Как ви се отразява поскъпването на бензина?
Модератор: Общи модератори
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Как ви се отразява поскъпването на бензина?
Как свързвате двата края с този бензин? И какви промени настъпиха в досегашното ви придвижване с автомобила? Аз лично моята кола и без това не я карам, но поне преди, когато бензина беше по-нормална цена сипвах 4 лева и си минавах 30км. като пич. Сега и 8 да сложа пак изпитвам колебания дали няма да заседна някъде. Но въпреки всичко колите по центъра не намаляват. И някой по-запознат мисли ли, че този бензин ще спадне отново някога ( въобще от какво зависи това ) или ще стигне 2-3лв. 

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Щом взех да се замислям да си купя някакъв сушоар с 1.5 дизел или 1-1.3 бензин и да му бодна метан че по 100 кинта на седмица за луц ми идва повече дееба. Ще ни откажат от хубави колици шибаните арабески. 

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ми кара се малко по-спокойно щото намаляха колите по улиците
А и за ремонт тоя месец отидоха колкото за бензин за 3 месеца

А и за ремонт тоя месец отидоха колкото за бензин за 3 месеца

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
И аз намалих излизанията с колата баси ужаса
А иначе наистина колите по улиците не намаляват а стават все повоче и все по нови
Баси пара немало
А иначе дано намалят бензинеца че и аз ше минавам на дизел 

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Мисля, че в гърция беше забранено да се карат дизелови автомобили. Имат право само таксита и градски транспорт нещо такова беше.

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
SlipKnoT написа:Lucky написа:Ще ни откажат от хубави колици шибаните арабески.
Американците.. не арабите..
и двамата сте в грешка .... поскъпването се дължи най-много на търсенето на петрол от Китай и Индия, които само за последните 4 год. са покачили доставките си няколко пъти! Тенденцията е те да искат още повече ...
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
При мен няма да споделя как се е отразило (особено кат съм кат автопарк напоследък
)
Но е твърде неприатно!Но тенденцията ще е твърдо така докато не стане 2,80/95Н
От доста време издирвам откъде можем да сипваме евтино гориво,както примерно ме светнаха като съм в Благоевград,ама тук в СФ няма

Но е твърде неприатно!Но тенденцията ще е твърдо така докато не стане 2,80/95Н
От доста време издирвам откъде можем да сипваме евтино гориво,както примерно ме светнаха като съм в Благоевград,ама тук в СФ няма

- MadVanio
-
ПсихопатVANIO
-
- Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
- Мечтае да кара: BMW E24
Колкото и неприятно да Е и аз ще слагам пак Алтернативното ГОриво...
Не мога да си спра колата от движение...пък ще интубираме някой ден ако падне бензина или ако печеля като Митничар.

Не мога да си спра колата от движение...пък ще интубираме някой ден ако падне бензина или ако печеля като Митничар.

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
CheGevara написа:SlipKnoT написа:Lucky написа:Ще ни откажат от хубави колици шибаните арабески.
Американците.. не арабите..
и двамата сте в грешка .... поскъпването се дължи най-много на търсенето на петрол от Китай и Индия, които само за последните 4 год. са покачили доставките си няколко пъти! Тенденцията е те да искат още повече ...
За Китай и Индия си прав, но заради все още грозящата заплаха от терористични удари от талибани, е*ани, прее*ани и прочее чалмалийска паплач всички се презапасяват и складираните петролни запаси нарастват непрекъснато и неспадащото търсене държи цените високи. освен това Юкос спряха производството заради фалит, а те държаха сериозен процент от световното предлагане. Ирък сигурно още са на 30-40% от капацитета сиа непрекъснатите саботажи пречат на нормализирането му.
Иво написа:Мисля, че в гърция беше забранено да се карат дизелови автомобили. Имат право само таксита и градски транспорт нещо такова беше.
Точно така е. Има забрана да се ползват дизелови автомобили от частни лица, само фирми (служебни автомобили) и таксита.
От днес има поевтиняване на бензина, за сметка на това се вдига дизела и газта. Или поне така писаха по вестниците.
Да караш Peugeot е страст!