Проблем с ръчната

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с ръчната

Мнение от alexxx » 17 Фев 2005, 13:58

Здравейте,
вчера качвам се в колата паля, свалям ръчната и пробвам да тръгна НО уви нестава. Ефекта е сащият все едно не съм свалил ръчната.

Преди 3 месеца бях в Търново и докато бях там не съм я вадил от гаража (5-6 дена с дръпната ръчна) и пак така ми направи, но след като дръпнах и пуснах ръчната няколко пати и въртях наляво надясно гумите и малко напред назад и си трагна без никакъв проблем.

Не я бях карал 2 седмици (сещате се какъв сняг беше във Варна, а тя е доста ниска и няма как). Тези 2 седмици е седяла с драпната ръчна.
Опитах да дам напрд назад, да въртя ляво десно, дърпах рачната няколко пати но никакъв ефект :(

Дайте някакъв съвет какво може да се направи.

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 17 Фев 2005, 14:42

Провери жилото дали връща-лесно ще го усетиш,а ако не на канал. Ако е то-ясно ти е - ново,
иначе пробваи ако само е запекло или накладките по-начина които си палиш гумите-доста газ на място или просот покараи-би трябвало да стане,аз така се оправих като беше седяла около 2 месеца така!

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с ръчната

Мнение от Kris » 17 Фев 2005, 14:55

alexxx написа:...сещате се какъв сняг беше във Варна...

Малко :OT: но мисля че ще ви харсат снимките :shock: :shock: :shock:

Това НЕ е автентична снимка от Варна

П.П.: Прати ми я приятел
Последна промяна Kris на 17 Фев 2005, 15:09, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 17 Фев 2005, 14:58

верно ли е Автентична снимка от Варна? :mhihi:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=15838
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Фев 2005, 15:06

прав си бате !!! :uups: :uups: :uups:

а аз тапака повярвах като "Блондинка" и даже не погледнах номера на червената кола / поне че не е български /

махам ги че не нимоа издъжа на срама ....

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Фев 2005, 15:10

Да бе, автентична е. Само дето по това време във Варна е пълно с червени швейцарски бусове. Абе пич, във фотошопа има една функция, кроп се казва ;)

Ама сте бързациииии, докато си напиша мнението и вие махнахте снимката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 17 Фев 2005, 15:12

TheBoss написа:Да бе, автентична е. Само дето по това време във Варна е пълно с червени швейцарски бусове. Абе пич, във форошопа има една функция, кроп се казва ;)

Добре де вече се извиних и другия път като ми пращат нещо ще го преглеждам по-обстойно

Аре сега помогнете на човека и ме оставете мене да си ближа раните

и да сритам някой друг гъзззззз

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 17 Фев 2005, 15:19

Обърнахме темата на чат :)

А сега сериозно по въпроса. Вариантите са много, но най-често има попаднала влага в бронята на жилото или се е събрала доста мърсотия. Някои хора също така наливат "тънко" масло или пръскат със всевъзможни спрейове по жилото. Това е най-неправилния начин за поддържане на жилото. Наистина, когато си купите ново жило, то е намазано със смазка, но фирмата производител е подбрала такава, че да не задържа мърсотия. Ако ще го мажете с някаква друга, първо го извадете от бронята, промиите я добре с бензин или др. слаб разтворител, забършете добре жилото и го намажете ТЪНКО.

Забравих да добавя, не си оставяйте колата на ръчна спирачка, ако няма необходимост от това (наклонена улица, работещ двигател и т.п.). Резултатът е виден :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 17 Фев 2005, 15:53

Може да ти е замръзнало жилото, поради насъбралата се влага между него и жилото, както каза и Дъбосс.
Още кат малък за пръв път чух че не хубаво да си оставяш олата на ръчна зимата, точно поради тези проблеми...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Старо BMW
Мечтае да кара: Ново BMW

Мнение от bimbolet » 17 Фев 2005, 16:08

В интерес на истината,това ми се случва само на БМВ-то :arrow: за съжаление. :( На нито една друга кола преди не ми се е случвало, сигурно им е слабо място :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alexxx » 17 Фев 2005, 18:49

За снимки от варна - ще ви сложа няколко.

Така и неразбрах как да проверя жилото. Колата ми е доста ниска.
Няма как да отида на канал защото немога да я помръдна :(

За това че не се оставя на ръчна, знам но така съм свикнал и затова (е вече няма да я оставям но).
Ако е било замръзнало жилото мисля че одавна трябвя да се е размразило защото тука е около 5-7градуса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 17 Фев 2005, 18:53

барабаните са клеясали и корозирали и затова не е само от леда!
затова се препоръчва в такова време да се спира като леко се упъва ръчака да може да се изсушат и почистят!

Потребител
Аватар

Мнение от alexxx » 17 Фев 2005, 19:00

Аз почти съм обеден че е ръчната защото като опитам да тръгна и колата се снижава точно както като е дръпната ръчната.

старши ентусиаст
Аватар

не

Мнение от BAYRON » 17 Фев 2005, 19:03

Абе що не кажете на човека че му предстои сваляне на гума и то ше си каже...Тогава се издърпва жилото леко с отвертка се натяга м/у апаратчето и диска и така става.Лошо трудоемко но няма как. Пък после ако иска да си го промива то клеясва само в началото и един спрей ще свърши работа
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 18 Фев 2005, 8:40

alexxx написа:Аз почти съм обеден че е ръчната защото като опитам да тръгна и колата се снижава точно както като е дръпната ръчната.

Аз има същия проблем когато не съм я мръдвал две-три седмици, даже и лятно време. Като подам повечко газ, се чува едно "пук" и тръгвам. Явно при продължителен престой ми залепват челюстите отзад. Пробва ли го този номер, някой по-нагоре ти го беше предложил.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

Следваща

Назад към E36