Чипове

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring 330xi
Мечтае да кара: F10 M5

Мнение от dr-who » 12 Апр 2006, 9:25

Niikoo_1 написа:Офертите на момчето са сериозни вече доста хора от VW-форума се сдобихме с чипове от него, аз съм един от тях и съм доволен, момчето ми прати два чипа да си избера ;).
Определено има разлика от преди, така, че човека е сериозен и не се ебава - за което лично гарантирам.
Няма лъжа или измама, ако има мераклии със сток 318i или 325TD мога да ги пробвам с Голф 3 1.8моноинжекцион без катализатор и с чип от Брезел :D

как разбираш че чиповете са добри като не си пробвал друго?
П.С. не се зачждам просто ми е чудно
а за Бразел дай сайт от фирмата от която купуваш софтуер ние сами ще се убедим колко са добри, все пак ти просто копираш софтуера в/у Епрома, нека да видим фирмата от която купуваш и софтуер-а иначе как да се убедим че са добри? :mhihi: :winky:
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 12 Апр 2006, 10:11

Според теб нужно ли е да пробвам 10 Епрома за да разбера дали нещо е добро, все пак говорим за атмосферен мотор и там разликата е преди и след чипването е малка. Колата харчи колкото преди, не загравя, по-чувствителна е на подаване на газ, не се замисля, от 1 на 2ра върти малко повече гуми, ако това може да е мерило и се подбни неща.
Ама това твойто питане е нормано, българина си е недоверчив, като види нещо евтино и се търси под вола теле. Значи теле няма и нещата са читави.
И ако ти каже фирмата от която купува софтуера това ще има ли значение за теб, я кажи колко фирми знаеш дето се занимават с тази дейност. Като гледам в страницата на РедЛайн не пише на коя фирма е софтуера, ако това изобщо има някакво значение, защото той или върши работа или не.

Всички дето чипосвате го нападате момчето, защо ли. Най-добре е доволните клиенти да си кажат мнението, а такива ще има и в този форум сигурен съм. :D
Последна промяна Niikoo_1 на 12 Апр 2006, 10:20, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от dr-who » 12 Апр 2006, 10:16

Niikoo_1 написа:Според теб нужно ли е да пробвам 10 Епрома за да разбера дали нещо е добро, все пак говорим за атмосферен мотор и там разликата е преди и след чипването е малка. Колата харчи колкото преди, не загравя, по-чувствителна е на подаване на газ, не се замисля, от 1 на 2ра върти малко повече гуми, ако това може да е мерило и се подбни неща.
Ама това твойто питане е нормано, българина си е недоверчив, като види нещо евтино и се търси под вола теле. Значи теле няма и нещата са читави.
И ако ти каже фирмата от която купува софтуера това ще има ли значение за теб, я кажи колко фирми знаеш дето се занимават с тази дейност.

аз знам само 2
но Breyton може да ти напише много
защо да не се интересувам от фирмата от която взима софтуера
ако са чак толкова добри, няма смисъл да ги крие, нека да ни отвори и на нас очите ;)

А това което каза е нормално след чипосването, но защо си мислиш че с друг софтеур няма да получиш по-голям ефект от този който имаш вмомента, или и ти си от недоверчивитве Българи :winky:
--
--

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Brezel » 12 Апр 2006, 21:36

Здравейте. Знам че обещах да не поствам повече ма не се сдържах :mhihi:

Значи чудих се чудих се и пак не можах да схвана логиката на DR-WHO :roll: Значи сега се чуди от коя фирма са чиповете....ами защо не пит господин ДОСТОВЕРЕН ИЗТОЧНИК :lol: :lol: :lol: После ми стана друго интересно. Всеки знае че не СИ вчеръшен тоест разбираш ги чипчетата. Обаче как може да не вярваш на човек който ги е пробвал и е доволен и в същото време фирмата приузводител да е гарант за качество. Така де.....казваш че ако фирмата е добра ще се убедиш в качеството. Ако искаш ще ти пратя едно празно ЕПРОМче и ще напиша на него някое известно име и за теб ще е с ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО :mhihi: Странно ми стана и като прочетох това което каза на Никоо_1 че със друг чип разликата ще е още по голяма. Ами само да кажа че говорим за атмосферен вигател при който дори РАЗЛИКАТА ОТ ОРИГИНАЛНИЯ ЧИП Н МОЖЕ ДА БЪДЕ МНОГО ГОЛЯМА, камо ли между два тунинг чипа. Значи съгласен съм че може да се постигнат 2 коня подобри резултати ако подобрия чип се прави на дино спецялно за съответния автомобил. Дино обаче имат само ПРОСПИЙД.Я сега да сравним : 661 ЛВ е цената при проспийд а при мен е 80 кинта за . Раликата ако не се лъжа е 581лв които отговарят на 2-3 коня разлика.
Бате айде ама Никоо_1 да не елуд толко пара да даде. А за подобна разлика(2-3коня) между 2 чипа които просто са копирани от някоя си фирма изобщо няма да говоря за да не ми се смеят колегите.

