Тракане в мотора на BMW 318 IS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Тракане в мотора на BMW 318 IS

Мнение от alipi7 » 03 Апр 2009, 12:45

Здравейте колеги.От 2 години карам тази бойна машина.Не ми е правила проблеми,но сега излезе един.Чува се тракане в мотора.Струва ми се че идва ангренажа това тракане.Значи тракането се появява при ниските обороти,на високите обороти се губи.За информация ще ви кажа че преди около половин година закарах бавареца на сервиз за да му повишат мощността(смениха чипа и дадоха предварение).Може ли да е от там?Помагайте моля ви!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 03 Апр 2009, 12:53

причини 1 милион,....
но аз давам глас за повдигачите(хвърлях боб досега), поради причината, че колегата не е дал подробно инфо как се държи двигателя (обороти, мощност)

Диагностика, после сервиз, ако не ти пречи - карай си така, но помисли после нова кола ли ще е или нов двигател...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Потребител
Аватар

Мнение от alipi7 » 03 Апр 2009, 13:08

колега колата не губи мощност.само на ниските оборотикогато я оставя да работи се чува това тракане.Дали не е успокоител на веригата? незнам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 03 Апр 2009, 13:48

Провери и амортисьорчето на "паразитната ролка" преди да започнеш някакви интервенции по двигателя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 03 Апр 2009, 13:58

Отакачи пистовите ремъци и я запали отново, ако не се чува тракане проблема няма да е в мотора, но ако продължи да се чува същия шум значи пробле е по мотора
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 03 Апр 2009, 14:00

Според мен едва ли са повдигачи, ако бяха щеше да се чува постоянно по равномерно.
Давам един глас за веригата, и при мен понякога притропва ама много много рядко и то само в ниските обороти, леко като ги кача и спира да се чува.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Мнение от Nikito_nn » 03 Апр 2009, 14:06

Tenata написа:Отакачи пистовите ремъци и я запали отново, ако не се чува тракане проблема няма да е в мотора, но ако продължи да се чува същия шум значи пробле е по мотора
Колега това не е много добра идея, все пак пистовия ремък върти водната помпа и е опасно ако поработи без помпата да не :censored: мамата на мотора. Или ако го откачиш да не я държиш дълго запалена. Ама според мен едва ли е от ролка.
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 03 Апр 2009, 15:10

Nikito_nn написа:Според мен едва ли са повдигачи, ако бяха щеше да се чува постоянно по равномерно.
Давам един глас за веригата, и при мен понякога притропва ама много много рядко и то само в ниските обороти, леко като ги кача и спира да се чува.

при мен чукат повдигачите и като изфорсирам двигателя и млъкват за някакво време то било десетина секунди или минута и пак си почват, а като я карам извънградско, или във високи обороти - като, че като загрее хубаво и се разработи и помлъкват... :roll: :uups: :roll:

колега alipi7 усетил ли си повишаване в разхода от както се е разтропало, и като вдигнеш капака само се чува, или се усеща и по двигателя - тресене, силни вибрации, неравномерен ход...
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 03 Апр 2009, 16:23

На мене на верига ми прилича,да не кажа че съм почти сигурен.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 03 Апр 2009, 20:57

Затова сменяйте маслото на 8к километри,може и маслените помпи да не ви качват масло на ниски както трябва :roll:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Апр 2009, 0:34

Един глас за повдигачи ! Опитай да смениш маслото и виж дали пак ще трака.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 04 Апр 2009, 1:33

Бате просто и сипи масло :)
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 04 Апр 2009, 22:58

Знам със сигурност как се справи с този проблем един колега - малко абсурдно но факт.
Тракане наистена се чуваше и то само на празен ход - чух го с ушите си.
При някакъв майстор сменя повдигачи, при друг верига, при трети и зъбните колела но след всяко набутване никакъв ефект.
След като разбрах за проблема му се зачесъх къде бях чел по въпроса нещо но така и не се сетих, а седнахме и преровихме с него английския форум.
Не помня вече с подробности но ремонта беше от сорта на смяна на някакъв опръстен на маслената помпа или регулатора на налякането на маслото.
Това и се оказа при него, беше дал над 1000 лева за разни железа, а накрая гумичката му струваше 20ст.
Замисли се и за налягането на маслото!!!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от PsyNRG » 06 Апр 2009, 2:36

И аз давам глас за веригата !!! Все пак тя има живот :) На мен ми се разтрака малко преди 200 000 км и я смених + ролките и ново масло филтри и т.н .... абе опраи се :)

Потребител
Аватар

Мнение от Klef » 06 Апр 2009, 9:41

Успокоителите на веригата и / или счупен обтегач което е почти същото, при ниски обороти от 1-2х веригата е в "отпуснато положение" и лесно може да се чуе как шава, но при високите обороти тя се опъва и когато е разтегната успокоителите не играят роля :) ама немое се кара все в високи обороти, другото което е невероятно грозно е че след честата смяна на маслото , шума ще се увеличи дори и след 2000 об. 2.5-3х.
Слагам 1-2-3-4-5-6 и гледам 200-300 .... градуса на водата !

Следваща

Назад към E36