Аз съм Griffin. И съм Бмвхолик.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Разправят за щатите (или най-вече гледаме по филмите), че имало там организация на анонимните алкохолици. Всеки нов в групата се придставял така - "Аз съм еди-кой си. И съм алкохолик."
Прибирайки се тази съботна вечер към вкъщи, ми беше хубаво. Въпреки че вече е юни, не е така душно както последните години. Последният дъжд беше спрял преди около 2 часа. Дърветата - зелени. Макар все още да е рано за аромата на липите, който се спуска ежегодно в Красна поляна, човек с кожата си усеща че лятото е вече тук. Лудницата от абитуриентските балове е вече само в блоговете. Едно тихо спокойстве е налегнало булевардите. Само градският транспорт оглася шосетата с едно измъчено "Бррррвввуууммммм" на тон-два тръгващ от спирката автобус, придружен с пневматиката на затварящи се врати.
Наистина ми е хубаво. Крача едва-едва, без да бързам за никъде, по маршрут минаван години наред. По навик вадя цигара, и без много умисъл я запалвам, продължавайки да държа под око трафика по булеварда. И това по навик. Все така спокойно подминавам няколко кръчми, в които сме пили бира с компанията по време на различни световни по футбол. Не че съм фен, но някак си отвътре ти идва да седнеш лятно време с тайфата на по биричка, и да зяпаш как разни милионери ритат топка за твой кеф. И тази година няма да пропуснем - световното тепърва започва. Всъщност, допреди минути пиехме биричка със същите обичайно заподозрени.
На следващата спирка няколко девойки* чакат следващия автобус. Отминавам, все така без да бързам за никъде. След около пет минути - в които освен че си хвърлям фаса в една канавка, не става нищо особено - приближавам блока си. Но без да се усещам, подминавам алеята за входа и се отправям към паркинга. Да видя как е Хулигана.
Живачните лампи осветяват все стари кучета - една фиеста, два фиата, москвича на съседа и Бавареца. Този месец имаме юбилей - навършваме 20 години!
Имам предвид Хулигана, не москвича.
Спирам за момент, и ги оглеждам. Дъждът все пак е променил малко картинката. Фиестата сякаш се е свила от студ. Москвича гледа жално. Двата фиата са с гъза към улицата, но пък на тях какво ли да им гледаш (тез хора що не паркират нормално?!). БМВ-то е смръщено. Студените капки по капака не действат много облагородяващо на и без това намръщената муцуна. Прокарвам ръка по емблемата и около нея, за да махна поне малко водата на която не й е работа там.
Металът е студен. И настръхнал.
Скоро докосвали ли сте БМВ-то си след дъжд?
А вътре е приятно. Меко, комфортно и... това усещане. Ключовете влизат като в чуждо дупе. Таблото светва, и осветява с онова червено сияние, което те кара да провериш бомбения отсек... Не. Вече не правят самолети. За наша радост!
Фаровете осветяват някакво бездомно псе. То гледа глупаво разбира се, не знае дали да се надява на кокали или на бой. Меко "щрак". Четири фара. Псето изчезва.
Включвам първа. Не очаквайте адреналин - както казах, това е спокойна съботна вечер. Потегляме бавно, осветявайки кварталната уличка със забранените за градско светлини. Втора.
Карам бавно, едва-едва, и без да бързам за никъде. Внимавам покрай паркираните автомобили, знам че в жилищната зона винаги трябва да си нащрек, макар и да е вече след 22:00. Държа да кажа, че аз не пия когато ще шофирам. Единственият случай е 330 ml, след което изпих два айряна и замезвах достатъчно дълго, преди да се кача зад волана. Но не за първи път правя кръгче в квартала след 4-5 бири. Съзнавам, че съм пил и заради това карам съвсем бавно, с готовност да настъпя спирачката. Стигаме до празния паркинг през два блока. Кръгче вътре. И обратно. Паркираме. С муцуната към улицата.
Включи първа, изгаси двигателя, отпусни съединителя, отпусни спирачката. Точно както в учебната кола преди време. Но защо сега не ми се излиза от колата?
=============================================
* Не стават. За това чакат автобуса.
Прибирайки се тази съботна вечер към вкъщи, ми беше хубаво. Въпреки че вече е юни, не е така душно както последните години. Последният дъжд беше спрял преди около 2 часа. Дърветата - зелени. Макар все още да е рано за аромата на липите, който се спуска ежегодно в Красна поляна, човек с кожата си усеща че лятото е вече тук. Лудницата от абитуриентските балове е вече само в блоговете. Едно тихо спокойстве е налегнало булевардите. Само градският транспорт оглася шосетата с едно измъчено "Бррррвввуууммммм" на тон-два тръгващ от спирката автобус, придружен с пневматиката на затварящи се врати.
Наистина ми е хубаво. Крача едва-едва, без да бързам за никъде, по маршрут минаван години наред. По навик вадя цигара, и без много умисъл я запалвам, продължавайки да държа под око трафика по булеварда. И това по навик. Все така спокойно подминавам няколко кръчми, в които сме пили бира с компанията по време на различни световни по футбол. Не че съм фен, но някак си отвътре ти идва да седнеш лятно време с тайфата на по биричка, и да зяпаш как разни милионери ритат топка за твой кеф. И тази година няма да пропуснем - световното тепърва започва. Всъщност, допреди минути пиехме биричка със същите обичайно заподозрени.
На следващата спирка няколко девойки* чакат следващия автобус. Отминавам, все така без да бързам за никъде. След около пет минути - в които освен че си хвърлям фаса в една канавка, не става нищо особено - приближавам блока си. Но без да се усещам, подминавам алеята за входа и се отправям към паркинга. Да видя как е Хулигана.
Живачните лампи осветяват все стари кучета - една фиеста, два фиата, москвича на съседа и Бавареца. Този месец имаме юбилей - навършваме 20 години!

Спирам за момент, и ги оглеждам. Дъждът все пак е променил малко картинката. Фиестата сякаш се е свила от студ. Москвича гледа жално. Двата фиата са с гъза към улицата, но пък на тях какво ли да им гледаш (тез хора що не паркират нормално?!). БМВ-то е смръщено. Студените капки по капака не действат много облагородяващо на и без това намръщената муцуна. Прокарвам ръка по емблемата и около нея, за да махна поне малко водата на която не й е работа там.
Металът е студен. И настръхнал.
Скоро докосвали ли сте БМВ-то си след дъжд?
А вътре е приятно. Меко, комфортно и... това усещане. Ключовете влизат като в чуждо дупе. Таблото светва, и осветява с онова червено сияние, което те кара да провериш бомбения отсек... Не. Вече не правят самолети. За наша радост!
Фаровете осветяват някакво бездомно псе. То гледа глупаво разбира се, не знае дали да се надява на кокали или на бой. Меко "щрак". Четири фара. Псето изчезва.
Включвам първа. Не очаквайте адреналин - както казах, това е спокойна съботна вечер. Потегляме бавно, осветявайки кварталната уличка със забранените за градско светлини. Втора.
Карам бавно, едва-едва, и без да бързам за никъде. Внимавам покрай паркираните автомобили, знам че в жилищната зона винаги трябва да си нащрек, макар и да е вече след 22:00. Държа да кажа, че аз не пия когато ще шофирам. Единственият случай е 330 ml, след което изпих два айряна и замезвах достатъчно дълго, преди да се кача зад волана. Но не за първи път правя кръгче в квартала след 4-5 бири. Съзнавам, че съм пил и заради това карам съвсем бавно, с готовност да настъпя спирачката. Стигаме до празния паркинг през два блока. Кръгче вътре. И обратно. Паркираме. С муцуната към улицата.
Включи първа, изгаси двигателя, отпусни съединителя, отпусни спирачката. Точно както в учебната кола преди време. Но защо сега не ми се излиза от колата?
=============================================
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Re: Аз съм Griffin. И съм Бмвхолик.
Griffin написа:
На следващата спирка няколко девойки* чакат следващия автобус.
..................................
Това направо ме уби

А иначе за разказа

Аз всеки път като тръгвам да карам този звяр изтръпвам и така му се радвам всеедно за първи път се качвам

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
браво, страхотен разказа, съпреживявах докато четох
квартала ми е познат и си представях как се разхождам с теб по бул. възкресение и минавам при паркинга зад пазарчето, където точно както ти описваш седят 2 москвича и фиат.. както и огромната дупка на влизане в паркинга, не знам защо си я пропуснал 

No bling at the Ring
BadAngel написа:браво, страхотен разказа, съпреживявах докато четохквартала ми е познат и си представях как се разхождам с теб по бул. възкресение и минавам при паркинга зад пазарчето, където точно както ти описваш седят 2 москвича и фиат.. както и огромната дупка на влизане в паркинга, не знам защо си я пропуснал
Щото всъщност паркинга е друг, аз живея в съседния квартал.

Но се радвам, че съм уцелил нежните струни на всички.
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- Гацо Бацов
- Потребител
-
Сектанти сте бе баце...аз съм и алкохолик освен БМВхолик
иначе разказа е супер баце!

иначе разказа е супер баце!
" Никъде нема да ходи Гацко, има да бие втора плоча на къщата у мамини, на 24-ти имаме абиториент и освен тва кравата шъ съ тели!!"
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
HammaN написа:Ускам и аз БМВама може би първо трябва да искам книжка
![]()
ПП: Вие тука ми направихте нещо преди сънувах голи какичко сега БМВ-та![]()
![]()
Да бе - всяка вечер като си легнеш идваме под прозореца ти и почваме да бръмчим.

P.S. А каките дето си ги сънувал са при нас естествено, да не се затъжиш нещо

---
- Niki Lauda
- Е36 фен
-
- Кара: каквото има
Аз като се прибера и немога да слеза от колата по 15 минути.Просто това е колата все едно вчера съм я взел.Немога да заспа ако не поседа в нея поне 10 мин.
То си е болест това и отърваване няма.Диагнозата е ясна BMW за цял живот.

То си е болест това и отърваване няма.Диагнозата е ясна BMW за цял живот.

Niki Lauda
theraven_nz написа:HammaN написа:Ускам и аз БМВама може би първо трябва да искам книжка
![]()
![]()
Да бе - всяка вечер като си легнеш идваме под прозореца ти и почваме да бръмчим.![]()
P.S. А каките дето си ги сънувал са при нас естествено, да не се затъжиш нещо![]()
![]()
абе вие не знам ама аз на съм бръмча ръмжа тракам

theraven_nz написа:HammaN написа:Ускам и аз БМВама може би първо трябва да искам книжка
![]()
![]()
Да бе - всяка вечер като си легнеш идваме под прозореца ти и почваме да бръмчим.![]()
P.S. А каките дето си ги сънувал са при нас естествено, да не се затъжиш нещо![]()
![]()
абе вие не знам ама аз на сън бръмча, ръмжа, тракам

Niki Lauda написа:Аз като се прибера и немога да слеза от колата по 15 минути.Просто това е колата все едно вчера съм я взел.Немога да заспа ако не поседа в нея поне 10 мин.![]()
Аз съм по същия начин. Колко пъти съм се прибирал така - паркирам, изключа и... не мога да стана от седалката. Сърце не ми дава.

И просто си седя, запаля си цигара и слушам цъкането на изстиващия двигател.

- Loewe
- младши ентусиаст
-
абе вие не знам ама аз на сън бръмча, ръмжа, тракам
Тракането може да го пропуснеш или си на дизел

Иначе евала на колегата за признанието

ПП. Аз пък като я паркирам, винаги си я оглеждам. От ляво, от дясно, как е стойката

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3