Сега да ти обясня за софта. Софта не го купувам както мойе би предполагаш. Знам че повечето фирми са на следниа принцип: Купувам един чип от германия за 150 евро и после го размножавам като продавам копията за по 200-300 лева. Да обаче имайки предвид колко чипа имам цало състояние няма да ми стигне да ги купя па после да ги размножавам. А и ако е така изобщо няма да ги давам за по 80-100 лева. Изглежда не си си направил труда да прочетеш какво съм писал във VW форума затова пак го пиша тук. Имам достъп до много чипове и си избирам кой кога и как да копирам без преи това да купувам софта :twisted: В резултат на това цената е малка а избора сравнително голям (повечето са за дизеларки ама има и за бензинови) Недостатък на тая процедура е факта че винаги поемам риск и че НЕ МОГА да споделям от коя фирма са щото ще ме е**т много лошо!!! Тия тука не си поплюват. Надявам се това да е задоволило до някъква степен любопитството ти.

Ще си позволя и още нещо да кажа....лично моя оценка.
Никоо_1 не е от недоверчивите българи защото е един от първите които се съгласиха да опитат! Вярва обаче че ако ''скапания чип който му пробутах му носи 10 коня'' никой хубав и скъп чип няма да му донесе 20 :confused:

Поздрави Brezel

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320
Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband

Мнение от valentino » 13 Апр 2006, 9:32

Гледам и не мога да се начудя!
За някакви 80 лв. го правите на въпрос-като си помисля,че някои софиянци дават тия пари на вечер в заведение.
Ако на мен ми трябваше чип за тия пари изобщо не бих се замислял да си купя та ако ще и китайски да е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от dr-who » 13 Апр 2006, 11:23

всеки сам решава какво да сложи на колата си и какво не ;)
няма да споря повече 8)
--
--

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jamie » 13 Апр 2006, 12:32

Че то БИН-ове има и онлайн. Къде добри, къде и с умишлени преебушки в тях :lol: Какви 80 лева какви 500 ....
Скъпото на чипа е името, репутацията, опита на фирмата зад него. Не лепенката отгоре. Няма проблем да се изкопира един ЕПРОМ - ако е от доказан чип, ефект ще има (в тоя смисъл - нещата опират до репутация и доверие, а не до техническо изпълнение). Естествено - с уговорката че се използва "по предписание" - ако например има изискване за високооктанов бензин (най-честото) - такъв трябва да се налива само. Ако е за стандартния мотор (99% от случаите) - само за такъв тогава.
Проспийд са друга бира, не ги намесвайте в чип-история (могат и правят чипове на диното - точно както най-добре би се получило на теория) - нормално е там нещата да излизат по-скъпо.

ПП: Купувай и слагай народе, гаранция - Франция ! :twisted: Но пък не пречи понякога и да има файдица !

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 13 Апр 2006, 21:40

абе Брезел ли си или Дрезел -> престани да пълниш форумите с пълни тъпотии , камо ли да ме коментираш мен като човек или професионалист!! Търпението ми излиза извън границите на допустимото :evil: :!: Въобще не се притеснявам от никой нов "чиптунер" и това е ясно на всички отдавна. Камо ли от поредния прекупвач и копи-пейст новоизлюпен тарикат. Но това не ми пречи да ви "подхранвам" и правя за смях като се пишат некомпетентни тъпотии от незряли пубери-хитреци (нищо лично разбирасе))) . Коментари от рода
Пак казвам човека много разбира ама му липсват черти като келегиалност елементарно възпитание и т.н.
въобще нямат почва под краката си защото какъв колега си ми ти ?? какво знаеш за възпитанието ми при положение , че знаеш само как се казвам ?? За какви "тарикатлъци" споменаваш в тая тирада за мойта личност ?? :?: :?: :?: :?:

От твоите писания се вижда , че въобще не отбираш от това, което предлагаш . Добре , че поне научи какво е номер на компютър от дискусията ни във Фалве форума....

