ОЛЕКОТЕНИ БУТАЛА ЗА BMW

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

ОЛЕКОТЕНИ БУТАЛА ЗА BMW

Мнение от rado_rf » 02 Апр 2003, 21:36

Преди време гледах по ТВ-то филм за БМВ. Там някакъв обясняваше че колкото са по-леки частите на двигателя толкова по-бързо вдига оборотите-става по-пъргав. За пример беше дал буталата - много интересни на вид. Но в нашите магазини такива части няма и не съм виждал. А сам да тръгна да си ги правя е нерентабилна авантюра. Някакви мнения по въпроса :?: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ZoE23 » 02 Апр 2003, 22:49

baby naistina kolkoto 4astite sa po-leki tolkova "reZa4kata" uskorqva po baRzo i varvi pove4e :!: Moje da ne e koi znae kolko pove4e,no ako se olekotqt ne samo butalata,a i drugi 4asti po kolicata...nqma da ostanesh raZo4arovan :)

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Апр 2003, 23:15

ZoE23 написа:baby naistina kolkoto 4astite sa po-leki tolkova "reZa4kata" uskorqva po baRzo i varvi pove4e :!: Moje da ne e koi znae kolko pove4e,no ako se olekotqt ne samo butalata,a i drugi 4asti po kolicata...nqma da ostanesh raZo4arovan :)

ZoE23, не искам да ставам груб ама айде почни да пишеш на кирилица :!: Хората от чужбина намериха начин ти си в БГ и пак не пишеш. Правилата са за всички. Не искам да трия мненията на единствената запалена участничка във форума, но ще ме принудиш накрая :?
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ZoE23 » 03 Апр 2003, 17:09

Fast-and-Furious
TovA LI TI BE6E OTGOVORA na temata :?: :?: :?:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 03 Апр 2003, 17:28

По темата: Целият коляно-мотовилков механизъм заедно с маховика и демпфера е балансиран като една динамична система. ако олекотиш само една част /или няколко/ нарушаваш баланса и двигателя ще иска да излезе от колата ти! Тунинг фирмите правят подобрения и олекотяване на всички детайли като разбира се това става за сметка на спокйният ход и живота на мотора. Искам да ти споделя че след като прешлайфах главата на М20В20 "само" с 1мм. иначе перфектният д-л вече на студено работи като Шкода и до 2000 об. ходът му не е равномерен.
По технически данни на завода-производител/БМВ/ буталата в един д-л трябва да имат разлика в теглото не по-голяма от 1/2 грам.
А сега ако искаш режи ги буталата!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 03 Апр 2003, 18:37

Браво бе Bawarec.... напълни ми душата! Е те това не го знаех. А сега ако можеш да ми кажеш как се изчислява относително тегло на двигател...

Потребител
Аватар

extra

Мнение от Sharky » 03 Апр 2003, 20:43

Abe tova e strahotno kato idea,no za Bulgaria ne sum 4uval da mogat da go napraviat.A i drugite strani su6to,no moje bi ako niakoi se postarae za6to puk da ne stane???????? :wink:
BMW 320

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 03 Апр 2003, 20:59

bawareca написа:По технически данни на завода-производител/БМВ/ буталата в един д-л трябва да имат разлика в теглото не по-голяма от 1/2 грам.

Любопитното е, че за М20 максималната разлика е 7 грама!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 03 Апр 2003, 20:59

Радо,

ако си тръгнал да правиш такъв тунинг на двигателя....преди да си прочел около 1000 страници не се захващай...един мой близък е заваршил автомобилизъм на времето във сегашното НСА (НАСА :D )...на него дипломата му работа е подготовка на състезателен автомобил...тя е около 130ст. но това е само "уводът". Плус това ти трябват и много инструменти които рядко се срещат в БГ...все пак си има причина една състезателна кола да струва над 1 000 000лв. :shock:

Е ако искаш винаги мозеш да резнеш буталата при някои специалист и след това всеки 400км да си на основен ремонт. :(

Другия вариант е да си закараш колата в италия или германия за англия да не говорим...да се израсиш едно хубаво и след това да се кефиш.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 03 Апр 2003, 23:24

ZoE23 написа:Fast-and-Furious

-------------------------------------------------------------------------------------
Sharky написа:Abe tova e strahotno kato idea,no za Bulgaria ne sum 4uval da mogat da go napraviat.A i drugite strani su6to,no moje bi ako niakoi se postarae za6to puk da ne stane????????

