Искам да споделя .....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Искам да споделя .....

Мнение от Vasko » 22 Фев 2009, 1:03

Здравейте колеги ,
Повод за да напиша тази тема е напоследъка преобладаващите теми в раздела на разни самозванковци от рода ''една ходна размаза едно БМВ'' или пък ''ситроен саксо скъса Бмв'' или пък ''Колибра скъса БМВ''.
Абе няма ли кой да ги спре такива да им сложи спирачки малко ,че явно те сами не могат или ако се спрат май ще е вече твърде късно и за тях самите -жалко е ,че ще почернят родителите си или такива на някой невинен ....То май такива дето много бързат, после ги носят бавно ....

А сега нека споделя и аз . Карам служебно Ситроен Берлинго модел 2008. С него на ден въртя по около 300-350 км почти всеки ден ,защото обикаляме из родната България- поддръжка на бензиностанции и оборудване ... И въпреки ,че Берлинго-то е нов автомобил ,бленувам да дойде вечерта когато се кача в моета 5-ца модел 1993 година и затваряйки вратата с онова характерно плътно 'тупкане' на вратата да се откъсна и изолирам от околният свят, от шума на двигателя от всичко което ме заобикаля и да се насладя на комфорта , усещането ,на индивидуалността ,защото БМВ е точно такъв автомобил .. Всеки е карал много автомобили и стари и по-нови ,но само когато се качиш на БМВ го има чувството, онова приятно усещане за удоволствие от шофирането. И като се замислите още преди колко години нашите автомобили са оборудвани серийно с екстри който за други автомобили от други марки тепърва се оборудват ...
Е , кажете ми колеги как да смениш такъв автомобил и да преминеш към друга марка? .... Сякаш в този автомобил е вложено не само всичко от най-добрите технологии и инженерни решения на немците, а и историята на цялата марка през всичките онези години на упорит труд ,от създаването на първите детайли ,който са били подлагани на най-различни изпитания и контрол , до слизането на първият автомобил от конвейра ....
Ще ви дам най-елементарният пример -след дълги часове каране на Берлинго-то и минаване на едва 400 км ме боли кръста и отзад седалищните мускули от неудобните седалки ,а миналото лято се е случвало за един ден съм правил преходи с е34-ката от София до морето и обратно за един ден - това са си 1000 км и в края на деня все едно не съм пътувал ...
Ще ви дам и друг пример : Когато вали дъжд , забелязвали ли сте ,че като карате по-бързо и отзад задното стъкло наклона е такъв на е34-ката ,че от въздушната струя върху стъклото капките дъжд се стичат надолу и то остава винаги чисто все едно някой го е избърсал току-що .И само за сравнение ще ви дам пример с пежо 406 при което за задното стъкло са предвидили чистачка при някои модели ...
Е, сега нека пак се появят тези 'разбирачи' ,който 'наказвали' БМВ-тата да ги питам аз кой автомобил продължава да се радва на такава изключителна популярност дори и след като е навършил 18 -19 години като изключим моделите на Мерцедес разбира се? И онзи който ми спореше за неговото ситроенче 'саксо' да го питам кога той на този автомобил ще навърти поне 440 000 км без да е отварян двигателя,защото моета е34-ка е почти на толкова -436 000 км и след такъв пробег да отиде и да се пробва на дърпане с някое БМВ . Отделен е въпроса ,че съм виждал е34-ки и на по 500 000 км ,а доколкото знам на Пенчев е34-ката май подмина 600 000 км ....
Сега в 21 век в света на компютрите е лесно да откраднеш дизаин ,да го моделираш и да го представиш като свое изобретение,но ви питам аз колко от тези нови пластмасови автомобилчета ще успеят да издържат проверката на времето и след 20 години ще продължат да бъдат предпочитани от масовите купувачи като наистина надеждни или някъде вървейки по дългият път на доказването ще се разпаднат на съставните си части ?
Края оставям за Вас -нека всеки сам прецени за себе си каква кола да шофира и да поддържа ...
Последна промяна Vasko на 22 Фев 2009, 1:12, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 22 Фев 2009, 1:08

Колега ,дай да си поговорим за любоФ,мани ги тия коли... :mrgreen:

едит: Е тука е обяснено защо предпочитаме БМВ http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... D%F1%EA%E8 :D
Последна промяна plradev на 22 Фев 2009, 1:15, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Icko70 » 22 Фев 2009, 1:09

:yes: :bowdown: :bowdown: Абсолютно вярно .......

