Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36
- Мечтае да кара: BMW E65
- Детайли за колата: www.izgodnite.com
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Как да сложим парктроник на E36: Обяснение със снимки
1: Подготвяте багажника за работа - изчиствате всичко и махате(ако можете и не ви мързи) корите отвътре:

2: Това е дупката, където са болтовете за бронята. Като застанете срещу багажника Ви се пада отдясно. Ако акумолаторът Ви е в багажника трябва да го махнете, за да развиете втория болт от дясната страна. Аналогично от лявата.

3: Тук се виждат "релсите" на които се държи бронята отсрани, а двете стрелки показват, че има два болта за отвиване(то е болт и едно от онези, които държат краищата на вратите, не ги знам как се казват):

4: Ето как изглежда автомобилът Ви без броня:

5: Тук оградих местата, където направих дупките за датчиците на парктроника. В комплекта с парктроникът Ви би трябвало да има специална бургия за тази работа. Това беше най-неприятната част, защото после напасвах дупките на лайсната с тези на бронята. Впрочем през цялото време се работи така, но Ви трябва втори човек за помощ, за което благодаря на баща ми, че ми помогна(майка ми беше този път само с морална подкрепа
):

6: Ето го и самия парктроник в комплект още:

7: Захранването се свързва с крушката на габаритите за задно движение(белите габарите, всички ме разбрахте, надявам се
). Трите удивителни са да ви напомнят да изолирате всичко, както си му е редът. Тук е само закрепено като за начало:

8: Червената стрелка показва от къде прекарах кабелите до компютърчето. Червеният кабел е захранващият, а жълтият е за дисплея. Белите букси са за сензорите.
ВНИМАНИЕ!
Сензорите са номерирани. Не правете грешката, която аз направих - да слагате кой където Ви падне, защото после ще забравите(като се сложи бронята и скрие кабелите) кой от коя страна е и няма да Ви отчита вярно на дисплея:

9: Ето крайния резултат:

10: Ето и две снимки къде съм сложил дисплея:

2: Това е дупката, където са болтовете за бронята. Като застанете срещу багажника Ви се пада отдясно. Ако акумолаторът Ви е в багажника трябва да го махнете, за да развиете втория болт от дясната страна. Аналогично от лявата.
3: Тук се виждат "релсите" на които се държи бронята отсрани, а двете стрелки показват, че има два болта за отвиване(то е болт и едно от онези, които държат краищата на вратите, не ги знам как се казват):
4: Ето как изглежда автомобилът Ви без броня:
5: Тук оградих местата, където направих дупките за датчиците на парктроника. В комплекта с парктроникът Ви би трябвало да има специална бургия за тази работа. Това беше най-неприятната част, защото после напасвах дупките на лайсната с тези на бронята. Впрочем през цялото време се работи така, но Ви трябва втори човек за помощ, за което благодаря на баща ми, че ми помогна(майка ми беше този път само с морална подкрепа

6: Ето го и самия парктроник в комплект още:
7: Захранването се свързва с крушката на габаритите за задно движение(белите габарите, всички ме разбрахте, надявам се

8: Червената стрелка показва от къде прекарах кабелите до компютърчето. Червеният кабел е захранващият, а жълтият е за дисплея. Белите букси са за сензорите.
ВНИМАНИЕ!
Сензорите са номерирани. Не правете грешката, която аз направих - да слагате кой където Ви падне, защото после ще забравите(като се сложи бронята и скрие кабелите) кой от коя страна е и няма да Ви отчита вярно на дисплея:
9: Ето крайния резултат:
10: Ето и две снимки къде съм сложил дисплея:
Последна промяна Kaloyan78 на 29 Юни 2012, 21:25, променена общо 3 пъти
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Много ми е мерак но чакам китайците да измислят някъв дисплей по като хората че тея много грозни деа
I'm slowly drifting

- metodi80
- старши ентусиаст
-

Само едно малко допълнение .... Бронята може да се свали без да се отвиват тези болтове , които си показал , дето влизат вътре в багажника. Има друг , по удобен вариянт според мен ..... Като се махне добавката на бронята (тази дето е най -отдолу на бронята и се легне под колата се виждат два болта , които се падат перпендикулярно на равнината на бронята , те се отвиват и бронята излиза , без да излизат тези металните държачи , които са закрепени към купето.
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Дам, напълно си прав, но нямаше как да легна под колата и реших с тези
.
Мислех да си купя от тези с камерата за обратно виждане, ама се отказах... вярно, че щеше да бъде супер гъзарийка(особено като караш и да гледаш какво се случва зад теб), нооо... де да знам, реших, че един обикновен парктроник също става
.

DirtySouth написа:Много ми е мерак но чакам китайците да измислят някъв дисплей по като хората че тея много грозни деа
Мислех да си купя от тези с камерата за обратно виждане, ама се отказах... вярно, че щеше да бъде супер гъзарийка(особено като караш и да гледаш какво се случва зад теб), нооо... де да знам, реших, че един обикновен парктроник също става

Последна промяна Kaloyan78 на 06 Юни 2009, 20:14, променена общо 1 път
- ceco_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М54Б22 '01
- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Знам, че са грозновати, ама онзи ден ги сложих и още ме радватBH5482BH написа:Много полезна тема ама да вземеш да махниш тия цифри отзадако искаш пиши ще ти пратя оригинални

- m@rtin
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i E39 Touring M54
Мисля че дисплея ти е на много неудобно място
аз моя съм си го монтирал върху огледалото за задно виждане и гледам двете едновременно!! Но моя и твоя дисплей нямат нищо общо,утре ако се сетя ще снимам 

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Ц, оказа се, че докато връщаш назад е доста удобенmartin318 написа:Мисля че дисплея ти е на много неудобно мястоаз моя съм си го монтирал върху огледалото за задно виждане и гледам двете едновременно!! Но моя и твоя дисплей нямат нищо общо,утре ако се сетя ще снимам

- Kaloyan78
- кандидат ентусиаст
-
www.avto-bg.eu
www.recipes.free.bg
www.kotaracite.com
Да бе, а по нас само полицаи се заглеждатmetodi80 написа:Kaloyan78 написа:(и без това само се заглеждам по мацки).
![]()
![]()
а така .....

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Абе гледах в един китайски сайт камера за задно виждане и се вързва с дисплей струваше около 30 $ което не е много
Ама дали ще е качествена

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Аз търся камера за задно виждане но да е няква по компакта и хубава като дизайн че малко мразя такива неща по колата ми да висят
I'm slowly drifting

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Евала колега за снимковият материал, само едно пояснение може да се пробият дупките за сензорите без да се сваля бронята при мен така е монтирано и нямаше проблеми.
ето и снимка как съм разположил сензорите, обхващат абсулютно всичко на разтояние от 1,5 метра до 0 метра

ето и снимка как съм разположил сензорите, обхващат абсулютно всичко на разтояние от 1,5 метра до 0 метра

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Добра тема. Една забележка ако може:
И на двата показани автомобила сензорите не са монтирани на точните заводски места на бронята на Е36
И на двата показани автомобила сензорите не са монтирани на точните заводски места на бронята на Е36
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4