Изписаха се сума ти и теми за тая кирилица, Зое23 това не ми беше отговора по темата, но вече няколко човека те молиха да пишеш на кирилица и за това аз го написах тък за да се види от всички. Считайте това за последно предупреждение и ти и Sharky, от следващия път почвам да трия и смятам, че ще ме подкрепят всички модератори. :!: :!: :!:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Пристрастен към БМВ
Пристрастен към БМВ
Аватар

Мнение от Роската » 04 Апр 2003, 1:19

Бате Радо,не се обяснявай на хора ,който са 147 пъти по-наясно с двигателите от тебе :evil:

Смятай си с емпиричните формулки,щриховай си буталата,смонтирвай си гърненца от АЛЕКО и се моли ТЕХНОЛОГИЧНО-ОРЯЗАНАТА ТИ КОЛИЦА ДА НЕ СРЕЩНЕ ТАЗИ НА BAWARECA,ЩОТО СВЯТ ЩЕ ТИ ЗАВИЕ :mha: :mha: :mha:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 04 Апр 2003, 11:14

Fast-and-Furious написа:
ZoE23 написа:Fast-and-Furious

-------------------------------------------------------------------------------------
Sharky написа:Abe tova e strahotno kato idea,no za Bulgaria ne sum 4uval da mogat da go napraviat.A i drugite strani su6to,no moje bi ako niakoi se postarae za6to puk da ne stane????????

Изписаха се сума ти и теми за тая кирилица, Зое23 това не ми беше отговора по темата, но вече няколко човека те молиха да пишеш на кирилица и за това аз го написах тък за да се види от всички. Считайте това за последно предупреждение и ти и Sharky, от следващия път почвам да трия и смятам, че ще ме подкрепят всички модератори. :!: :!: :!:

колкото и да ми е криво като правя това,но правилата са си правила и то за всички,подкрепям Fast&Furious
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Влюбена в E38
Аватар

Мнение от Aprilla » 04 Апр 2003, 14:14

Fast-and-Furious написа:мненията на единствената запалена участничка във форума

:nono: :bcry: :no:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от BMW323i » 04 Апр 2003, 15:29

Aprilla не се нерви чак толкова момчето се е объркало :D

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 04 Апр 2003, 16:00

Успокойте топката всичките! Аз не съм си го изсмукал това от пръстите! Изчетох сума ти литература за да съм наясно с това че
1.В България няма такива бутала, биели, клапани и т.н.
2. Не могат да бъдат направени дори и в БАН (имам познати инженери-металурзи там) защото не се знаят нито какъв материал се използва нито се знае технологията на отливане.
3.Никъде не се споменава съотношението на теглото на една част спрямо друга и как се изчислява това.
4. Ако това беше възможно да се прави на един обикновен струг по пътищата щеше да е само трупове.
5. Прочетете внимателно въпроса ми и ще видите че никъде не споменавам за рязане, струговане и друга подобна гавра с бутала.
Просто питах може ли да се намерят такива ОРИГИНАЛНИ части в България. Колкото до моята технологично орязана баварка - когато я купих беше абсолютна гробница, вложих много в нея и се напатих от части-ментета, затова съм много скептичен към некви гаражни магазини които гледат как да те минат.
ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ТОНА :!: :!: :!:

Следваща

Назад към Основен Форум