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 22 Фев 2009, 3:17

:clap: Евала!
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Мнение от bobi 318 is » 22 Фев 2009, 4:13

Напално си прав колега,сменяме само модела,марката НЕ 8) винаги ще имам БМВ,изпитвам някакво особенно 4увство когато се ка4а в колата си всеедно сам си я правил аз по пора4ка :) или когато минавам по улиците как хората се обращат да я гледат,може и да е 15год. но все още си е доста красива :D
Миналата ве4ер бяхме с едни приятел4ета на една бензиностанция и единия гледа едно автомобилно списание(фен на Мерцедес)и вика малиии я гледаи NEW Екласа тя уникално табло има,а другия ми приятел кара Е60 и му вика,я отиди до отван и погледни на Е60ката таблото и кажи дали не е сащтото,ако и да е на 4г.модел :shock: :D Абе BMWто си е BMW две мнения по този вапрос неможе да има :winky:
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 22 Фев 2009, 10:42

браво колега :clap: ,казваш самата истина :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 22 Фев 2009, 11:31

Най-вероятно един и същи галфон пуска въпросните теми.Не че ми е ясно какъв му е проблема.Умствен най-вероятно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M5

Мнение от Acceleration » 23 Фев 2009, 16:18

ivan1590 написа:Най-вероятно един и същи галфон пуска въпросните теми.Не че ми е ясно какъв му е проблема.Умствен най-вероятно.

за кой говориш ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Фев 2009, 16:43

BMW и Mercedes-Тия двете марки както каза един колега по- горе, правят коли, които и след доста години си остават актуални, няма спор :!:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 23 Фев 2009, 17:29

Acceleration написа:
ivan1590 написа:Най-вероятно един и същи галфон пуска въпросните теми.Не че ми е ясно какъв му е проблема.Умствен най-вероятно.

за кой говориш ?

Не ти ли стана ясно? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ааа

Мнение от nigh7lif3 » 23 Фев 2009, 18:03

:D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: lancia delta, bmw e46

Re: Искам да споделя .....

Мнение от HF4WD » 25 Фев 2009, 17:41

sineok_pi4_ написа:...кой автомобил продължава да се радва на такава изключителна популярност дори и след като е навършил 18 -19 години като изключим моделите на Мерцедес разбира се? ...

Lancia Delta Integrale ;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 25 Фев 2009, 17:58

Icko70 написа::yes: :bowdown: :bowdown: Абсолютно вярно .......

много правилно.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 25 Фев 2009, 18:10

напълно съм съгласен , и мой познати и приятели ме опрекват как може 2009 да си купя кола на 15-16 години за 5000лв при положение колко по нови коли има за тези пари , но все пак не може всеки да разбере разликата междо БМВ и всичко останало ....... нека се радват на вървежните голфове , хонди ......и тем подобни "бИгачки"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от aygofan » 25 Фев 2009, 18:15

djpamboss написа:напълно съм съгласен , и мой познати и приятели ме опрекват как може 2009 да си купя кола на 15-16 години за 5000лв при положение колко по нови коли има за тези пари , но все пак не може всеки да разбере разликата междо БМВ и всичко останало ....... нека се радват на вървежните голфове , хонди ......и тем подобни "бИгачки"

С тия 5 000 лв. нямаш голям избор...Пък и си взел правилното решение ...Сега ще чакаш много по-малко за да сте включиш в РЕТРО клуб.. :bgflag:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата