Едновременен проблем с всички уреди по таблото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Едновременен проблем с всички уреди по таблото

Мнение от X-citer » 13 Ное 2004, 23:34

Здравейте колеги. Имам следния проблем с моята колица - когато карам с постоянна газ напр. на магистрала всички уреди(скоростомер,оборотомер,бензин,вода,масло) едновременно започват рязки движения надясно до краен предел и после моментално се връщат в изходна позиция. Това го прави около 3-4 пъти и после нещата се нормализират. Не съм забелязал никакви други промени в поведението на автомобила по време на проблема. Интересно е че движението на уредите става рязко и като че ли получават едновременен импулс и се движат напълно синхронизирано. Ако някой знае да помага :help: пък после ще черпя :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 14 Ное 2004, 11:17

първо трябва да се пробва с зачистване на куплунзите на таблото , на самия компютър (под жабката) също и ако не стане може да е някоя студена спойка или и аз не знам, след тва на диагностика , но трябва да е някои читав майстор,който не лъже много :) имам един предвид ако искаш звънни 0886 444 448

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 14 Ное 2004, 18:58

99% съм сигурен, че Е36-цата ти е 318 8) .

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 15 Ное 2004, 1:07

Абсолютно - Е36 318 М40 8) Имал ли си подобен проблем?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 15 Ное 2004, 10:29

Това го написах просто, защото досега този проблем несъм го виждал на друг модел освен на 318i - без значение нали е М40 или М43. Аз също го имам от време на време. Та тук е момента да спомена, че несъм много убеден, че става въпрос на лош контакт или конектор както казва лудия - може и така да е, но аз си мисля, че по-скоро е някакъв бъг в софтуера на таблото или проблем с някой от датчиците. Защо мисля така ли - ами защото винаги когато съм го наблюдавал тоя проблем при мен а и като сме говорили с други фенове дето го имат - поне при нас той става на точно определени места в града (извън града досега не съм забелязал да става) - и това са места, където под или над тях има кабели за високо напрежение. Отделно при мен съм забелязъл, че го прави само когато ми свети лампата за бензина :? . Та мисля, че не е от лош контакт, още повече, че ако се губеше някакъв контакт - стрелките щяха да паднат до нулата - а те винаги много рязко отиват до максималното си положение и също толкова рязко се връщат до нормалното си показание. И това става със всички стрелки едновременно, като понякога е придружено и със пресвяткване на всички лампи по таблото - същото като все едно съм си пуснал теста на таблото, само дето става с доста по-голяма скорост. Та така - според мен най-вероятно става въпрост за грешка в софтуера. Аз лично съм се отказал да го оправям това нещо, защото първо се случва много рядко и второ несъм забелязъл с нещо да пречи. А и като видях, че го правят доста 318-ки и съвсем пък се отказах, защото стигнах до по-горе изложения извод. Вие ако имате желание може да се пробвате да търсите за какво става въпрос.

Потребител
Аватар

Мнение от shoffior » 02 Юни 2007, 8:16

здравеите колеги,
преди 2 дена си купих 318ка и имам подобен проблем , само 4е при мен оборотомера и стрелката за температурата на водата работят а километража и стрелката за гориво не оттам и разхода не ми показва.
странното е 4е като ми направиха в автокъщата теста на таблото всичко работеше а като карам не ми показва скоростта. мислех че е бушон ма маи не е, поне нямаше изгорели бушони а ако липсва съвсем не знам... още ми е нова колата и не знам кое как трябва да бъде. мислех си че може да е от датчика за скоростта защото при мене проблема е постоянен а не като при вас само от време на време. знае ли някой къде се намира този датчик и как мога да го проверя (с мултицет например?). а освен това снощи забелязах че и лампата на таблото не ми бачка (все още се надявам да е някои бушон ма май не е)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 02 Юни 2007, 8:39

