КЪДЕ и КАКЪВ бензинец да сипваме!ГЛОБАЛНА ТЕМА!!!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Fiat Uno Turbo i.E
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 3.0 TDI
- Детайли за колата: Avant
КЪДЕ и КАКЪВ бензинец да сипваме!ГЛОБАЛНА ТЕМА!!!
Здрасти пичове как е?За много години, че не съм и писал от доста време!
Е темата е от къде да зареждаме?OMV SHELL LUKOIL.......аз лично се интересувах от топ бензините 99+,I MOTION ...., но нека си кажем какви проблеми сме имали или сме чували за наш приятел(но наистина да сме сигурни, а не да говориме като циганина Хафте:Абе Цъфти ти бел леП със сирене йел ли си некогаш?-Абе Хафте не съм бе, ама на брат ми приАтел му казвал как на вуйчо му, брат му казвал, че бил гледал.....
) или просто знаете нещо по въпроса за ЛОШОТО качество някъде!
Ето и темата в Тунинг форума, която смятам да пренеса и всички БГ форуми, за да направим и малко АНТИ/РЕКЛАМА
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?p=12207#12207
Е темата е от къде да зареждаме?OMV SHELL LUKOIL.......аз лично се интересувах от топ бензините 99+,I MOTION ...., но нека си кажем какви проблеми сме имали или сме чували за наш приятел(но наистина да сме сигурни, а не да говориме като циганина Хафте:Абе Цъфти ти бел леП със сирене йел ли си некогаш?-Абе Хафте не съм бе, ама на брат ми приАтел му казвал как на вуйчо му, брат му казвал, че бил гледал.....

Ето и темата в Тунинг форума, която смятам да пренеса и всички БГ форуми, за да направим и малко АНТИ/РЕКЛАМА

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?p=12207#12207
Въпреки че зареждам само на Лукойл и Петрол, предпочитам бензина на ОМВ, разликата е значителна от останалите. Шел не искам да ги коментирам, защото съм ги съдил вече...
А за разните му там бензиностанцийки въобще не ми се говори, и 25 годишен москвич не бих заредил при тия чубани...
Айде със здраве... и повечко октан в кръвта...
:):)

А за разните му там бензиностанцийки въобще не ми се говори, и 25 годишен москвич не бих заредил при тия чубани...
Айде със здраве... и повечко октан в кръвта...

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм зареждал В-пауър на Шел и от един резервоар не усетих никаква разлика. С В-пауър 99 се усеща прилив на енергия, обаче цената му не е оправдана, защото няма разлика в разхода, освен на дълъг път без ръчки. Дизела на Шел не е осезаемо лош, не смея да му припиша факта, че Пежото ми спря да пали след две години зареждане само там. Иначе А95 на ЕКО засега е ОК, но съм зареждал само там, където правим сбирките и в Люлин до Сиконко (където си зареждам и постоянно). Не намирам също разлика между бензина там и на Петрол, например. На кръговото на 4-ти километър има А98 (при това с добавка) на цената на А95 в ОМВ и Шел. Зареждал съм, но разликата не е като при В-пауър 99. И още едно наблюдение - на Темпо А95 е не повече от А90. Всичко това с уговорката, че става въпрос само и единствено за моята кола. При други нещата могат да стоят различно.
Never mistake motion for action...
- antonpenev
- кандидат ентусиаст
-
Специално за бензините с октаново число 92 и 95 (пък те че не са толкоз и баба ми дет не различава бензин от нафта го знае)мога да споделя че разлика не намирам нито в Шел нито в ОМВ и даже в малките бензиностанции.А за по-яките бензини - там не съм компетентен
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Специално на Шел и ОМВ октана съответства много точно на написаното и като цяло има нещо като гарантирано качество в смисал постоянно а не чак толкова високо..но друг е въпроса че едно гориво не се състои само от октаново число
моите лични наблюдения са че 95 на ОМВ е малко по хубав от този на Шел ,минимална разлика..а с V-Power 95 няма разлика във вървенето ,единственте добавки които има са за почистване на горивната система.Топ бензините не са ми по вкуса заради неоправдано височките си цени.При нафтата имам наблюдения само върху тази на Шел от известно време насам ,като всичките ми 3 служебни коли и 1 бус се движат с такава нон-стоп ,няма никакви проблеми с нея.Дано да съм бил полезен 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
OMV и при мен
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Трябва да призная, че не намирам почти никва разлика между имоушъна и 95 на ОМВ! И с двата си върви добре, но всичко останало извън ОМВ е ментак! Преди време бях говорил с един от диагностиците на Дару и той ми беше казал, че на колите които са карани редовно с Шел, първо получават повече повреди по мотора и второ свещите им не могат да ги свалят от нагар! НИКОГА НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ В ШЕЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
излезте
излезте в която си искате съседна или друга държава и заредете на която и да е (селска или не) бензиностанция и ще резберете колко скапан е нашия нещастен бензин по всичките ни лъскави бензиностанции :evil:

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
зареждам основно на Лукойл, понякога - OMV. Специално на лукойл голяма разлика във вършежа между 95 и 98 не съм открил, само разхода падна леко. Имойшън все още не съм пробвал.
Re: излезте
Любо Мегов написа:излезте в която си искате съседна или друга държава и заредете на която и да е (селска или не) бензиностанция и ще резберете колко скапан е нашия нещастен бензин по всичките ни лъскави бензиностанции :evil:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
няма какво да добавя

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
Lion написа:Аз съм зареждал В-пауър на Шел и от един резервоар не усетих никаква разлика. С В-пауър 99 се усеща прилив на енергия, обаче цената му не е оправдана, защото няма разлика в разхода, освен на дълъг път без ръчки. Дизела на Шел не е осезаемо лош, не смея да му припиша факта, че Пежото ми спря да пали след две години зареждане само там. Иначе А95 на ЕКО засега е ОК, но съм зареждал само там, където правим сбирките и в Люлин до Сиконко (където си зареждам и постоянно). Не намирам също разлика между бензина там и на Петрол, например. На кръговото на 4-ти километър има А98 (при това с добавка) на цената на А95 в ОМВ и Шел. Зареждал съм, но разликата не е като при В-пауър 99. И още едно наблюдение - на Темпо А95 е не повече от А90. Всичко това с уговорката, че става въпрос само и единствено за моята кола. При други нещата могат да стоят различно.
За кое Темпо говориш и къде е тая бензиностанция дето продавала с добавки 98?
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Oт скоро карам кола легално (2 месеца), но вече "надуших" кой бензин става и кой е боклук... като начинаещ пробвах почти всички видове бензин ... и мога да ви кажа, че съм най-доволен от бензина на Петрол ... порвах 92,95 и 98 ... между 92 и 95 усетих разлика .. но мейду 95-98 .. не ! преди 1 година ми се случи нещо гадно - майка ми скъса ангренажен ремък на Тико .... отцепихме блока от главата за да смениме калапаните, и какво да видят отчите ми .. 0.5 см нагар в/у цилиндрите ... а майка ми стриктно си сипваше бензин на Shell ... от тогава на Shell спирам само да си изтупам стелките ... присъединявам се към тези който казаха НИКОГА НЕ СИПВАЙТЕ НА Shell !

R.I.P Landikar
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3