Тръбичка за конденз на климатика.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Тръбичка за конденз на климатика.
Има доста теми за миризма на климатика, но в никоя не открих отговор на моя въпрос. Не успях и в интернет, макар, че порових доста.
Проблема е, че колкото и с каквото и да пръскам след 1-2 дни миризмата пак е налице. И единственната възможност , който остава е да е запушена тръбичката за конденза и да не се оттича. От няколко дни следя но досега не съм видял и капка да е капнала. Моля , ако някой знае къде се намира да обясни или най-добре снимка
.
Проблема е, че колкото и с каквото и да пръскам след 1-2 дни миризмата пак е налице. И единственната възможност , който остава е да е запушена тръбичката за конденза и да не се оттича. От няколко дни следя но досега не съм видял и капка да е капнала. Моля , ако някой знае къде се намира да обясни или най-добре снимка

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
и аз миналата година я търсих и забелязах, че капе върху скоростната ми кутия (аз съм с автоматик) но така и не успях а я открия.
А по земята забелязвал ли си да капе някога. Макар, че ако е върху скоростите вероятно се изпарява и за това не съм видял да капе.
Но пък смраднята си я има. Срах ме е при смяната на филтъра да не съм изпуснал някои боклуци, че беше страшно около него. А пък тогава беше зимата и не съм обърнал внимание дали е мирисало.
Но пък смраднята си я има. Срах ме е при смяната на филтъра да не съм изпуснал някои боклуци, че беше страшно около него. А пък тогава беше зимата и не съм обърнал внимание дали е мирисало.
- skp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535D 2012
Тръбичката е някъде над скоростната кутия, но не мога да ти кажа точно къде, защото не съм я търсил специялно. За да видиш откъде капе трябва канал и да свалиш капаците под скоростната кутия. Не вярвам обаче да е запушена - трудна работа е да се случи. Проблема по-скоро е, че като пръскаш да чистиш климатика почти нищо от препарата не стига до радиаторчето на климатика. Погледни в ТИС-а там е описана процедурата за почистване, обаче е безобразно сложна. Демонтира се жабката, сваля се един ел. клапан, дупчи се пластмасата на кожуха, който обхваща радиаторчето и т.н. Аз си мислех за по-лесен вариянт за почистване, точно през тази тръбичка. Да се вкара в нея сондата на спрея с пяната за почистване, ама не съм имал време да го пробвам а и трябва канал.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Много трудно ще видиш локва на земята.
Да тръбичката се пада точно над ск. кутия в средата на тунела.
А миризмата си я има винаги и няма да можеш да я махнеш.
Миризмата е в следствие на бактерии които се савъждат там.
И на чисто нова кола на няколко месеца , пак смърди, по малко е но се усеща.
Ако искаш временно да я премахнеш ще се наложи да си смениш кондензатора в купето, което не е никак лесно и след няколко месеца пак ще замирисва.
Да тръбичката се пада точно над ск. кутия в средата на тунела.
А миризмата си я има винаги и няма да можеш да я махнеш.
Миризмата е в следствие на бактерии които се савъждат там.
И на чисто нова кола на няколко месеца , пак смърди, по малко е но се усеща.
Ако искаш временно да я премахнеш ще се наложи да си смениш кондензатора в купето, което не е никак лесно и след няколко месеца пак ще замирисва.

Ужас, по принцип когато е влажно времето я усещам и без да съм пуснал климата, а пък на пускане и спиране ужасно. И това при условие, че преди да го спра окончателно го продухвам поне 3 мин. А все пак и други коли съм карал и карам и то бая по стари. Явно при мен са се завъдили яко. Но си мислех, че може да е запушена тръбичката, защото да понамирисва лекичко при другите, но за бмв-то говоря за яка смрад.
- vld
- Старши ентусиаст
-
jomby написа:Ужас, по принцип когато е влажно времето я усещам и без да съм пуснал климата, а пък на пускане и спиране ужасно. И това при условие, че преди да го спра окончателно го продухвам поне 3 мин. А все пак и други коли съм карал и карам и то бая по стари. Явно при мен са се завъдили яко. Но си мислех, че може да е запушена тръбичката, защото да понамирисва лекичко при другите, но за бмв-то говоря за яка смрад.
Има една тема за миризмата от климатика в раздел Е36, прочетия там има разни идеи за прочистване.
Но има доста мнения, че по принцип в БМВ-тата си смърди повечко от обикновенното.
Имам приятели с Е90ки и Е60ки на по две години купени от камор и те казват, че смърди

