Спор относно airbag

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53,BMW 730

Спор относно airbag

Мнение от K 1 » 08 Юни 2006, 1:08

Sharo написа:
K 1 написа:Ще ми кажеш ли каде точно излиза тази нишка и ако на Е 36 97 г. шофйора е без колан отваря ли се Air-bag-a или по точно казано без колани отварят ли се Air -bag -те на Е36 ?

не

значи само с колани се отварят Air -beg -te ...ето защо много BMW-та с air -bag с си останали с неотворени Аir -bag -ве .... при доста за съжаление грозни случаи .

Аватар

Мнение от mafia » 08 Юни 2006, 1:38

Принципно , не съм запознат с точния случай при Е36-цата , но попринцип въздушните възглавници са на датчици - и когато даден елемент от колата се наруши - да кажем челен удар - съответният ербег се отваря :roll: Против логиката е на Е36 да не е така :roll: ;) Може пък да греша - ако е така , някой 100% сигурен , нека ме обори с факти :roll: ;)
Все пак , колана е един вид предпазна мярка , а ако си без него , какво пречи да се задейства другата (ербега) , като тя не е свързана пряко с него :roll: :?:

А относно нишките - тва съм го слушал и виждал от търговци на Горубляне (имам общ бизнес с част от тях) и те са ми показвали на Калибра , Голф 4 , Астри G и други - на които е излезла , на Опелите мисля , че беше зелена , на Фолксваген Оранжева или обратното :roll: Излиза точно до закопчалката за колана :idea: ;)
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 08 Юни 2006, 2:37

:OT:
Малко извън темата искам да кажа, че съм чувал, че при много висока скорост примерно над 200км възглавниците не се отварят защото тези датчици се смазват прекалено бързо и немогат да реагират и да задействат и всеедно ги няма, защото става за части от секундата размазването при тази огромна скорост пък и шанса да се оцелее е минимален и с възглавници след като получиш вътрешни разкъсвания защото при тази скорост всеки орган тежи 10 пъти повече отколкото попринцип и при толкова рязко спиране в стълб или нещо много твърдо ограните стават на нищо и ако ще и 50 възглавници да има колата пак можеш да си умреш и без видима драскотина, а с тежки вътрешни наранявания, ако бъркам за нещо моля ме извинете ;)
Даже бях чел някъде, че челен удар с 100км. в върво се равнявал на падане от 6-тия етаж :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K 1 » 08 Юни 2006, 9:01

_BoBI_ написа::OT:
Малко извън темата искам да кажа, че съм чувал, че при много висока скорост примерно над 200км възглавниците не се отварят защото тези датчици се смазват прекалено бързо и немогат да реагират и да задействат и всеедно ги няма, защото става за части от секундата размазването при тази огромна скорост пък и шанса да се оцелее е минимален и с възглавници след като получиш вътрешни разкъсвания защото при тази скорост всеки орган тежи 10 пъти повече отколкото попринцип и при толкова рязко спиране в стълб или нещо много твърдо ограните стават на нищо и ако ще и 50 възглавници да има колата пак можеш да си умреш и без видима драскотина, а с тежки вътрешни наранявания, ако бъркам за нещо моля ме извинете ;)
Даже бях чел някъде, че челен удар с 100км. в върво се равнявал на падане от 6-тия етаж :shock:

Е отваят ли се все пак без колани air-bag-te или не .... ?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Юни 2006, 9:36

Абе то е най-хубаво никога да не се отварят.Но преди около 2-3 години гледах една доста ударена Х5 отпред доста силен удар чак отпред дясното окачване беше откъснато цялото и нито една възглавница не беше се отворила.Та хората казаха че човека бил без предпазан колан и затова.Хубавото е че е жив и здрав останал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 08 Юни 2006, 11:50

Трябва да е сложен предпазния колан!И то да е закопчан кадето трябва-смисъл да НЕ Е закопчан във закопчалката на другия човек!
На по новите коли има индикация която ти свети когато не си си сложил колана,а от там дава инфо за еър бега,защото ако си безколан иси представете че се удариш челно,тялото(по-точно главата)отива към волана,от там те посреща еър бега и ти чупи врата :twisted: ,а когато си с колан,пиро патрона заковава,даржи те назад и възглавницата омекотява удара!

