голям военен спор..
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Едва ли някой има изобщо някаква информация какви разработки на оръжия имат САЩ и Русия, защото са разсекретени само старите модели, които са излязли от въоръжение.Ако оръжието, което е ползвано е секретно няма как да разберем какво точно е станало.Всичко останало е спекулация, пропаганда и прах в очите.Малко се съмнявам да се използва прототип на секретно оръжие в открит конфликт, който е наблюдаван от Китай и САЩ най-вероятно, защото ще се разсекрети естествено.Много по вероятно е да са използвали нещо , което е било вече прието на въоръжение-Град, Смерч или подобни
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Книги:
генерал-майор Виталий Бубенин - "Кровавый снег Даманского"
Николай Лободюк - "Остров Даманский. Дополнительные штрихи к событиям в марте 1969 года. Интервью, воспоминания, фотографии."
Владимир Константинович Горбачев - "Даманская сталь"
Олег Самойлович, Иван Григориевич Павловски, главком на СВ - "Заедно със Сухой"
Виждам, че имате интерес по темата - на мен като не вярвате, на линкове в интернет като не вярвате - вземете си книжки - четете книжки на участници, на очевидци!
генерал-майор Виталий Бубенин - "Кровавый снег Даманского"
Николай Лободюк - "Остров Даманский. Дополнительные штрихи к событиям в марте 1969 года. Интервью, воспоминания, фотографии."
Владимир Константинович Горбачев - "Даманская сталь"
Олег Самойлович, Иван Григориевич Павловски, главком на СВ - "Заедно със Сухой"
Виждам, че имате интерес по темата - на мен като не вярвате, на линкове в интернет като не вярвате - вземете си книжки - четете книжки на участници, на очевидци!
Без страх, без спирачка!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Да, да верно, как не се сетих, те си пишат оръжишта ей така.
Само ще ти кажа, че с 5 камиона територия 10 на 6 км не се унищожава ей така

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Да, по-лесно да вярваме в извънземни и Божия намеса! Колега, даваш вид на нормален човек...Стегни се де!
Най-много мразя да ми преиначават думите! 12-18 "камиона", а по-точо РСЗО "Град", подкрепена с "класическа" артилерия! Нанесени са "тежки" поражения! След арт. подготовката - атака на батальон от мотострелковия полк, подкрепени от танкове - превземане на острова!
Дай ми поне 1 доказателство за "изпаряване", за "изпепеляване", за "копчета", за "цялата китайска армия" и ще приема, че си прав!

Най-много мразя да ми преиначават думите! 12-18 "камиона", а по-точо РСЗО "Град", подкрепена с "класическа" артилерия! Нанесени са "тежки" поражения! След арт. подготовката - атака на батальон от мотострелковия полк, подкрепени от танкове - превземане на острова!
Дай ми поне 1 доказателство за "изпаряване", за "изпепеляване", за "копчета", за "цялата китайска армия" и ще приема, че си прав!
Без страх, без спирачка!
///peter написа:Да, да верно, как не се сетих, те си пишат оръжишта ей така.
Да, ти представяш ли си 2000 човека на такава територия.. като топлийка на килим. После що били изчезнали... еми щото като са видели светлинките от град-а вечерта, са тръгнали по родните си места, а локума е тръгнал към да се разтяга към Китай и обратно. Предназначение на Град е точно за поразяване на укрепени позиции(каквито са били китайските) и струпана жива сила, не виждам защо не е логично да е Град, а някаква свръх немска разработка, доразвита от руснаците.
Последна промяна kiro_320 на 02 Сеп 2009, 22:20, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
MatriX_Fucked написа:Да, по-лесно да вярваме в извънземни и Божия намеса! Колега, даваш вид на нормален човек...Стегни се де!![]()
Първо, по "официалните" данни, е имало 2300 китайци, къде писах цялата армия?