ПС - сори за офтопика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Brezel » 14 Апр 2006, 0:34

V-max написа:абе Брезел ли си или Дрезел -> престани да пълниш форумите с пълни тъпотии , камо ли да ме коментираш мен като човек или професионалист!! Търпението ми излиза извън границите на допустимото :evil: :!: Въобще не се притеснявам от никой нов "чиптунер" и това е ясно на всички отдавна. Камо ли от поредния прекупвач и копи-пейст новоизлюпен тарикат. Но това не ми пречи да ви "подхранвам" и правя за смях като се пишат некомпетентни тъпотии от незряли пубери-хитреци (нищо лично разбирасе))) . Коментари от рода
Пак казвам човека много разбира ама му липсват черти като келегиалност елементарно възпитание и т.н.
въобще нямат почва под краката си защото какъв колега си ми ти ?? какво знаеш за възпитанието ми при положение , че знаеш само как се казвам ?? За какви "тарикатлъци" споменаваш в тая тирада за мойта личност ?? :?: :?: :?: :?:

От твоите писания се вижда , че въобще не отбираш от това, което предлагаш . Добре , че поне научи какво е номер на компютър от дискусията ни във Фалве форума....

ПС - сори за офтопика

Бате ти нещо не се усещаш ми се струва. От къде започнаха простотийте с тебе а? Изкочи от нищото и почна да ми обясяваш колко съм тъп без изобщо да ме познаваш. Наистина нямах желание да споря с теб по каквито и да било причини ма май мнооо те кефи да пишеш простотийки......не случайно и получи предупреждение от модераторите във VW форума. От тая гледна точко мога да коментирам теб или който си искам защото правиш същото и то по много кофти начин.Имайки също предвид коментарите на много колеги май изобщо не са простотий. Също така не ми обяснявай кой е прекупвач и копи-пейст тарикат щото името ти го знам лично от Wolfgang Grundner (стар познат от INMOTION Tuning ) Питах го наистина ли си им некъв партниор или просто се прайш на тарикат и гругаря австриец ми каза че купуваш чипчета от тях което е похвално.....обаче някои чипчета не са от тях щото някои от чиповете които ти продаваш те просто не ги продават. Или да го кажем по друг начин някои чипчета са си с неизвестен произход ако че се биеш в гърдите как австрийците са големите партниори. След това ми стана много чудно каква ще е тая немска фирма партниор DIGI Prog кято гордо споменаваш в сайта си. Много ми стана чудно защо не си сложил линк към нея. Едва ли фирма която се занимава със софтуер няма сайт! Едва едва ги намерих http://www.tacho.de/cgi-bin/seiten/index.pl Е бата айде недей толко вдига шум щото тя ГИГАНТИ нямат даже дино и не един път са купували оптимиран софтуер от НАС! Наймного ме издразни факта че като не ти знам термините и всичко си превеждам от немски и почна да ми обясняваш колко съм невеж а не знаеш абсолътно нищо за мен.

И не ми обяснявай че не те интересувам щото ако беше така нямаше да ме плюеш във всеки форум и навсякъде да пишеш ''Има много тъпаци които продават чипове ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТЯХ елате аз че ви чипосам хубаво'' това всичкото беше мнооо УБАВО ама имаше няколко човека които все пак опитаха и резултата е на лице имайки предвид коментарите им. http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=16211&postdays=0&postorder=asc&start=135 Всичко това не ти дава спокойствие и не защото си се загрижил за хората по форумите. Навсякъде тръбиш че искаш да ги предпазиш от измамници. Аз пък изкам да ги предпазя от тарикати кото им взимат парите за нищо работа. Много се кефех как един ми се оплака че му искаш 20 лева МОНТАЖ. Сигурно вече ти е и кофти че написах във форума как да си свалиш ECUто и да си видиш или смениш чипа без някой да ти вземе 20 лева. Е ако това не е мошенничество.... ама твоя си работа. Или се кефя как за нещо по просто искаш повече пара а именно за тунинг през ОБДто. Амам не е само с мен така ако потърсите по форумите където и да има такава тема плюеш наред щото разбирате ли човека се загрижил да пази България от измамници и ''халхаберници''. Ти все още си мислиш че седя в накой гараж набивам кебапчета и със продължително и упорито натискане на Ctl+Alt+Del се опитвам да правя тунинг софтуер. Твоя си работа ма колкото и да ми говориш простотий няма да ти кажа от коя фирма съм щото ми е ясно какво ще стане.......една голяма простотия!!!

