Теч от хидравликата - маркучи

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Теч от хидравликата - маркучи

Мнение от DroW » 20 Окт 2008, 5:25

Здравейте колеги, наскоро си смених казанчето на хидравличната течност заедно с по новата течност Dextron 3 общо взето веднага се усети разликата в въртенето на волана. Предишното казанче губеше ниво сякаш около 200мл. месечно. В крайна сметка след смяната явно неможаха да стегнат достатъчно добре маркучите под казанчето и от няколко дни забелязвам ва гаража си локва хидравлична течност която се обновява всяка нощ изтича още и още. Засега течност има но явно че маркучите са за смяна. Моля някои които го е правил вече да сподели откъде мога да ги намеря и двата маркуча и само тях ли да сменям или има нужда и нещо друго. Не ми е ясно какви размери са маркучите нито ОЕМ частта им и това би свършило работа ако го знаете. Мерси :)
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 20 Окт 2008, 6:01

Същият проблем като при тебе имам. Смених казанчето, но от маркучите продължава да капе. Маркучите само оригинални, най-евтино ги намерих в Ауто плюс.

Преди да престъпиш към пълна замяна, първо опитай със смяна на скобите, или да отрежеш около сантиметър от тях. Някои колеги са се разминали само с това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 20 Окт 2008, 18:16

badsharki написа:Същият проблем като при тебе имам. Смених казанчето, но от маркучите продължава да капе. Маркучите само оригинални, най-евтино ги намерих в Ауто плюс.

Преди да престъпиш към пълна замяна, първо опитай със смяна на скобите, или да отрежеш около сантиметър от тях. Някои колеги са се разминали само с това.

Това с скобите ми го правиха още при смяната на казанчето сложиха нови скоби и резнаха маркучите отгоре. В краина сметка едната не е стегната достатъчно добре маи а другата дето е стегната пък пак сълзи от нея в резултат на което всяка нощ нивото намалява леко.
Взех и аз оту Ауто плюс маркучи понеже най бързо ще ги доставят. Утре на обяд казаха че ще ги имат. Във Вари2000 ги нямаха и трябваше да ги поръчвам и да чакам седмица поне.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 20 Окт 2008, 20:48

В Ауто плюс са ти казали, че ще ги доставят утре :shock:

Аз им ги поръчах от миналия понеделник, и днес се обадих и ми казаха, че най вероятно ще са тук в петък. Утре майка им ще разкатая..... :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 23 Окт 2008, 6:11

Колега смени ли маркучите? Ако си ги сменил кажи в кой сервиз ти направиха интервенцията, че като гледам сам няма да мога да се справя.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 23 Окт 2008, 10:25

badsharki написа:Същият проблем като при тебе имам. Смених казанчето, но от маркучите продължава да капе. Маркучите само оригинални, най-евтино ги намерих в Ауто плюс.

Колеги как така ги режете тия маркучи с по 1 см ,тези маркучи са с прифил на края ,това да не вие градински маркуч,със времето те се втвърдяват и трябва да се сменят ,успех :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 23 Окт 2008, 20:30

Ами тъй сме българите, първо режем, снаждаме и накрая пак си дадем по 100 и ... лева за два маркуча. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 23 Окт 2008, 20:35

i4koo написа:

Колеги как така ги режете тия маркучи с по 1 см ,тези маркучи са с прифил на края ,това да не вие градински маркуч,със времето те се втвърдяват и трябва да се сменят ,успех :winky:

Ичка, те режат при казана бе брат, не при рейката и помпата. Я си ги загледай хубаво от кой край са щанцовани :winky: :winky: :winky:.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Мнение от ben_g » 23 Окт 2008, 23:44

Един майстор ми каза че ги оправял като слагал по 2 нови скоби (говорим за скобите под самото казанче). Не знам дали ще помогне, ама лесно може да се провери...