Второ, всъщност знаеш ли какво е артилерииска подготовка и колко влиае над бойци в окопи?
Трето по данни в нета са изтреляни около 300 снаряда. Копчетата са изказване на Брежнев

Всъщност ходил ли си в казармата?
- AlpinaPower
- Потребител
-
Темата е любопитна, преди един месец чух много интересно мнение, че всъщност руснаците били използвали т.нар. квантово огледало. И понеже ми стана много интересно потърсих информация в интернет, но не намерих нищо почти. Та в общи линии чрез квантов тунел, създаден чрез това огледало руснаците са прехвърлили китайските войски в друго измерение.... По принцип съм чел за съществуването на четвътро, пето... дори десето и единайсто измерение... На мен ми звучи като научна фантастика, но сигурно и атомната бомба е звучала като такава в началото на 40-те.
Нека някой който е по-запознат с квантовото огледало да изкаже мнение.
Нека някой който е по-запознат с квантовото огледало да изкаже мнение.
///peter написа:Да, да верно, как не се сетих, те си пишат оръжишта ей така.
А ти от къде знаеш ,че са пет камиона?Да направим една малка сметка,един дивизион е от 18 установка.Да кажем четири дивизиона ,които са нищо при един военнен конфликт, х 18 установки прави 72 бр. х40 снаряда 2880 бр..За 3,5 минути установки е заредена и за още 20 сек се изпразва.За около 35-40 минути прави 10 пъти х 2880 снаряда стават 28800 х 7 килограма взривно вещестово 201600 кг взивно вещество или 201 тона което ако се сравнява с динамита е 1/5 килотон.при другите взр.вещества този коефицент се покачва.Та казваш би трябвало да артиса някой жълтур.
И са тихо да не ме разберат от КГБ,че договора още не ми е изтекъл.

Последна промяна GVT на 02 Сеп 2009, 22:45, променена общо 1 път

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Мале , отдавна не съм чел тема тук с така притаен дъх
Продължавайте ,моля ви
Кажете и за това квантово огледало
Георги Пенчев

Продължавайте ,моля ви

Кажете и за това квантово огледало

Георги Пенчев
///peter написа:MatriX_Fucked написа:Да, по-лесно да вярваме в извънземни и Божия намеса! Колега, даваш вид на нормален човек...Стегни се де!![]()
Първо, по "официалните" данни, е имало 2300 китайци, къде писах цялата армия?![]()
Второ, всъщност знаеш ли какво е артилерииска подготовка и колко влиае над бойци в окопи?
Трето по данни в нета са изтреляни около 300 снаряда. Копчетата са изказване на Брежнев![]()
Всъщност ходил ли си в казармата?
Ий,тва са го видях,викаш 300 снаряда.Ми както каза ти по горе 300 броя от SS-23 с конвенциални бойни глави а не ядрени,не копчетата на курките а в Пекин на Мао Дзъдун топките ще се стопят.

Аре стига,че го обърнахме на чат и няма смисъл да спорим за глупости,то 3500 жълтури е същото по това време някой наш войник да му одрежат малкия пръст.

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Дай източници, бе, симпатяга! Аз - дадох! Не един или два! Ти продължаваш наизуст да ми говориш! Цитати на Брежнев, цитати на Хрушчов...Дай де...Дай да видим къде го пише, документи дай!
От половин час караш само по сценарий и наизуст! Не искам да се караме за подобни глупости, но ти си крайно некоректен! Аз си посочих източниците, дадох напълно аргументиран отговор, обосновах се! След това дадох още източници, след това - още малко!...Отвърни ми по подобаващ начин, а повтаряй едно и също... Или караш на приципа - една лъжа повторена 100 пъти става истина...
Аз лично съм имал удоволствието да видя работата на БМ-21 Град... А ти?
От половин час караш само по сценарий и наизуст! Не искам да се караме за подобни глупости, но ти си крайно некоректен! Аз си посочих източниците, дадох напълно аргументиран отговор, обосновах се! След това дадох още източници, след това - още малко!...Отвърни ми по подобаващ начин, а повтаряй едно и също... Или караш на приципа - една лъжа повторена 100 пъти става истина...
Аз лично съм имал удоволствието да видя работата на БМ-21 Град... А ти?
Последна промяна MatriX_Fucked на 02 Сеп 2009, 22:38, променена общо 1 път
Без страх, без спирачка!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
А това за "кавнтовото огледало" въобще се чудя дали да го коментирам...За първи път го видях в действие 1994-та година...Когато излезе филма "Старгейт"...
"The Quantum Mirror is a device which allows people to travel into different realities and was created by the Ancients."

"The Quantum Mirror is a device which allows people to travel into different realities and was created by the Ancients."
Без страх, без спирачка!
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5