Интересна случка с маслото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d F10
- Мечтае да кара: E39 M5
Интересна случка с маслото
Здравейте колеги. Автомобила е 3.0d 184hp (467 хил. пробег) Преди 2 хил. си смених маслото (3-та смяна от както имам колата) и както винаги сложих castrol edge turbodiesel 5w40. Вчера съвсем случайно реших да проверя какво се случва с него. Вдигнах пръчката, обаче останах изненадан...нивото си беше точно на средата, както когато го налях (с това не съм имал проблем), обаче ме притеснява факта че си е останало прозрачно, с лек кафеникав отенък (предишните пъти само с паленето и почерняваше). В какво би могла да е причината и трябва ли да ме притеснява този факт, единствената разлика която усетих е, че напоследък ми се струва малко по-шумна...възможно е и да си внушавам, но знам ли ?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Интересна случка с маслото
Определено не е нормално маслото да не е черно след 2к км.Освен да смазва другата работа на маслото е да отмива нагара от двигателя и явно не си я върши.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Качи снимки. Имам предвид опитай се да снимаш щеката.
Най-вероятно си барнал яко менте.
Най-вероятно си барнал яко менте.
- Дидо ди
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38 3.5 V8
- Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
- Детайли за колата: Без задни гърнета
покарай още малко и ще почернее...възможно е двигателя се е поизчистил след 2-те смени намасло... колкото и да е менте маслото при дизелов двигател спасение от почерняване няма 

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
Дали е менте не знам, взех го директно от вносител, но досега съм имал 6 дизелови автомобила, 4 от които бмв, само с кастрол съм ги карал, такава случка досега не съм имал. По какво би могло да се познае дали е менте... Сравних тубата от сегашното с една такава от Италия, едно към едно са. Просто нямам обяснение, питах и двама души, работещи в сервиз и те нямат никакво обяснение и за пръв път виждат такова нещо.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bong_666 написа:Дали е менте не знам, взех го директно от вносител, но досега съм имал 6 дизелови автомобила, 4 от които бмв, само с кастрол съм ги карал, такава случка досега не съм имал. По какво би могло да се познае дали е менте... Сравних тубата от сегашното с една такава от Италия, едно към едно са. Просто нямам обяснение, питах и двама души, работещи в сервиз и те нямат никакво обяснение и за пръв път виждат такова нещо.
Колега, смени маслото веднага- обяснила са ти защо. В противен случай може да стане ето това с двигателя:
Снимките са от един Mini Cooper, на който маслото беше като твоето.

Дали едно масло е менте и дали състава отговаря на опаковката не можеш да познаеш по нищо- това го знае продавача му и затова трябва да е надежден, също така е важно да не купуваш даден вид масло в долният обхват на цените му- никой няма да ти прави подаръци или да печели по 10ст. на литър, промоционални масла и т.н.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Уфф, чакай че друго разбрах първоначално
Маслото на много ама много малко коли остава чисто след смяната ... Или потъмнява веднага (на всички дизели) или малко след това (повечето бензинки) !
Реално маслото освен да маже и почиства в известна степен някакви нагари !
Пепи, това което си снимал е масово ... Нямам идея на какво се дължи ! Шефа ми кара една Е91-ца, 318 ... Мотор на валвтроник-а му сменихме и отдолу всичко беше черно ... Черна смола навсякъде до безобразие .... Даже понеже отдалеч не видях, питах монтьора защо още не е свалил капака на клапаните - той вика свален е ... Черна гадост навсякъде

Маслото на много ама много малко коли остава чисто след смяната ... Или потъмнява веднага (на всички дизели) или малко след това (повечето бензинки) !
Реално маслото освен да маже и почиства в известна степен някакви нагари !
Пепи, това което си снимал е масово ... Нямам идея на какво се дължи ! Шефа ми кара една Е91-ца, 318 ... Мотор на валвтроник-а му сменихме и отдолу всичко беше черно ... Черна смола навсякъде до безобразие .... Даже понеже отдалеч не видях, питах монтьора защо още не е свалил капака на клапаните - той вика свален е ... Черна гадост навсякъде

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
В крайна сметка днес го сменям заедно с филтъра , но понеже съм оптимист отново кастрол ще сложа, но този път ще е от доверен човек, от когото пазарувам сигурно от 5 години вече. Не целя спекулация, но конкретното масло е от Евро 07, а от тук нататък ще си имам едно на ум за тях.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
Частите са им яки боклуци на тия, основно китайски, но пък и Кастрол китайски да има 

- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Да видим сега дали другото масло, ще почернее....
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
larry_boy написа:Да видим сега дали другото масло, ще почернее....
Ако е читаво,дори и на нов дизел ще почернее за 2к км.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
При повечето е само докато запалят, ти 2000 км искаш да минава 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Вчера си смених маслото ,за по-малко от 100 км . вече е потъмняло.
Маслото е от laviatan ,CASTROL EDGE 5W30 TITANIUM FST
Маслото е от laviatan ,CASTROL EDGE 5W30 TITANIUM FST

- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Една мисъл ме притеснява... Ами ако колегата караше бензинов мотор кога щеше да се усети, че е миндил маслото
Тея Евро 07 или Косер като ги видя и ми стаа лошо

Тея Евро 07 или Косер като ги видя и ми стаа лошо

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колегата може и да промие мотора с добавка или нафта следващия път... че кой знае какво е оставило незнайното масло у двигателя, че колкото и да мие новото... ако онова е било някаква адска китайска смес...
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2