гривна превърта в пластмасовата втулка. Тогава може да се чувал такова свирене и точно в този диапазон на оборотите. Може и роторът да докосва някъде статора и тогава пак има едно метално свирене (пищене). Абе за всеки случай - проверета и генератора (алтернатора).
Excellent! Steven is my name!
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
Довечера ще направя едно клипче да чуете линейката...и утре ще го кача , а то уж първо беше от меката връзка на гърнето е сменихме я с нова нищо не се промени... кажете някой майстор във Варна който наистина си разбира от работата и да отида да погледне щото ми писна всеки я гледа взима пари а няма нищо на лице... 

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Филтър картерни газове сменял ли си колега?
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
virtualchild написа:Филтър картерни газове сменял ли си колега?
да смених го и свиренето си остана , но видимо стария филтър нищо му нямаше
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Свири когато турбото е прегрято!
При мен се получи същото когато спуках картера и покарах малко без масло. След ремонта на картера турбината почна да свири. Турбото е прегряло и оста му се е изкривила малко. Аз лично мойто ще го карам докато съвсем не хвърли котва. Ако не пуши и не гори масло - карай, ако пък те дразни много сменяй го с друго. Мойто Ренде има топлообменник за маслото към антифриза в двигателя. Виж при теб как се охлажда маслото и виж какво се случва там. Има ли го, няма ли го, работи ли и тнт. Може би не е трябвало да я караш, чак до бургас с маслото с което си я купил. Кой знае какво е било... Успех.
При мен се получи същото когато спуках картера и покарах малко без масло. След ремонта на картера турбината почна да свири. Турбото е прегряло и оста му се е изкривила малко. Аз лично мойто ще го карам докато съвсем не хвърли котва. Ако не пуши и не гори масло - карай, ако пък те дразни много сменяй го с друго. Мойто Ренде има топлообменник за маслото към антифриза в двигателя. Виж при теб как се охлажда маслото и виж какво се случва там. Има ли го, няма ли го, работи ли и тнт. Може би не е трябвало да я караш, чак до бургас с маслото с което си я купил. Кой знае какво е било... Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Nakamuri123
- кандидат ентусиаст
-
KPETEH написа:Свири когато турбото е прегрято!
Ами аз точно за това го смених маслото още в Дупница..... еми ще видя тея дни като взема заплатата ще я закарам да я видят
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
При мен свиреше когато е студена и причината беше, че имаше теч от гарнитурата на маслената магистрала към картера и понеже ъгъла на оттичане точно на тази тръба беше доста по-голям от 15°. По правило трябва да е близо до вертикала.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Nakamuri123 написа:Ами аз точно за това го смених маслото още в Дупница..... еми ще видя тея дни като взема заплатата ще я закарам да я видят
То и при мен начи може да е от маслото ма се съмнявам

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Нека колегата да качи едно клипче, за да сравним с нашите, че и моето свири.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2