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Защо се пускате в приключения не знам.
Миризмата идва от изпарителя в купето /радиаторчето за климатика/, но спрейовете който се продават за почистване са няколко вида едните са на оснавата на някакъв спирт, докато другите който са като пяна с една търбичка продават се в Бриколаж и са около 15 лв.
На тях има инструкция как се ползват, най-добре на работещ вентилатор на купето се пръска във филтъра на купето така че вентилатора да засмуче пяната и я вкара във въздуховодите и радиатора пуска се на най-висока степен след 10 минути препарата се втечнява и така изчиства пърсотията и когато напръската оставята колата за 10 минути и след това отваряте прозорците и пускате вентилатора да издуха смратта.
Пръска се също и през въздуховодите от купето.
До сега на колкото коли съм го приложил дейстава на 100% + смяна на филтъра на купето.
Ако редовно се сменя филтъра няма да има миризма задължително е поне два пъти годишно при този мръсен въздух.
Иначе най-добре е почистването когато се почисти директно изпарителя и ваничката която събира конденза под него но това си е яко разглобяване и после таблото никога няма да е същото най-малкото бая щипки ще се изпочупят. И не само БМВ смърди ами всяка кола на която не се прави редовно профилактика някой даже не знаят че има филтър на салона.
Успех.
Миризмата идва от изпарителя в купето /радиаторчето за климатика/, но спрейовете който се продават за почистване са няколко вида едните са на оснавата на някакъв спирт, докато другите който са като пяна с една търбичка продават се в Бриколаж и са около 15 лв.
На тях има инструкция как се ползват, най-добре на работещ вентилатор на купето се пръска във филтъра на купето така че вентилатора да засмуче пяната и я вкара във въздуховодите и радиатора пуска се на най-висока степен след 10 минути препарата се втечнява и така изчиства пърсотията и когато напръската оставята колата за 10 минути и след това отваряте прозорците и пускате вентилатора да издуха смратта.
Пръска се също и през въздуховодите от купето.
До сега на колкото коли съм го приложил дейстава на 100% + смяна на филтъра на купето.
Ако редовно се сменя филтъра няма да има миризма задължително е поне два пъти годишно при този мръсен въздух.
Иначе най-добре е почистването когато се почисти директно изпарителя и ваничката която събира конденза под него но това си е яко разглобяване и после таблото никога няма да е същото най-малкото бая щипки ще се изпочупят. И не само БМВ смърди ами всяка кола на която не се прави редовно профилактика някой даже не знаят че има филтър на салона.
Успех.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Ваничка е образно казано, просто така е структорирано прасето на парното.
Няма от какво да се запуши въпросната тръбичка за конденза.
Отвора и р 10-15мм. и през нея минава само вода.под тръбичката има гумен маншон с ге образна форма който пречи по какъвто и дабило начин да влиза прах и мърсотия отвън навътре.
Няма от какво да се запуши въпросната тръбичка за конденза.
Отвора и р 10-15мм. и през нея минава само вода.под тръбичката има гумен маншон с ге образна форма който пречи по какъвто и дабило начин да влиза прах и мърсотия отвън навътре.

- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Здравейте колеги,директно на проблема:с продукти от 15 лв. какво очаквате,нестига че не деистват,а може и да помагат за развъздането им.
Какво Ви съветвам,намерете истински продукт и тогава да говорим.Казвам го от опит,при мен започва да намирисва след 11-ия месец от ползването на продукта / копчето на климатика винаги свети,температура 22 градуса и позиция автомат. през цялата година и зиме и лете/.
Не правя зарибяване за продукта,защото не го взимам от България,директно от представителя и то в малки количества или по-точно само за себе си.Такава ми е уговорката с него.
Има много качественни препарати извън България, но трябва да се намерят.Просто ми повярвайте,че има препарати,които наистина деистват и го правете 2-3 пъти през годината.
Успех на всички.
Какво Ви съветвам,намерете истински продукт и тогава да говорим.Казвам го от опит,при мен започва да намирисва след 11-ия месец от ползването на продукта / копчето на климатика винаги свети,температура 22 градуса и позиция автомат. през цялата година и зиме и лете/.
Не правя зарибяване за продукта,защото не го взимам от България,директно от представителя и то в малки количества или по-точно само за себе си.Такава ми е уговорката с него.
Има много качественни препарати извън България, но трябва да се намерят.Просто ми повярвайте,че има препарати,които наистина деистват и го правете 2-3 пъти през годината.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
колко трябва да струва препарата за да работи?
все пак колегата е в Мадрид и ако тук ни пробутват боклуци, там шанса за подобно нещо е значително по-малък
До сега съм пробвал с един препарат - нямаше кой знае какъв ефект, но и не мирише чак толкова при мен. Само в първите минути след спиране на климатика. То не съм видял кола която да не мирише тогава и аз си го приемам за нормално

все пак колегата е в Мадрид и ако тук ни пробутват боклуци, там шанса за подобно нещо е значително по-малък
До сега съм пробвал с един препарат - нямаше кой знае какъв ефект, но и не мирише чак толкова при мен. Само в първите минути след спиране на климатика. То не съм видял кола която да не мирише тогава и аз си го приемам за нормално
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Колега ангелски само да ме светнеш каква е логиката на включения климатик през зимата че нещо не те разбирам 

69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5