Амортисъори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Амортисъори
Колеги кажете какви амортисъори са по-добри - газо-маслени или само маслени и съответно каде може да ги намеря по евтино става вапрос за предни и задни...

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Естествено газовите са по-добри.Поразтърси се из форума-има доста
изписано.Фирмите,които предлагат амортисьори са много:
-Манимпекс-Bilstein(обърни се към Лудия)
-D&N-Sachs
-Rudy 96-Koni
-Хеед 91-Bilstein
за Boge-се обърни към bawareca
Ориентировъчни цени-предни от 100 до 260
-задни от 80 до 160(КОНИ)
изписано.Фирмите,които предлагат амортисьори са много:
-Манимпекс-Bilstein(обърни се към Лудия)
-D&N-Sachs
-Rudy 96-Koni
-Хеед 91-Bilstein
за Boge-се обърни към bawareca
Ориентировъчни цени-предни от 100 до 260
-задни от 80 до 160(КОНИ)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не знам кой ти го е казал това, ама щом му вярваш...
Това е като да кажеш, че карбуратора е по-добър от инжекциона. Най-малкото газовия амортесьор реагира много по-бързо и прецизно на неравностите. И е доста по-скъп от масления. Прави си изводите. Да не говорим, че за Е36 много малко фирми произвеждат маслени амортесьори.

Never mistake motion for action...
Lion написа:Не знам кой ти го е казал това, ама щом му вярваш...Това е като да кажеш, че карбуратора е по-добър от инжекциона. Най-малкото газовия амортесьор реагира много по-бързо и прецизно на неравностите. И е доста по-скъп от масления. Прави си изводите. Да не говорим, че за Е36 много малко фирми произвеждат маслени амортесьори.
Така е задните са ми газови та ми препоръчаха и на мен , сега вози малко по -твърдо но е добре , но на повечето места ми казват че маслените са по издръжливи за нашите хубави пътища

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Търсиш ЛудияДжЕсЕм на 0886444448
Името: Иво
Успех
ПП. Иначе и аз имам приятел който продава Боге и Билщайн, може да видим и неговите цени.

Името: Иво
Успех

ПП. Иначе и аз имам приятел който продава Боге и Билщайн, може да видим и неговите цени.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

обещавам утре да ви дам цени
ето цените : Има два вида в зависимост от годината на производство
ако колата е Е36 купе седан или кабрио до 1992 година ,цената е 190лв за брой преден на Bilstein
ако колата е Е36 купе седан или кабрио след 1992 година цената е 163лв за брой преден на Bilstein
прахолувителите са 45лв за двата амортесьора
за задните нямат разлики в годините и цените 100лв за брой Bilstein
прахолувителите за задните също са 45лв комплект двата
- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
Кажи нещо и за незнайния модел Compact?ludiagsm написа::)сега виждам темата и въпрос4етата ,но не знам цените наизуст![]()
обещавам утре да ви дам цени
ето цените : Има два вида в зависимост от годината на производство
ако колата е Е36 купе седан или кабрио до 1992 година ,цената е 190лв за брой преден на Bilstein
ако колата е Е36 купе седан или кабрио след 1992 година цената е 163лв за брой преден на Bilstein
прахолувителите са 45лв за двата амортесьора
за задните нямат разлики в годините и цените 100лв за брой Bilstein
прахолувителите за задните също са 45лв комплект двата

аз се доверих на D&N SACHS ,и сега много сажалявам ,значи миналата година отидах да си направя тест на амортисорите във вапросната фирма и ми съопщиха че са испуснали и трябва да се сменят ,дадоха ми веднага цени и аз избрах газово маслени защото такива ги давали фабрично .Сложиха ги общо стоиноста беше 396лв.
След 6 месеца и изминати километри от смяната 6500км отидах да си направя пак тест да видя в какво състояние са,без да им казвам че при тях сам ги слагал,качих колата на тестера и момчето ми каза че били почти испуснали и трябва да се сменят иначе било опасно да се кара така (и наистина на диаграмата линията беше на около един милиметър от червената линия )аз от там естествено побеснях и отитох при оправителя показах му гаранционата карта (която е две години) направо да ги сменят щом за този период са в това състояние ,а неговия отговор беше че щом още не са испуснали съвсем не могли да ги заменят и трябвало да изчакам ,а колата наистина се клатушка много
Така че си правете сметката като си купувате нещто от там !!!!!
След 6 месеца и изминати километри от смяната 6500км отидах да си направя пак тест да видя в какво състояние са,без да им казвам че при тях сам ги слагал,качих колата на тестера и момчето ми каза че били почти испуснали и трябва да се сменят иначе било опасно да се кара така (и наистина на диаграмата линията беше на около един милиметър от червената линия )аз от там естествено побеснях и отитох при оправителя показах му гаранционата карта (която е две години) направо да ги сменят щом за този период са в това състояние ,а неговия отговор беше че щом още не са испуснали съвсем не могли да ги заменят и трябвало да изчакам ,а колата наистина се клатушка много
Така че си правете сметката като си купувате нещто от там !!!!!
- ICE
- Ледения
-
- ICE
- Ледения
-
© написа:колко струва този тест?
Теста на амортисьорите е безплатен

© написа:Може ли да му се вярва?
Да, когато работи, че при ходенето с ThеBoss в Д&Н не работеше преден ляв тестер.
© написа:Питам само от любопитство
Ок, де и да не е от любопитство пак си

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Теста е безплатен
А дали може да му се вярва.....ба ли го

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
bimbolet написа: Кажи нещо и за незнайния модел Compact?![]()
![]()
ами предните са ти от по-евтините а задните са ти 100лв
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2