как си останах на пътя - бензинова помпа и симптоми... :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

как си останах на пътя - бензинова помпа и симптоми... :(

Мнение от t0sh » 20 Сеп 2006, 18:55

накратко историята: карам по нанагорнището от бул. България към Хладилника, точно преди телевизионната. Пуснал съм по инерция от около 300 метра, червен светофар, искам да уцеля да спре на него. Не уцелвам за 5-6 метра, с 10-15 км/ч съм и намалявам, думкам втора, но нанагорнището и е много и тръгва да гасне, дум съединител на секундата, обаче тя изгасва. Паля - върти но не. Викам си хм на позадавена ми звучи, аварийки (1.30 през нощта е, няма особен трафик) и пафкам една. Въртя - пали, и секунда след това оборотите падат, изхърква гасне и... никой. Пак - и пак никой. Чаках 15 мин, откачах акумулатор да не се е шашнала нещо за всеки случай - нищо.

Един приятел ме довлече на въже до бензиностанцията при нас (разбира се ни спряха ченгета че сме съмнителни да се дърпа бмв на аварийки в 2.30 през нощта - така и трябва :yes: ).
Бърз тест показа че никой не се обажда откъм бензиновата помпа на втори контакт. Махнахме задната седалка, откачихме - тест на тока - на втори контакт дава ток. Не е реле/бушон - кофти, помпата е, няма да мина метър, пак пари ще летят :bcry:

На другия ден монтьора дойде и ми я смени, и всичко заспа. За 215 кинта Бош. Имаше оферта китайска към 120 лева без гаранции, но уж работели. Оригинална не исках и да питам.

дано съм полезен на някой ако закъса по същия начин, да не се чуди дълго. Често срещан дефект бил :confused:

едит - полезно: вместо теглене, ако има скакво да се почукне по бензиновата помпа (гумен чук най-добре;)), или пък с яко късмет - клатене на колата - можа да тръгне колкото да се закарате до сервиз или до вас!!
Последна промяна t0sh на 15 Мар 2007, 19:55, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 20 Сеп 2006, 19:08

ха , ми така е моята ся почна от време на време да си сменя звука - чакам я да роди - наистина много често срещан проблем. Може би живота така да им е разчетен а пък може и 4-5 години да са слагали кофти помпи чийто проблем да искача доста след гаранцията и за това да не им е обърнато внимание

старши ентусиаст
Аватар

Re: как си останах на пътя - бензинова помпа и симптоми... :

Мнение от meha » 20 Сеп 2006, 20:25

t0sh написа:Бърз тест показа че никой не се обажда откъм бензиновата помпа на втори контакт

Как точно го направи това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Сеп 2006, 20:32

кофти наистина и аз миналата зима се запознах с него :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Re: как си останах на пътя - бензинова помпа и симптоми... :

Мнение от t0sh » 21 Сеп 2006, 2:55

meha написа:
t0sh написа:Бърз тест показа че никой не се обажда откъм бензиновата помпа на втори контакт

Как точно го направи това?

дигнах задната седалка и стигнах до бидончето... на втори контакт се подава ток за около 3-5 секунди и се чува ако завърти. Ако знаеш какво да слушаш, просто и на отворен резервоар се чува ;)

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 21 Сеп 2006, 3:31

Според мен ни е калпав бензина и има вода в него! Мойта помпа като замина я разглобих и беше хванала бая ръжда. Освен това мрежичката й се беше скъсала и се беше задръстила с боклуци. Нещото, което научих бе, че трябва да спра да си мъча колата без бензин. Мойта като дам на контакт не върти, което е странно. Върти само като запаля вече... Аз лично ви съветвам някой ден ако ви се занимава да си погледнете цедчиците на помпата. Маха се бързо и лесно, а влезат ли боклуци и се оплетат вътре както бе станало при мен и край. Аз лично веднъж годишно си почиствам и резервоара. Пне грубо.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 21 Сеп 2006, 10:12

сипвам само на лукойл където според мен е хубав бензина, плюс това като ми светне резервоара и сипвам догоре - така и така ще горя бензин, не обичам да сипвам на части за да карам с малко. Т.е. винаги имам 10-тина литра в резервоара, не карам с утайки.

