Висящ лагер или каре?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Висящ лагер или каре?

Мнение от exigo » 27 Окт 2008, 19:32

Здравейте скъпи Колеги! Имам едно питане към знаещите или патилите?
Снощи отивам да си прибера колата от Златни Пясъци, че в събота се надрахме на сватбата на едни приятели и се наложи да нощува там :mhihi: , та спускам си аз от разклона за ВСУ към дървения мост и карам на 5-та ама с около 1800 оборота и усещам дебалансиране под мен и тресене на колата, още преди няколко дни се чуваше едно леко глухо притропване когато включвам скоростите, но не винаги. Тропане като на гума :roll: Интересното е, че когато и подадох газ изчезна това дебалансиране и тресене. Изчаках пак да паднат оборотите и пробвах на 5-та, но вече не се усещаше. Днес при спускане по един склон отново на 5-та без газ с около 1700 оборота пак го усетих :roll: :?:

Определено дебалансирането се усеща в средата на купето или леко по-назад. Моля споделете дали и на вас се е случвало такова нещо?
Може ли това да е от висящия лагер или пък е от карето?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 27 Окт 2008, 20:42

Според мен е гумено каре на диф-а
Не е мн скъпо - около 100 мисля е и ремонта сам - има описано как става , наскоро един колега ......

Приятен ден ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Окт 2008, 20:47

Може и да е висящ лагер-трябва да свалиш кората и да погледнеш.За каре-дай назад ,после напред и ако чуеш чукане...Или докато караш не много бързо,даваш газ и отпускаш няколко пъти ,ако не е наред ще чуеш чукане.

Wenzy,гуменото каре не беше ли на скоростите. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 27 Окт 2008, 21:08

ами определено когато пусна рязко педала на газта и след това отново го натисна рязко тропане не се чува. Не се чува тропане при потегляне :roll: Как мога да проверя дали е от висящия лагер това тропане. Сменя ли се лесно този висящ лагер :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Окт 2008, 21:16

genchovw написа:ами определено когато пусна рязко педала на газта и след това отново го натисна рязко тропане не се чува. Не се чува тропане при потегляне :roll: Как мога да проверя дали е от висящия лагер това тропане. Сменя ли се лесно този висящ лагер :roll:

Не е много голяма философия-като махнеш кората ще го видиш.Гадното е ,че са сваля и генерацията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 27 Окт 2008, 21:36

zvetiko написа:
genchovw написа:ами определено когато пусна рязко педала на газта и след това отново го натисна рязко тропане не се чува. Не се чува тропане при потегляне :roll: Как мога да проверя дали е от висящия лагер това тропане. Сменя ли се лесно този висящ лагер :roll:

Не е много голяма философия-като махнеш кората ще го видиш.Гадното е ,че са сваля и генерацията.

Какво трябва да гледам zvetiko, как да позная дали лагера е за смяна?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Окт 2008, 22:29

Ще видиш скъсана гумата, на която виси -няма как да сбъркаш дали е скъсан или здрав ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 27 Окт 2008, 23:18

zvetiko написа:Ще видиш скъсана гумата, на която виси -няма как да сбъркаш дали е скъсан или здрав ;)

Благодарско zvetiko :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 28 Окт 2008, 14:39

Ааа, лесно се смненя висящия лагер, :mhihi:, ламарината му беше изгнила , цена около 60 лв.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Окт 2008, 14:51

Ако е висящ лагер би трябвало да шуми-вие
щом е тропане -кръстачката на кардана,карета на полуоските на задния мост или някой тампон на задното окачване :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 28 Окт 2008, 19:20

ivan. написа:Ако е висящ лагер би трябвало да шуми-вие
щом е тропане -кръстачката на кардана,карета на полуоските на задния мост или някой тампон на задното окачване :roll:
да съгласен съм с тебе Ванка при висящия лагер се чува виене откъм отдолу ама дисбаланс чак на купето не мисля :confused: по скоро е или гумено каре на дифа или гумено каре на диференцяла което според мен е по вероятно успех с проблема колега

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Окт 2008, 19:41

Чакай бе приятел , миналата седмица като карах колата на село не усетих нищо ,нямаше никакви забележки с нищо ,просто се движеше безшумно и перфектно :shock:

Я пробвай колата дали ще тропа на 1700 мин-1 на трета,четвърта и пета скорост

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Окт 2008, 20:46

Penchev написа:Чакай бе приятел , миналата седмица като карах колата на село не усетих нищо ,нямаше никакви забележки с нищо ,просто се движеше безшумно и перфектно :shock:

Георги Пенчев
Ако щете вярвайте , аз не смея да похваля нещо ,.....много скоро става нещо , все едно е урочасано :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 28 Окт 2008, 20:59

Ple6ivia написа:
ivan. написа:Ако е висящ лагер би трябвало да шуми-вие
да съгласен съм с тебе Ванка при висящия лагер се чува виене откъм отдолу ама дисбаланс чак на купето не мисля :confused: по скоро е или гумено каре на дифа или гумено каре на диференцяла което според мен е по вероятно успех с проблема колега

Аз като бях скъсал висящ лагер,нямаше никакво виене,но колата така тресеше,че чак подскачаше. ;) :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 28 Окт 2008, 21:22

Penchev написа:Чакай бе приятел , миналата седмица като карах колата на село не усетих нищо ,нямаше никакви забележки с нищо ,просто се движеше безшумно и перфектно :shock:

Георги Пенчев

Гоше тази неделя го усетих за пръв път. :( . Прави ми номера само на трета без газ при спускане и обороти по-малки от 1800 :roll: Не подскача, просто леко тресе и мен това ме дразни. Чува се леко хлопане като на гума когато тресе. Общо взето дебалансиране. Не е силно, но се усеща

Ще се ходи на чичо доктор, ама тука във Варна незнам къде? Имам си едно майсторче, царче, ама е чак в Първомай :(

Назад към E34