Castrol 10W60 TWS vs MOTUL 6100 Synergie 10W40
Модератор: Технически модератори
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Q8 F1 се оказа доста добро.Освен въпросните тестове на Божурище,
тази година го тествах и 15 обиколки на Калояново.Държеше 4 бара
на фул тротъл през цялото време.Повдигачите не се обадиха.
От наблюденията ми си вадя заключение,че маслото е перфектно за
двигатели в добро техническо състояние,но не е подходящо за "тръгнали" мотори.
тази година го тествах и 15 обиколки на Калояново.Държеше 4 бара
на фул тротъл през цялото време.Повдигачите не се обадиха.
От наблюденията ми си вадя заключение,че маслото е перфектно за
двигатели в добро техническо състояние,но не е подходящо за "тръгнали" мотори.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Tук е момента да "хвърля бомбата" ,да кажа защо преустанових употребата на Q8 10W-50 Formula F1 за вечни времена ...
20 К км карах с такова масло,две смени с една дума.Това е единственото масло което при зверска ръчка клякаше и повдигачите ми се опиваха да причукват.Двигателя ми е в изряден технически вид,отремонтиран е като в ремонта вложих и бутала с биели преди няколко години.Никога при никакви положения не съм имал и нямам проблеми с повдигачи,колата ми е седяла и по две седмици(много редки случаи) без да се пали и дори тогава нямам никакви шумове от тях ... направи ми впечатление ,че след 3 обиколки на пътен възел "Бояна" на пълна ръчка дето някои от вас се изразяват ,6000 - 6500 мин-1 през цялото време ,главно 2-ра предавка при спиране и след малко време за охлаждане загася мотора после повдигач ми причука
Това бога ми ,никога не се е случвало при никакви ситуаций
Втори случай - автомобил Е36 318 с мотор М43 , цялостно в супер състояние на реални 160 К км - при преминаване на границата от 5 К км започнаха да се дочуват повдигачи при студен старт а автомобила се държи на старт до 100 км/ч с Е36 с 2 литрови двигатели ,просто в безупречно състояние е
Моя брат кара Е36-цата в последно време и за него това масло не може да е масло никога
Какво направих
изхвърлих тоя боклук тутакси и си купих новия Castrol Edge Sport 10W-60,заменил неотдавна прословутия TWS.
Какво получих срещу 200 лв - ами това ,че след 3 обиколки на пълна газ на детелината двигателя наистина остава да работи все така тихо и ВНИМАНИЕ - най-жестокия тест - гася двигателя веднага след 3-тата обиколка ,при непосредствено спиране и след 5 минути го паля
никакви звуци,нищо
Според мен,който обича машината си,който се грижи за нея и който кара здраво*, не би било нормално да му минава през ум да кара с масло под Mobil SintheSe 5W-40 (оптималния и изпитан от мен вариант като цена/качества)
П.С. Не искам да си представя какво би станало ако направя зверския тест на онова масло с двигателя си
нека всеки един който реши да ми оспорва твърдението да направи това ,което казвам (ако му стиска) и тогава да напише че не съм прав
Георги Пенчев
20 К км карах с такова масло,две смени с една дума.Това е единственото масло което при зверска ръчка клякаше и повдигачите ми се опиваха да причукват.Двигателя ми е в изряден технически вид,отремонтиран е като в ремонта вложих и бутала с биели преди няколко години.Никога при никакви положения не съм имал и нямам проблеми с повдигачи,колата ми е седяла и по две седмици(много редки случаи) без да се пали и дори тогава нямам никакви шумове от тях ... направи ми впечатление ,че след 3 обиколки на пътен възел "Бояна" на пълна ръчка дето някои от вас се изразяват ,6000 - 6500 мин-1 през цялото време ,главно 2-ра предавка при спиране и след малко време за охлаждане загася мотора после повдигач ми причука

Втори случай - автомобил Е36 318 с мотор М43 , цялостно в супер състояние на реални 160 К км - при преминаване на границата от 5 К км започнаха да се дочуват повдигачи при студен старт а автомобила се държи на старт до 100 км/ч с Е36 с 2 литрови двигатели ,просто в безупречно състояние е

Моя брат кара Е36-цата в последно време и за него това масло не може да е масло никога

