Кофти проблем при BMW 525 tds!!!
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Кофти проблем при BMW 525 tds!!!
Пак съм аз с моите проблеми ама така е с новозакупена кола докато и свикнеш и я пооправиш сигурно
Та ето какво ми се случва!
Понякога като превключвам от 1 на 2 и от 2 на 3 (по-рядко), след като дам газ колата придърпва, т.е. при натискане на педала на газта не се вдигат оборотите (все едно че не натискаш нищо)! Натискаш газ ама - нищо! Като го поотпуснеш малко и пак го натиснеш тогава сработва! Гадничко си е!
Ако някой има идея от какво може да е това да сподели! Всички мнения са добре дошли!
А мен утре ме чака двудневен сервиз така че стискайте палци!
Айде лек и успешен ден на всички въпреки гадното време!!!

Та ето какво ми се случва!
Понякога като превключвам от 1 на 2 и от 2 на 3 (по-рядко), след като дам газ колата придърпва, т.е. при натискане на педала на газта не се вдигат оборотите (все едно че не натискаш нищо)! Натискаш газ ама - нищо! Като го поотпуснеш малко и пак го натиснеш тогава сработва! Гадничко си е!
Ако някой има идея от какво може да е това да сподели! Всички мнения са добре дошли!
А мен утре ме чака двудневен сервиз така че стискайте палци!
Айде лек и успешен ден на всички въпреки гадното време!!!
ВMW му е майката!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Колега,
Sorry, не мога да ти помогна с този проблен. Ако го откриеш, сподили! Стискам ти палци.
ICE
PS. Твоята с кой мотор е? Питам та, за да знам дали имаме еднакви такива.
Sorry, не мога да ти помогна с този проблен. Ако го откриеш, сподили! Стискам ти палци.
ICE
PS. Твоята с кой мотор е? Питам та, за да знам дали имаме еднакви такива.
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
:(
Колата ми е 525 tds като твоята ако правилно си написал в инфото!
Така че ако имаш нещо да споделиш с проблеми или изобщо всякаква информация за колата казвай, че я имам само от 2 месеца!
А иначе аз днес закарах моята в Дару КАр и утре вечер ще я вземам така че ако има нещо веднага ще споделя
Така че ако имаш нещо да споделиш с проблеми или изобщо всякаква информация за колата казвай, че я имам само от 2 месеца!
А иначе аз днес закарах моята в Дару КАр и утре вечер ще я вземам така че ако има нещо веднага ще споделя

ВMW му е майката!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
A на колко оборота превключваш когато се появяват тези проблеми? И колко газ подаваш?
Ако превключваш на много ниски обороти или подаваш прекалено много газ подобно нещо е твърде възможно заради турбината.
Ако превключваш на много ниски обороти или подаваш прекалено много газ подобно нещо е твърде възможно заради турбината.
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Аха!
Ами утре като я взема от сервиза ще видя на колко превключвам и ще кажа да видим дали от там е проблема!
Благоадря все пак за идейката
Знае ли човек може и да не съм и свикнал още 
Благоадря все пак за идейката

ВMW му е майката!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
По- голямата турбина на 5- цата дава и по- голям лаг, така, че ще трябва малко да се научиш и да я караш
Аз като си взех мойто бях много изненадан, че върви доста по- зле от предишната ми фиеста 1.8, но скоро нещата си дойдоха на мястото

Аз като си взех мойто бях много изненадан, че върви доста по- зле от предишната ми фиеста 1.8, но скоро нещата си дойдоха на мястото

- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
!!!
Е, дано си прав! Ще трябва повечко да си я търкалям значи
Иначе е страхотна кола! Нищо общо с предишния ми Опел Вектра

Иначе е страхотна кола! Нищо общо с предишния ми Опел Вектра

ВMW му е майката!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То си има хас и да има нещо общо с вектрата
Аз не бях погледнал годината и модела на колата, малко е вероятно причината да е тази, която ти казах при тази кола, все пак не е 10- 15 годишна Е34. По-скоро търси повредата в електронния блок на горивната помпа.

Аз не бях погледнал годината и модела на колата, малко е вероятно причината да е тази, която ти казах при тази кола, все пак не е 10- 15 годишна Е34. По-скоро търси повредата в електронния блок на горивната помпа.
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
!
Те за това сега в сервиза и правят центровка на горивно-нагнетателната помпа, че компютърът точно там давал грешка! Значи май наистина си е от там... Само дано не е заминала помпата, че цените са ДОСТА солени за нова!!!
ВMW му е майката!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Знай че при нормално каране, без "ръчки", можеш да превключваш от 1-ва на 2-ра и на 1200-1500 оборота, но при това положение се налага да подаваш много нежно и плавно газта. Иначе май започва да пропушва, заради голямото количество гориво, което не може да изгори. При по-спортно каране, пробвай по-плавно до 2500 оборота (без значение на коя предавка си, ама не и на 1-ва) и после можеш да се заиграеш колкото ти душа иска. Просто трябва да експериментираш. При мен е така. Провери го и ти.
- Dido - Fido
- кандидат ентусиаст
-
Иииииииииииииии верният отговор е........ ПОМПАТАААА!
Иииииииииииииии верният отговор е........ ПОМПАТАААА!
Позналите печелят едно хубаво и прекрасно удовлетворение за разлика от притежателя на автомобилът, за който остава да започне да събира пари от закуски за НОВА
))))))))
Това беше шега ама наистина това се оказа! Помпата е пътник и ще трябва да си намеря нова! Имам някои връзки из Германия така че ще потърся да видим колко по-евтино от тук мога да я намеря!
Някой все пка ако знае място в БГ да споделя
)))
Позналите печелят едно хубаво и прекрасно удовлетворение за разлика от притежателя на автомобилът, за който остава да започне да събира пари от закуски за НОВА

Това беше шега ама наистина това се оказа! Помпата е пътник и ще трябва да си намеря нова! Имам някои връзки из Германия така че ще потърся да видим колко по-евтино от тук мога да я намеря!
Някой все пка ако знае място в БГ да споделя

ВMW му е майката!
Ами честито колега и аз имам подобен проблем.
Мисля че мога да ти помогна с това от къде да го вземеш.
Незнам може ли само помпата да се смени или цялото оправление защото при ауди 2.5tdi е така.(все пак БМВ си е кола според тая кочина).
Питай дали може да се сложи втора ръка или трябва нова , и за двата случая имам вариант.
Мисля че мога да ти помогна с това от къде да го вземеш.
Незнам може ли само помпата да се смени или цялото оправление защото при ауди 2.5tdi е така.(все пак БМВ си е кола според тая кочина).
Питай дали може да се сложи втора ръка или трябва нова , и за двата случая имам вариант.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Re: Иииииииииииииии верният отговор е........ ПОМПАТАААА!
Dido - Fido написа:Иииииииииииииии верният отговор е........ ПОМПАТАААА!
Позналите печелят едно хубаво и прекрасно удовлетворение за разлика от притежателя на автомобилът, за който остава да започне да събира пари от закуски за НОВА))))))))
Някой все пка ако знае място в БГ да споделя)))
А в електронния блок ли казаха, че е повредата или..?
Значи опитай с универсалната добавка за поправяне на горивни помпи

Иначе преди това и мен ме подготвиха от Дару и от Супер Дизел за смяна на помпата. В крайна сметка 1000км с тая добавка ми решиха проблема и помпата е като нова

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2