Много съжелявам че се наложи да го пиша целата тая гадост ама ти немаш граници направо т признавам. Ама ако можех и по 10 лева бих ги продавал само и само да се нервиш повече щото аман от такива като тебе. Айде продължавай да плюеш АЗ В ТАЯ ТЕМА ПОВЕЧЕ ДУМА НЯМА ДА ПИША КОЙТО ИМА ИНТЕРЕС ДА ПИШЕ НА ЛИЧНИ нерви повече немам

нищо лично

ПО-Здрави

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 14 Апр 2006, 1:23

еееххх, мноо навътре ги зимаш нещата ве мой - тва са форуми на свободната реч , но не и за нещо сериозно. Ако не си го разбрал и се връзваш на бъзици - твой проблем, мен пък ме кефи да се бъзикам с докачливи хорица :mhihi:

иначе добре си проучил, но така и не разбрахме нищо за тебе - как се казваш , колко лета си наброил (кола нямаш тва го разбрахме). Най-мнооо ме заинтересува кои са тези НАС , които постоянно споменаваш ... да не е многобройната И-Бей общност например ? Айде разбули тая тайнствена общност дето те снабдява с мега качествен и явно безплатен (краден??) софтуер :?: :!:

Относно мойта работа няма да коментирам, най-малко на теб ти е работа да ми праиш анализ. Само за Инфо ДиджиПрог Са фирма , която прави ОБД оборудване и от тях си купувам интерфейсите за ЕДЦ16 , както и първото ми КВП2000. И ако за тебе цялата работа е ташак, то за мен не е! Постоянно инвестирам в оборудване и , когато някой хитрец ми се перчи с програматор за 68лв е нормално да си го сложа намястото му - немислиш ли така ?

аз спирам с ОФФа също, но ако ти продължиш тва море може и по-дълго да ти дойде ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Brezel » 14 Апр 2006, 22:40

V-max написа:Само за Инфо ДиджиПрог Са фирма , която прави ОБД оборудване и от тях си купувам интерфейсите за ЕДЦ16 , както и първото ми КВП2000. И ако за тебе цялата работа е ташак, то за мен не е! Постоянно инвестирам в оборудване и , когато някой хитрец ми се перчи с програматор за 68лв е нормално да си го сложа намястото му - немислиш ли така ?

аз спирам с ОФФа също, но ако ти продължиш тва море може и по-дълго да ти дойде ;)

Хахаха пич не знам ама май цялата работа е ташак и за тебе. Много се кефа как обясняваш колко влагаш в оборудване :mhihi: Значи така а......купуваш обурудване от Германия и DIGI PROG е НЕМСКА фирма твой партниор :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кажи си че лично аз ти дадох ЛИНК към тая фирма щото даже не знаеше кой е сайта. Нарочно те подведох с тая фирма за да сам да покажеш КОЛКО МНОГО ЪНАЕШ ЗА ПАРТНИОРИТЕ СИ :mhihi: :mhihi: :mhihi: И имаш толко много контакти че в сайта ти пише НЕМСКАТА ФИРМА :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Пич ПОДЧЕРТАВАМ НЕМСКАТА щото тевоята НЕМСКА ФИРМА ПАРТНИОР от която купуваш СКЪПИЯ и качествен хардуер ИЗОБЩО НЕ Е В ГЕРМАНИЯ :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :ahah: :ahah: :clap: Просто съм очарован от това колко познаваш партниорите си и как влагаш много пари за да вичко да ти е тип топ.

Който не вярва може сам да посети сраницата на DIGI PROG която дадох по нягоре и да кликне на IMPRESSUM или на KONTAKT ......и какво се появява......май са буквичките NL . Скъпи господин ''Властелине на чиповете'' давам ти жокер като ти казвам че инициалите на Германия са DE :mhihi: :mhihi: :mhihi: А това NL си е точното съкращение на ХОЛАНДИЯ .
Честно разби ме брато. Бързо скачай във нета да си оправиш страницата че някой ще вземе да разбере как лъжеш само и само да се представиш за големия представител.