Какво направих

Какво получих срещу 200 лв - ами това ,че след 3 обиколки на пълна газ на детелината двигателя наистина остава да работи все така тихо и ВНИМАНИЕ - най-жестокия тест - гася двигателя веднага след 3-тата обиколка ,при непосредствено спиране и след 5 минути го паля

Според мен,който обича машината си,който се грижи за нея и който кара здраво*, не би било нормално да му минава през ум да кара с масло под Mobil SintheSe 5W-40 (оптималния и изпитан от мен вариант като цена/качества)

П.С. Не искам да си представя какво би станало ако направя зверския тест на онова масло с двигателя си

нека всеки един който реши да ми оспорва твърдението да направи това ,което казвам (ако му стиска) и тогава да напише че не съм прав

Георги Пенчев
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
Както и да е.Аз казах,ти каза,всеки си вади заключение.Аз пък никога
няма да сипя БМВ масло.Q8 ме задоволява засега и ще си карам с него
П.С. На Калояново брат ти беше там и можеш да го питаш колко пъти
си отворих капака да слушам повдигачите.Е,не се разтракаха
няма да сипя БМВ масло.Q8 ме задоволява засега и ще си карам с него

П.С. На Калояново брат ти беше там и можеш да го питаш колко пъти
си отворих капака да слушам повдигачите.Е,не се разтракаха

- Penchev
- Сватбаря
-
BMW масло сипах веднъж и го изхвърлих на 3000 кмв - никога няма да повторя
Това което написах е мое мнение и не упреквам никого в избора си, чисто и просто всеки сам избира какво да ползува по време на експлоатацията на автомобила си
Георги Пенчев

Това което написах е мое мнение и не упреквам никого в избора си, чисто и просто всеки сам избира какво да ползува по време на експлоатацията на автомобила си

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Да вметна и аз нещо за Q8.
Значи преди 5 месеца сложих Q8 Formula Excel 5W40.Майстора дето го смени се загледа в тубите и на една от тях беше записана някаква спецификация (от тия ACEA A3/B3/B4, API SL/CF ), която според него още не била одобрена.Той бил ходил през няколко месеца на някви семинари и там казали това за одобрението. Маслото го взех от Косер и май повече няма да ползвам такова.
Значи преди 5 месеца сложих Q8 Formula Excel 5W40.Майстора дето го смени се загледа в тубите и на една от тях беше записана някаква спецификация (от тия ACEA A3/B3/B4, API SL/CF ), която според него още не била одобрена.Той бил ходил през няколко месеца на някви семинари и там казали това за одобрението. Маслото го взех от Косер и май повече няма да ползвам такова.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Яро написа:....се загледа в тубите и на една от тях беше записана някаква спецификация (от тия ACEA A3/B3/B4...
Тази спецификация по БМВ е Longlife'98 и просто няма как да не е одобрена! След нея има и други Longlife'01 и т.н.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
///Vasko написа:Разликата между Castrol Edge Sport 10W-60 и Q8 e само в имената и цената, не и в качеството, карал съм със стария TWS. Не е подходящо за тръгнали двигатели както каза bmwdriver.Докато го има ще карам с Q8
дума да не става за това сравнение

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
ACEA A3, API SL/CD
BMW Special Oil, MB 229.1, VW 501.01, Porsche GL, Peugeot TU-3M test
Това са стандартите,на които отговаря Q8 F1 10W50.
BMW Special Oil, MB 229.1, VW 501.01, Porsche GL, Peugeot TU-3M test
Това са стандартите,на които отговаря Q8 F1 10W50.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
какво да ни ги отваряте? искате ли да ви покажа масло 5литра туба бмв спейшъл ойл на цена от 30 лв за петте литра пълна синтетика 10в40? с него караме служебното пунто едвам едвам и като спреш на светофара става голямата цъкалка
то и на тоалетните пише "ЖЕНИ" ама влизаш вътре и гледаш кенеф
та по тоя повод не е важно на какви стандарти отговаря, а каква работа върши

то и на тоалетните пише "ЖЕНИ" ама влизаш вътре и гледаш кенеф

та по тоя повод не е важно на какви стандарти отговаря, а каква работа върши

Назад към Сервизно обслужване на БМВ