Още една тема за корите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318ti
Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane

Още една тема за корите

Мнение от MasterRalf » 12 Яну 2009, 19:07

Здравейте колеги, цял следобяд чета кой какво прави с тези кори и не видях това, което търся, затова пиша темичка. Та на мен ми липсват тези пластмаски, на които се слагат щипките (на компакт). Интересува ме какво да направя - да търся само тези пластмаси и някако лепило, с което да ги закача с идеята, че може пак да паднат. Да си търся същата като моята кора с такива пластмаси и да я сменя цялата или .. с един колега с Е34 мислим да намерим някакви черни рапидки с по-сливаща се с кожата глава и да закачаме корите с тях директно за врата. Тогава няма мърдане, а и свалянето няма да е свързано с постоянно чукане на закачане на щипки. Единственият проблем за който аз се сещам е, че ще си личат, колкото и малко да е, но с оглед на това постоянно тракане и хлопане като не са закачени, ще си е направо прекрасно. Вие какво ще кажете?
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 12 Яну 2009, 19:19

Като се отлепят от кората ги слагам обратно със силикон. Досега нито една силиконка не се е разлепила.

Ако ви липсват... кофти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 12 Яну 2009, 19:41

Колега,едно време на ладата ги направих със черни рапидки по следния начин: Правиш разрез на кожата със макетно ножче примерно 5 мм дълъг,с нещо с остър връх леко разлепваш кожата около цепката която си направил.Като я разтвориш леко ,дефлорираш (правиш дупка) на кората със тънка бургиика и вкарваш рапидката(бааавно) :mhihi: .Целта е като я сложиш на вратата и завиеш рапидката да преметнеш отгоре кожата и тя да се затвори и да остане само мъничката цепка,за която няма никои да знае освен теб.Само трябва да натегнеш една идея повече болчето за да вкара по навътре главата ,и тогава кожата от горе застава на равно и не си личи.Успех и се надявам да измислиш някои по цивилизован начин от моя,но в краен случаи :(

PS. Малко перверзно стана обяснението,ама явно съм извратен :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е53 4.4
Мечтае да кара: Е60 V10

Мнение от Demo 9 » 12 Яну 2009, 20:18

колега дай да ти дам 4 броя кори за седан за 15 кинта и от тях да си свалиш квито ти трябват пластмаски та даже и за резерва ще имаш :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 12 Яну 2009, 22:27

Здравейте,
колега не знам как са корите на компакта(да ли са като купето или като седана), имам една кора от седан предна дясна(пасажерска), хвърли един поглед на снимките ако ти върши работа ти го подарявам
Изображение
Изображение
Изображение
(без тигрицата разбира се 8) )
снимките ги нащраках на бързо и котето се хвърли пред апарата, ако искаш други пиши ще го наснимам пак.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 12 Яну 2009, 22:29

Изрода - вярно си е леко хард, но поне си оправда ника :mhihi:
Demo 9 - оказва се че са малко по-специфични нещата и пласмаските не са точно като на седана, мога да използвам някои, но ще е голяма мъка. Май ще търся цяла кора, пък ще ги свалям от там..
swh_bmw - благодаря ти за снимките (мацата е много любопитнаи изглежда голяма сладурана), не съм сигурен, че кората ще стане, но аз имам горе-долу същите легенчета (тези черните пластмаси, на които се слагат щипките ... и моите са 4 и в тези райони) :( нищо де, търсенето продължава, а ако си в по Софията и никой не я иска, ще я взема да си ги сваля, но друго не ми трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 12 Яну 2009, 22:56

Здравейте,
от София съм колега младост 3, кората я купих(за 20 лв, цената я пиша защото колегата в горния пост ги дава на тънко ;) ако на някой му потрябва) точно за тази цел понеже и на мен ми липсваше едната пластмаса, така че ако ти потрябва драсни едно Л.С. ще се разберем и ще ти дам кората.
Поздрави и успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MasterRalf » 15 Яну 2009, 15:15

:arrow:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Яну 2009, 15:23

Търси си кори от компакт,тези пластмаси на седана са със различна дължина и няма как да станат ;)
Ще ти седи разкривена кората като нащракаш щипките.
Като погледнеш компактската кора ,едно с едно пластмасово столче няма еднакво ;)

На компактската кора има 9 или 10 щипки :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Юни 2009, 15:27

а с какво лепило да залепя черните пластмаси , които държат щипките и са хванати на кората на снимките се виждат по горе пробвал съм с каноконлит но без успех чудя се за епоксидна смола :?: дайте идея имам и черен силикон , но незнам дали е удачен избор :roll:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 08 Юни 2009, 15:33

Слагайте силикон после ми ревете след 1 година че ви хлопа :mhihi: Лепи се бате с каноколит ама много и от хубави със сода или на бизон епокси ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 08 Юни 2009, 15:52

май ще го направя с епоксидна смола хубаво да залея и да я армирам с мрежичка , бизон епокси предполагам е епоксидна смола :?:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 08 Юни 2009, 16:06

Незнам не работя в бизон да ти кажа :) Иначе най рентабилно и здраво е с каноколита

едната ми кора е с 2 бизона тоест 24 лева

а другата ми с 5-6 каноколита тоест - 10 лева ;)
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spower » 08 Юни 2009, 16:41

преди и аз с каноконлит си ги бях лепил и пак се разлепяха и то точно тия , които са към предния калник на шофьорската врата и накрая с едно болтче ги хванах като кожата я сцепих с макетно ножче, за покрие главичката му , и затова сега искам с някво здраво лепило , което да издържа ...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 08 Юни 2009, 21:10

Аз ги лепих с "Покси Пол".Става много добре! :idea:

Следваща

Назад към E36