DIY-Как да си направим сами CUP HOLDER за Е36 като на Е39

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

DIY-Как да си направим сами CUP HOLDER за Е36 като на Е39

Мнение от Bai_Ceko » 30 Ное 2008, 14:37

!!!САМО ЗА МАНЯЦИ И СЕКТАНТИ !!!

Лично мен много ме мъчеше това ,че такава кола като Е36,няма държач за чаши.Ще кажете има.... Има верно е оригинални за Е36 ,които обаче са малко дървени според мен (т.нар. американско барче за М3) и разни китайски боклуци.
Дори си поръчах от и-бей един универсален къп холдер 1 дин,който е супер обаче неможах да го сложа заради дълбочината на конзолата на е36 ... както и да е.
Един ден ме осени гениалната идея докато гледах на един френд е39-ката ,дали неможе да се преправи предния холдер за Е36.
И започна търсенето на къп холдер от е39.
Което си е доста трудна задача като се има в предвид колко са крехки тези холдери.Така че внимавайте с тях .
Чисто нов е към 90 лв мисля.втора ръка се намира за 30.
Първо :
- намиране на холдер от е39 и скъсяване на пластмасата в страни,тъй като на е39 конзолата е по широка
Изображение

трябва да стане ето това
Изображение

махане на гумената основа на поставката за слънчеви очила

Изображение

след това изрязване на поставката за слънчеви очила навътре от двете страни 3 на 5 см като гледате да не засегнете основата

Изображение

изпиляване на двете малки бордчета от двете страни ето тук

Изображение

Хубаво е да изполвзате за всички процедури микромотор със сепаратор ,или много финно трионче !!!

След това преминаваме към фиксиране на холдера с две капчици поксипол ,съвсем леко (защото ако след време се счупи да можем да го сменим с друг ) ето тук и тук ,както и фиксирането на дунапренено тампонче на което да легне отзад холдера в дъното .

Изображение

След това внимателно вкарвате холдера в неговото легло и го фиксирате с ръце за 10 мин,докато стегне поксипола.

Изображение

после изрязвате всички крачета на гумената поставка за да може да я изполваме пак само че отгоре върху холдера и да имаме един перфектен визитник например

Изображение

След което слагаме гумената основа с изрязани крачета вече отгоре върху холдера за да има завършен вид.( може да я фиксирате с обикновенно лепило а може и просто да я оставите пак си седи стабилно

Изображение

И какво липсва още .....може би чаша добро кафе :)

Изображение

Ето завършен вид ,както и с включен лост на 3=та и 5 та виждате че не пречи

Изображение

Изображение
!!!!ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ!!! ЗА БАЙ ВИ ЦЕКО !!!!
След време тази процедура ще е известна като къп холдер за Е36 по Бай Цеко :) :) :)

За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
Успех на всички :) :mhihi:
Последна промяна Bai_Ceko на 26 Май 2009, 9:26, променена общо 9 пъти

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 30 Ное 2008, 14:41

Браво доста добра идея :)
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 30 Ное 2008, 15:51

Евала, перфектно, :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DencheSso » 30 Ное 2008, 16:28

Много полезна тема 10х ;)
"The Beast" (звяра).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 30 Ное 2008, 17:05

Абе нещо ... Много ми е ниско тя чашата ще си седи на конзолата предполагам ,а обрачите само ще я крепят да не падне наляво надясно я снимай с някоя чаша нормална пластмасова
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 30 Ное 2008, 17:24

добре си го измислил :yes:

Аватар

Мнение от TUZara` » 30 Ное 2008, 17:38

:bowdown: :bowdown: бРАВо,добре измислено...Аз гледах на М3 ако не се лъжа оригинален такъв холдер,но на кофти място а този е практичен...Мислил съм си го и аз за монтаж там,но въпроса беше от какво да се вземе и никога нямаше да се сетя,че от Е39 с леко преправяне съответства...Вупроса е няма ли да пречи запалката на пасажерската страна ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bai_Ceko » 30 Ное 2008, 18:20

Не четете внимателно !!!
" За тези които ще кажат ,ами запалката не пречи ли...
бих отговорил ,колко често пиете двама кафе в колата и колко често ползвате запалката от колата...
Има решение и за това например една черна плоска тапа за мебели или каквото и да било със същия диаметър и няма да пречи( или преправяте запалката за СТАРТ бутон ;-) "
Smile

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Ное 2008, 18:39

Евала за старанието и темата с снимковия мат'рял,но не ме кефи идеята...просто защото на мен пред скоростния ми лост има коптченцанцанца и някакси не е практично...аз като пия кафе си взимам винаги в високи пластмасови чаши и го слагам между ръчната и барчето и там няма опция да го разлея..вече 1 година така практикувам..най-малкото естестически погледнато дразни очото,но евала за старанието :yes:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bai_Ceko » 30 Ное 2008, 18:44

еми при мене нема копченца и за туй си ми върши работа :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M40 1.8 metan

Мнение от buny_boy11 » 30 Ное 2008, 19:08

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 30 Ное 2008, 19:20

Много яко се е получило, колега :yes: Добре е да се споделят подобни идеи!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

,.

Мнение от gido » 30 Ное 2008, 23:20

браво ,много хитро :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bai_Ceko » 30 Ное 2008, 23:28

///MapTo написа:Евала за старанието и темата с снимковия мат'рял,но не ме кефи идеята...просто защото на мен пред скоростния ми лост има коптченцанцанца и някакси не е практично...аз като пия кафе си взимам винаги в високи пластмасови чаши и го слагам между ръчната и барчето и там няма опция да го разлея..вече 1 година така практикувам..най-малкото естестически погледнато дразни очото,но евала за старанието :yes:

Еми Марто,начи продължаваш по старо му с високи пластмасови чаши между ръчната и барчето ,съжалявам че немога да съм ти полезен :mhihi:
П.С ако мислиш че копченцата ще ти пречат се лъжеш ;-)
Все пак това са чашодържачи а не чашокрепители :mhihi:
Имам предвид това че като сложиш чашата тя се държи по-скоро на страничните рамена отколкото да се подпира на основата ;-)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 01 Дек 2008, 0:45

Bai_Ceko написа:..

Не си ме разбрал правилно..кефя ти се на идеята,хубаво е че има хора като теб,които експериментират,но просто аз не превръщам в закусвалня колата си...с нея се придвижвам из града,а тръгна ли на дълъг път,както се казва и върху пепелника мога да си оставя чашата ;)
А идеята за копченцата не беше,че ще пречат на чашите...чашите ще ми пречат да си цъкам копченцата...асц,подгрев на седалки,хай-фи... :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Следваща

Назад към E36