Аватар

Мнение от mafia » 08 Юни 2006, 11:57

meha написа:Трябва да е сложен предпазния колан!И то да е закопчан кадето трябва-смисъл да НЕ Е закопчан във закопчалката на другия човек!
На по новите коли има индикация която ти свети когато не си си сложил колана,а от там дава инфо за еър бега,защото ако си безколан иси представете че се удариш челно,тялото(по-точно главата)отива към волана,от там те посреща еър бега и ти чупи врата :twisted: ,а когато си с колан,пиро патрона заковава,даржи те назад и възглавницата омекотява удара!

Има логика :roll:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 08 Юни 2006, 13:48

vitamincpp написа:за разлика от е46. Но предполагам и на е46 има начин така да се врътне че да не може да се видят реалните километрти

При Е46 може дасе видят реалните километри само ако е с ромбовидния ключ
K 1 написа: по точно казано без колани отварят ли се Air -bag -те на Е36 ?

Отварят се само ако е закопчан колана по този начин се показва на бордкомпа че има пасажер на мястото и трябва дасе отвори Airbag-а
Това е направено така че ако шофера е сам и при ставане на ПТП да несе отварят всички възглавници при положение че на местата няма пътници
_BoBI_ написа:....

Не зависимо с каква скорост се двишиш винаги се отварят
dinozab написа:....

На Х5 не е задължително да си с колан защото на всички нови модели датчиците са в самата седалка
meha написа:На по новите коли има индикация която ти свети когато не си си сложил колана,а от там дава инфо за еър бега

На всички нови БМВ-та датчиците са с седалките и те изпращат инфо че на мястото има пасажер така че не е задължително даси с колан
Последна промяна Гецата на 08 Юни 2006, 23:36, променена общо 1 път
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 09 Юни 2006, 1:34

100км. в върво се равнявал на падане от 6-тия етаж :shock:[/quote]
:OT: извън темата искам да добавя че ме блъсна челно Зил преди 2 години ..и ако бях сложил колан немаше да ви пиша сега..при челен удар нали знаете че скоростите на двете превозни средства се събират..така че съм се мялнал поне със 110-120км/ч...и ми нямаше нищо..само се бях ошашкал като си видях колата..или поне тва което беше останало от нея... :mhihi: ако бях с колан щях да остана без глава

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 09 Юни 2006, 12:32

FALKONETTI написа:...

А пък , ако няколко човека от този форум не си бяха сложили колани при сполетели ги инциденти,
не искам да си помислям какви щяха да са пораженията върху тях...само те си знаят. :roll:
Изображение
Driver's Racing Team

Аватар

Мнение от mafia » 09 Юни 2006, 13:17

Mamouk написа:Май много в офф-топик минахме :confused: Айде малко и по темата, ако може ;)

Може ли някой админ да отдели тената с ербеците - в отделна тема , че спора става интересен ;) :)

Та по темата с ербеците - мене ми е AIRBAG и отдолу си пише SRS :arrow:Ква е са разликата , някой просветен може ли да сподели с нас неуките :confused: :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от K 1 » 09 Юни 2006, 14:36

И аз бих искал да знам ако е SRS Air-bag kakва е разликата и отваря ли се без колан ?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 09 Юни 2006, 14:44

SRS значи Supplemental Restraint System или на български-допълнителна система за възпиране'
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

дере дънки сред голи мадами
Аватар

Мнение от Mamouk » 11 Юни 2006, 14:40

Разделих темите :idea:

Kristopher написа:Аз пък знам че само старите еърбеци дето не са срс се отварят само със закопчан колан, демек щом е срс еърбег значи се отваря и без колан :!: Аз като катастрофирах ми казаха че съм бил без колан, а възглавницата се беше отворила, но не съм сигурен :!: Но мисля че е така.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 11 Юни 2006, 17:46

отварят се даже се споменава изришно че при удар и без колан air бага вреди повече отколкото помага ,от енерцията на тялото без колан и при отваряне на air.вака може да ти счупи врата

Следваща

Назад към E36