:shock: е, поне никой не трябва да те обвинява, че не ползваш търсачка :mhihi: ... твоя проблем е другаде... отиваш на канал, разкачаш куплунга отзад на дифа, пръскаш спрей, почистваш и трябва да си готов...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vampiravasko » 05 Юни 2007, 11:16

това е студена спойка имах същия проблем и всичко се оправи с едно запояване на крачето на един от елементите за да откриеш кой е той разглобяваш таблото включваш го в буксите даваш контакт и минаваш през всички спойки с пръсчето като наблюдаваш таблото от пред докато откриеш каде е проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 19 Юни 2007, 23:42

при мен проблема е почти същия, всички стрелки падат до нулата за момент и после се връщат на мястото си. странното е, че го прави само когато дадеш мигач и то на изгсени фарове (иначе не го прави). как мислите дали е спойка или може да е нещо друго :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 20 Юни 2007, 11:29

sappa написа:при мен проблема е почти същия, всички стрелки падат до нулата за момент и после се връщат на мястото си. странното е, че го прави само когато дадеш мигач и то на изгсени фарове (иначе не го прави). как мислите дали е спойка или може да е нещо друго :roll:
Друг проблем е това пробвай търсачката
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 20 Юни 2007, 12:22

KickingKing написа:
sappa написа:при мен проблема е почти същия, всички стрелки падат до нулата за момент и после се връщат на мястото си. странното е, че го прави само когато дадеш мигач и то на изгсени фарове (иначе не го прави). как мислите дали е спойка или може да е нещо друго :roll:

давайте идеи, в търсачката не намерих нищо сходно :help: :help:

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M5

Мнение от stanislaw40 » 20 Юни 2007, 17:28

Мамка му и аз съм със същия проблем,при мен безиномера спря да очита и всичко се оправи от самосебеси.В дъждовно време ми го е правила веднъж.Свикнах и съм ОК :mhihi:
Аз още знам какво направи миналото лято!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD
Мечтае да кара: самолет

Мнение от 2COOL » 20 Юни 2007, 22:50

Проблема е в таблото ... joro17 има едно от 318 бензин и май не му иска много пари (той имаше същите проблеми, но кара 325тд и беше купил бензиновото докато намери от дизел)

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 21 Юни 2007, 9:41

sappa написа:
KickingKing написа:

давайте идеи, в търсачката не намерих нищо сходно :help: :help:

Ново табло. Проблема е във връзката на процесора с платката. Шанса да се оправи с нови спойки е 50:50 и стрва благо. Ново табло или на старо оправя нещата.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 16 Юли 2007, 11:17

shoffior написа:здравеите колеги,
преди 2 дена си купих 318ка и имам подобен проблем , само 4е при мен оборотомера и стрелката за температурата на водата работят а километража и стрелката за гориво не оттам и разхода не ми показва.
странното е 4е като ми направиха в автокъщата теста на таблото всичко работеше а като карам не ми показва скоростта. мислех че е бушон ма маи не е, поне нямаше изгорели бушони а ако липсва съвсем не знам... още ми е нова колата и не знам кое как трябва да бъде. мислех си че може да е от датчика за скоростта защото при мене проблема е постоянен а не като при вас само от време на време. знае ли някой къде се намира този датчик и как мога да го проверя (с мултицет например?). а освен това снощи забелязах че и лампата на таблото не ми бачка (все още се надявам да е някои бушон ма май не е)

Аз пък имам "обратния" проблем. Появи се вчера.
Не ми работят оборотомера и разходомера. От днес и показанието на температурата не работи :confused:
Още не съм свалял таблото за да го мъча. Вчера сложих чип (thx to Lacho, много съм доволен ей!) и след това спряха. Тия дни, ако имам време, ще сложа пак стария чип, да видя. (съмнява ме да е от него, но само това сме правили по колата, като спря таблото)
Другото е, че ми закачаше от време на време стрелката на разходомера и таблото изяждаше чат-пат по една тупалка в последно време, та може и да е от това. Ако някой има идея да пише, ако оправя нещата сам, ще пиша аз.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

Следваща

Назад към E36