На сбирката днес ще я донеса ако си разглобявал, да видиме в мойта какво е... иначе ги рециклирали тук-там, може да я пусна да я правят, но дали има смисъл... :)

п.с. в е30 може и да не върти на контакт само, незнам :dunno:

п.п.с. вярно че покрай изказвания от форума сипах 1 път омв-100, на цариградско при отбивката за летището, но това беше рпеди 2-3 седмици. даде ми културен разход но все пак повече от лукойл-98 (омв-100 10.9, с лук98 съм около 10 - 10.2)

цифрите са за пълен резервоар (към 50-53 литра, като светне)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

!

Мнение от turboto » 21 Сеп 2006, 10:21

t0sh написа:....

цифрите са за пълен резервоар (към 50-53 литра, като светне)

ЛИТРА :shock: да не е километра

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 21 Сеп 2006, 10:42

литра ;) толкова събира като ми светне лампата на резервоара, и напълня догоре, в засивимост колко съм карал след светването ;)
и за 50 литра / 450-500 км се прави доста коректен среден разход, ми беше идеята ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Сеп 2006, 13:36

Е, то ако не смениш горивна помпа, се едно не си карал БМВ :mhihi:
Особено моя М40 мерцедесояд помпа и повдигачи ++ ги има за консуматив :mhihi: .
Мен ме остави на един светофар в Пловдив, колата я бях взел една седмица преди това. Ама си имах и Хайнес и диагностицирах веднага :mhihi: . Понеже проблема ми беше като на Иво, а Бош помпите нямаха мрежичка, се наложи да вземам от Дару, 360лв :shock: . Това преди 5 год. Много добри им станали цените на тея помпи :mhihi: ! Ма дано не ти се налага да взимаш пак! Моята кара вече 140к, като си знаем какво зареждаме, психически съм готов :mhihi: .

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 21 Сеп 2006, 15:36

Според мен това да ми ръждасят чарколяците вътре може да се случи само в България. Въобще не съм сигурен, че това е проблем на БМВ чак в такава голяма степен. Иначе мен за щастие ме остави близо до нас, но не предполагах, че може да е тва. Ходих и сипах 20 литра бензин в туба и нищо. Та ме дърпаха после. Но при всички положения е неприятно много и недай си боже да те остави далеч от вас... Иначе аз помпата си я взех от КАМИКАДЗЕ за 160лв. WALBRO. Доволен съм.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бмв 320д е46
Мечтае да кара: бмв 7мица

бензинова помпа

Мнение от server » 26 Яну 2008, 12:22

пичове ако си сложите газово никога не оствчите баварката си без бенз оставих я само за един ден и това ми струва 130лв за помпа много са пикливи от към помпи веднага горят. Признаци не иска да палиииииииииииии естествено свалих седалката и после помпата пуснах две кабелчета от акумолатора и пробвах дали ще завърти нищо ами със 130лв завъртя очудих се че е такива пари защото четох тук била 215лв бая се оцъклих аве ще видим колко е добра тази уш по каталог на bosh сериен номер но ще видим ко ще стане пак ще пиша да кажа колко ме е издържала
животът не е само бмв но е по хубав с него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Brani » 26 Яну 2008, 12:38

ми бате, то при газовите това е първо правило никога да не оставаш без бензин.пак че евтино си взел помпата, дано излезе читава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 26 Яну 2008, 12:53

И на ме ми го направи тоя номер обаче в един адски дъжд и задръстване :evil: Мен ми го е правило и преди това ма аз я чуквах така отгоре помпата и тя тръгваше ма накрая нестава беше си за нова.И ако някои му се налага да купува му казвам САМО НОВА И ОРИГИНАЛНА .Аз съм много доволен от моита бош вече два месеца няма проблем с нея ;)
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 26 Яну 2008, 15:22

ми Бош-а не е точно оригинална, съвсем афтърмаркет си е. Оригиналната вероятно е над 450 лева. Това че ще държи 10 години а Бош-а 5 години примерно не ме бърка. А и предвид бензина ни не се знае кво ги скапва, ще е тъпо да кажем след 2-3 години да гръмна оригинална евентуално заради кофти партида бензин.
За факти - вече съм почти 1.5 години от смяната с Бош-а и не ми е давала проблеми.

п.с. откъде я изровихте тая тема :)

Следваща

Назад към E36