50 лева глоба за шумна кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

mafozi
Аватар

50 лева глоба за шумна кола

Мнение от mafozi » 25 Юли 2005, 1:27

Масова хайка за шумни автомобили започва КАТ в цялата страна от днес. Целта е да бъдат изловени колите с развалени гърнета и допълнителни накрайници към тях, които вдигат шум над нормите. Всеки нарушител ще бъде наказван с глоба от 50 лева. Катаджиите ще дебнат за нередовните автомобили най-вече в центъра на София и големите градове в страната. Хората, живеещи там, се оплакват, че не чуват звука от телевизора си, когато под прозорците им минават автомобили с пробити гърнета или с форсирани двигатели.

п.с. тамън мислех да си слагам ремус и са .... :evil:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 25 Юли 2005, 1:38

Е кво? Ако не ти е 1350 децибела колата нема проблем.

Те тук ни гонят от 10 години за шумни коли, и наистина тези които ги хващат са прекалено шумни.

Ясно ми е че сега в БГ това ще е просто извинение да муфтят пари от който им дойде, но след време ще се пооправи малко работата.

А Ремусите не са чак толкова шумни.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 25 Юли 2005, 12:22

С какво точно ще мерят? С ухомера ли?
Мухахахаха :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 13:37

!!Asen_X написа:С какво точно ще мерят? С ухомера ли?
Мухахахаха :mhihi:

Поредната врътка за да дрънчат пари .... и да се развива корупцията в МВР :evil: :evil: :evil:

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 25 Юли 2005, 14:14

А за ссссссссссссссссссссссст ще глобяват ли :?: :mhihi:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 25 Юли 2005, 14:14

Искам да ми напишат акт за шумен автомобил и в съда ще помоля полицая да обясни на съдията как точно е замерил нивото :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 25 Юли 2005, 14:28

Предполагам ако стане действителност :shock: ... ще вкарат някакви джаджи за мерене.... ще е много готино ако се завират в гърнето :mhihi: ...и ще има я подай газ и от там уалллллллллллллллллл бал бал и гледаш старшинката целия в дим и пушек :mhihi: :mhihi: :mhihi: много ще е готино .....тогава с удоволствие ще дам да ми напишат акт :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 25 Юли 2005, 19:21

да и аз чух днес това мен това ме интересува мойта колица има една голяма думка още отпред на дву цевката и шумът е доста силен
ама уви никои не иска да я оправи много имало за разглобяване :( :( :( :( ше си карам колелото :lol:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Юли 2005, 19:27

Аз си мисля, че трябва да започнат от шумните мотори и по точно тези които минават в 3 часа посред нощ и от тях само стъклата на прозорцитети оцеляват и то по случайност :evil:

Иначе WeiSTD e абсолютно прав! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 25 Юли 2005, 19:31

Ами д ви кажа честно писна от некви "бегачки" по 1.3 или 1.5,които бучат повече от колкото върват и това дава някво адски голямо самочуствие на техните водачи!Всеки ден съм длъженд аслушам бумтенето на един Форд....ХР3-хубаво направил си го е...почита си го,ама що трябва да е прават некви дупки по гърнетата и т.н. и т.н.---не съм длъжен да им търпя рацерията!За това я подкрепям тази инициятива,но е хубвао да си се мерат нещата както навсякъде по света-в Малта съм виждал с некви дълги кат палка шпек салам и още един уред на разстояние от колата!

БМВтата са си шумни принципно-обаче хората са се погрижили да не надвишават нормите!Е,ако сте с некви "рейсингови" гурнета горите саа кво да направя!Но специално РЕМУС не са толкова шумни наистина :) !

П.П.Момчета,а тази забрана важи ли и за мотори,че ако важи ще трябва да монтирам заглушителите...и да се спъна :( :( :( !
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от madeinbg » 25 Юли 2005, 20:42

Ти пък си много хитър :evil: За коли може, за мотори не :shock: Няма да се оплакваш от форда като искаш да си шумен. :mhihi:

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 26 Юли 2005, 1:47

Е тука точно това е проблема че колите ги дрънкат за некви смешни децибели а междувременно минава некъв Харли Дейвъдсън дет след него 10 мин. не може да си чуеш мисълта, а тех не ги пипат. Причината е че нема ченге достатъчно смело да се отвори на некой пънкар. :mhihi:

А иначе си ползват един метър за звук и има точна процедура къде трябва да се държи (на каква дистанция от колата и така на татък) и как да се мери.

Надявам се че поне на първо време ще започнат да подбират 1.3 рацерите дет ауспуха им е по голем от мозъка.

Неизбежно е да изгорят и наши хора, но да се надяваме че ще е за добро.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 26 Юли 2005, 6:39

пък аз вчера карах е30ката 1-2 км от паркинга до гараж да й слагат гърнета... на един сфетофар работеха 3-4 тежки машини (фадрома, камион, валяк и тям подобни) и на 1500рпм ги надвиквах сичките :uups: :uups: добре че не е имало ченгета... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 26 Юли 2005, 10:08

madeinbg-е да баце.....ама мотора минава бързо и звука трае малко....,а форда минава 2 минути в,които човек има чуството че джъмбо джет се приземява пред блока му :lol: :lol: :lol: .....или имаш чуството че вече се е изцибрил на 5 000рпм...,а той на 1500 едвам,едвам крета :lol: :lol: :lol: !
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от madeinbg » 26 Юли 2005, 12:00

Щом е за МПС-та, трябва да важи за всички. :cop:

Следваща

Назад към Извън Темата