Значи това е адреса на НЕМСКАТА фрима. (с качествения немски хардуер)

DIGIPROG B.V.
Economiestraat 39
NL 6433 KC Hoensbroek
(Ausfahrt Heerlen Nord)

TEL.: 0031 4552 84880
GSM.: 0031 6290 25808

info@tacho.de
www.tacho.de

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Това е на 10 колиметра от немската граница. :mhihi:

А сега малък цитат от http://www.tuning4power.hit.bg
Добре дошли в страницата на Vi-MAX

Дейността ни е посветена изцяло на автомобилния тунинг,
като главната ни цел е клиентите ни да бъдат доволни.
Макар и скоро създадена, фирмата ни има няколкогодишен опит в областта на Чип Тунинга . Използваме качествени програми и оборудване, за което изцяло разчитаме на нашитe партньори : немските фирми DIGI Prog и австрийската компания Inmotion Tuning www.tuning-chip.at - лидер в Чип тунинга на Турбо и Турбодизелови двигатели с над 10 годишен опит

Направо цепиш мрака. Казваш че аз пълня форумите с глупост ама май ти си пълниш страницата със глупости. Дори правописните грешки са малко.... НЕМСКИТЕ ФИРМИ DIGI PROG.

Уникален си. Още малко ще изкараш че си представител на АФГАНИСТАНСКАТА фирма MICROSOFT.

Айде да завърша кат теб

Сори за ОФФ топика :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.п. ходил ли си някога в германия или някойй тираджия ти донесе от ТАМ скъпоценния хардуер чийто производител не можа да намериш в google.com :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 15 Апр 2006, 16:03

Brezel как би се почувствал ти ако някой ти краде
труда и го шитка на дребно за 80кинта?
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 15 Апр 2006, 17:03

[quote="Brezel"][/quote]

Младеж , я ми кажи какво мислиш за ТСТ-чиптунинг??? Хах :shock:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Brezel » 15 Апр 2006, 17:06

S-stail написа:Brezel как би се почувствал ти ако някой ти краде
труда и го шитка на дребно за 80кинта?

Ами супер шибано :uups: :uups: :uups: Ама аз никой не ощетявам по тоя начин. Имам предвид че хората които се занимават в БГ с чипове си работят и от никого нищо не съм откраднал. А там откъдето взимам чиповете върша също работа. От друга страна никой от колегите ми (тук в Германия) не е ощетен защото те за България знаят единствено че в софия се стрелят по улиците и че столицата ни е Букурещ :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: (кви скандали са ставали за тоя Букурещ не ми се разправя) Може би по кофти би се почуствал някой който продава същото нещо на по голяма цена ама за хиляден път повтарям че не съм конкуренция за никой в БГ по простат причина че:
Всичко което върша е ДИстанционно и нямам възможност лично да се занимавам. След това в БГ искат за един чип 300 лева при положение че колата струва 4000 лв а чипа вдига има няма 8-10 коня. Поради тая причина никой не ги купува тия чипове осве ако не са на дратично по ниска цена.
При новите коли е на мода FLASHването и про повечето нещата са си по сложни и трудно стават от 1700 км разстояние.

Демек продавам на хора които иначе никога не биха дали повече пари за чип.

Това значи че никой не ощетявам но...... да вземеш 300 кинта за някой голф 3 1.8 92ра година например ......кой ще е ощетен :?:
Разбирам въпроса ти напълно и знам че мислиш че моите действия са неморални ама не е така. Предполагам си се възмутил от караниците (аз също) ама ако имаш време погледни в началото на VW форума за да видиш как почна всичко. Нрода го е казал Каквото повикало такова се обадило ;)

надявам се да съм отговорил пълноценно на въпроса ти ако не можем да полафим по телефона или на лични :)

Поздрави Brezel

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Апр 2006, 20:48

като чета във Фолксваген форума човека изглежда сериозен ,вече има доволни купувачи ,а цената е доста атрактивна .. винаги съм се чудил защо чип на стойност 10 лв се продава със софт за 200-300 .. бах тоз софт .... Брезел я вкарай оферта за Е36 320 ,91 набор - цена ,коне отгоре .. освен това как става доставката ? с куриер от Германия ми се вижда малко отнесена работа ...

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning