За кокво е лампата до ръчната?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
За кокво е лампата до ръчната?
Предполагам че е за износване на накладките ма не съм сигурен,
Вчера като си подмених 1 изгоряла крушка на таблото и видях че там няма крушка сложих една и сега постоянно свети.
А на накладките ,разбирасе нама датчици на всички колела кабели те висят.Та така ако е за тях да я изолирам че да не ме дразни?!?
Сложих снимка в галерията ми.
П.С.Някой беше казал кого трябва да почерпя за да мога и аз да прикрепям снимки към мненията си?
Вчера като си подмених 1 изгоряла крушка на таблото и видях че там няма крушка сложих една и сега постоянно свети.
А на накладките ,разбирасе нама датчици на всички колела кабели те висят.Та така ако е за тях да я изолирам че да не ме дразни?!?
Сложих снимка в галерията ми.
П.С.Някой беше казал кого трябва да почерпя за да мога и аз да прикрепям снимки към мненията си?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
това е да. датчик за накладките има отпред от ляво и ако имаш дискове отзад от дясно. ако дадеш на късо датчиците и ще спре да свети...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
[steeN] написа:това е да. датчик за накладките има отпред от ляво и ако имаш дискове отзад от дясно. ако дадеш на късо датчиците и ще спре да свети...
Колега и от зад съм със дискове може ли да опишеш какъв е принципа на действие на системата и принципно защо повечето хора ги oтсраняват тези датчици кво толкова им пречат при мен са останали само кабелите.
Последна промяна vld на 06 Мар 2006, 10:29, променена общо 2 пъти
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в същност е много просто и хитро... представлява едно кабелче в една пластмаса вътре в накладката. с времето накладката се износва и пластмасата се изтърква заедно с нея и когато накладката се износи толкова че спирачния диск почва да опира в кабелчето му се изяжда изолацията и когато натискаш спирачките кабела се заземява в спирачния диск. тогава ще ти свети лампичката само като си натиснал спирачките. а когато вече износиш толкова накладката, че кабела да се прекъсне ще свети постоянно. защо ги махат, нямам идея... може би или да спестят пари или заради проблеми по ел. инсталацията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
- Valio23
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио
vld написа:[steeN] написа:това е да. датчик за накладките има отпред от ляво и ако имаш дискове отзад от дясно. ако дадеш на късо датчиците и ще спре да свети...
Колега и от зад съм със дискове може ли да опишеш какъв е принципа на действие на системата и принципно защо повечето хора ги тсраняват тези датчици кво толкова им пречат при мен са останали само кабелите.
Защото накладки с датчик са 10 лв по-скъпи от тея без и Българина избира тея без

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
ха
На мен пък ми светва тази лампичка когато правя газ+спирачка и после свети малко и спира !!??? 

<<<DRIVE BMW ONLY>>>
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Как точно се дават тия кабели накъсо, защото аз наскоро смених всичките накладки (включително и на ръчната спирачка, голяма смрад, голямо мазало беше в барабаните на ръчната!!!) и ми висят по един кабел на предно ляво и задно дясно. Как се шунтират тия кабели? А и друго ми е чудно - тия кабели при мене не са били закачени и преди, а лампата не светеше. По едно време светна, все едно, че са били закачени тия кабели ??? !!!
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
12 мнения
• Страница 1 от 1