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 24 Окт 2008, 5:57

Да при казанчето се реже. Между другото, при мен имаше ефект с рязането, защото сълзенето на хид.течност намаля. Намаля, но не спря. Тъй, че това е временно решение на проблема. А и както каза колегата по горе, маркучите с времето или от самата хидравлична течност се скапват и стават твърди и колкото да ги стягате със скоби, няма да има особен ефект.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 25 Окт 2008, 13:04

badsharki написа:Колега смени ли маркучите? Ако си ги сменил кажи в кой сервиз ти направиха интервенцията, че като гледам сам няма да мога да се справя.

Смених маркучите в Дунев на червено знаме. За целта колата трябва да се вдигне на степенките тай като маркучите минават някъде отдолу и неможе да се сложат хубаво ако колата не се вдигне и във въздуха. Смениха ми ги и сега наблиудавам дали ще има течове отново. Тази нощ съм сложил няколко салфетки под нея в гаража и на сутринта ще проверя дали е изтекло нещо и какъв цвят е :)
Човека дето ми смени маркучите ми каза че е възможно също така и семерингата на помпата да ми изпуска и от там да е теча не само от маркучите. На въпроса как го поправят каза че попринцип свалят помпата и я носят на някво място където и сменят семеринга и я поправят иначе ми казаха най добре да покарам така пак и да гледам за течове.

Относно самите маркучи ходих в Ауто Плиуса на Ботевградско шосе. Всъщност първо ги питах дали могат да ги намерят за същия ден по телефона и те казаха да ако ги капарирате веднага до края на деня са тук.Обаче аз отидох към края на деня и ги капарирах с уговорката да са там на другия ден. На другия ден около 13 часа ми се обадиха че маркучите ме чакат. Оригинални с номенклатурните номера и лепенки БМВ си бяха.
Маркучите ги взех в четвъртък и веднага отидох в Дунев да ми ги сложат. Понеже е делничен ден и знам че нямат много работа ме взеха веднага и така.
Последна промяна DroW на 25 Окт 2008, 13:11, променена общо 1 път
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DroW » 25 Окт 2008, 13:06

ben_g написа:Един майстор ми каза че ги оправял като слагал по 2 нови скоби (говорим за скобите под самото казанче). Не знам дали ще помогне, ама лесно може да се провери...

Това със скобите не винаги помага в моят случай след смяната на казанчето скобите бяха нови. Маркучите бяха резнати леко там където се бяха запекли тоест на мястото където са седяли старите скоби. С новите скоби обаче неможеше да се уплътнят добре пак. На пипане отдолу под казанчето с ръка се усеща обикновено че е мокро по това разбрах че е от маркучите.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 25 Окт 2008, 13:14

DroW написа:
ben_g написа:Един майстор ми каза че ги оправял като слагал по 2 нови скоби (говорим за скобите под самото казанче). Не знам дали ще помогне, ама лесно може да се провери...

Това със скобите не винаги помага в моят случай след смяната на казанчето скобите бяха нови. Маркучите бяха резнати леко там където се бяха запекли тоест на мястото където са седяли старите скоби. С новите скоби обаче неможеше да се уплътнят добре пак. На пипане отдолу под казанчето с ръка се усеща обикновено че е мокро по това разбрах че е от маркучите.
Така е колега ,просто нялягането е прекалено голяма и скобите не уплатняват добре при стари маркучи :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Потребител
Аватар
Кара: BMW- E-36 320 I
Мечтае да кара: M-5

Re: Теч от хидравликата - маркучи

Мнение от haimanata_stz » 31 Мар 2012, 10:46

много ви се моля колеги помагаите! прецаках си реиката завартях волана до краи и малко подривтих :) беше хубаво :) след което се прецака и реиката и сега си тарся семеринги за реикара да си ги сменя но никаде в интернет немога да намеря размера на семерингата и по магазините немогат да ми помогнат без този размер на семерингата. колата е Е-36 320 1995 година. някои ако знае размера на семерингите да ги напише или да ми каже в кои магазин да отида да си ги купя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Теч от хидравликата - маркучи

Мнение от mpp82 » 31 Мар 2012, 12:47

Сигурно много хора знаят,но питай в Е36 раздела предполагам че там колегите ще са доста по-конкретни.

Следваща

Назад към E39