Газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Газ

Мнение от melody1 » 24 Авг 2005, 17:15

Здравейте.От вчера съм на газ.Искам да споделя с вас.Преди имаше една тема за газта, но беше заключена поради скандал.Нека това повече не се случва.Доста е грозно хора с еднакви интереси да се обиждат и т.н.Ако модераторите решат,че няма нужда от такава тема да я изтрият.Та по въпроса.
Най-сетне се реших да сложа газова уредба.Причините са известни ;) .Сложиха ми обикновена газова уредба Lovato за 550 лева(като 40 лева им оставих да се почерпят заради отличната работа) .За сега двигателя работи страхотно.Като я подкарах направо не можах да повярвам, че на газ върви така.Няма разлика от това на бензин.Хората които ми я сложиха са специалисти и работят с фирмата Ловато от 10 години.Много точни хорица :bowdown: .Бутилката ми е 27 литрова и не заема много място(според мен де). :D А бе много съм доволен.Днес напълних бутилката до горе.Утре ще ви кажа какъв разход ми прави.
Ето и снимки.

Потребител
Аватар

газ

Мнение от ged » 24 Авг 2005, 18:33

Ей готин супер ще си ако ми кажеш колко ти харчи
от мецес искям да разбера колко харчи е36 на газ
при нормално каране с леко настъпване
един сподели че е46 на газ му харчи 12-13 градско

а от доста добри майстори знам че когато се монтира газова като хората без да се пестят части и се монтира без грешка харчи 10 % повече от колкото на бензин и няма разлика в ускорението освен при много ама много брутални стартове ( гонки ) и максималната скорост е с 5 до 10 км по ниска от тази на бензин ...

хайде споделяйте впечетления ;)

младши ентусиаст
Аватар

Re: газ

Мнение от melody1 » 24 Авг 2005, 20:05

ged написа:Ей готин супер ще си ако ми кажеш колко ти харчи
от мецес искям да разбера колко харчи е36 на газ
при нормално каране с леко настъпване
един сподели че е46 на газ му харчи 12-13 градско

а от доста добри майстори знам че когато се монтира газова като хората без да се пестят части и се монтира без грешка харчи 10 % повече от колкото на бензин и няма разлика в ускорението освен при много ама много брутални стартове ( гонки ) и максималната скорост е с 5 до 10 км по ниска от тази на бензин ...

хайде споделяйте впечетления ;)

Утре ще ви кажа колко харчи. :mhihi: Дано не е много :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Авг 2005, 21:14

Може ли да снимаш и самото газово под капака? Мисля, че ще е по-интересно от бутилката в багажника.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 25 Авг 2005, 0:50

Ще изпреваря снимката с въпрос - М40 ли ти е мотора :?:
Интересно е наистина, пък и според мен си струва алтернативното гориво. Стига инсталацията да е читава... :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 25 Авг 2005, 2:16

като гледам мераклийската са барали. Аз лично не съм по газовите котлони, макар да съм бил и аз на газ преди, но ти пожелавам да се возиш много и безпроблемно.
Кажи да смятаме ние с дизелите добре ли е зле ли е?????? тя газта сега е добре ама дано да не се вдига.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

ре.

Мнение от ged » 25 Авг 2005, 18:11

По Въпроса дали ще се дигат цените ще ви разкажа това онова пък вие сами си преценете ... !

Покрай кризата в ирак много се нашумя за цени на нефт и въобще за всичко което става в близкия изток. имаше много мащанни изследвания проучвания и спорове коя е точно причината за конфликта там, но накратко това което разбрах е следното ...

ОПЕК както всички знаете е Организация на страните износителки на петрол ... 80 % от залежите на ОПЕК са в близкия изток според техни изследвания и проучвания при сегашните темпове на изпомпване на тази тъй ценна суровина те имат залежи за не повече от 20 години като в последните 1-2 години налягането стремително е започнало да намалява и съответно за да се добива изпомпва това количество нефт което се е изпомпвало преди 5 години се налага и внедряването на помпени съоръжения което допълнително оскъпява цената на продукта ).

Нефта изпомпван от земните недра е с различно качество и характеристинки навсякъде но предимно се дели на лек и тежък нефт
лекия нефт е по финен и се използва предимно и само за суровини необходими на леки автомобили камьони самолети и етц.

а тежкия нефт той е по мръсен по мазен от него се добиват суровини с по ниско качество ниско октаново число но за сметка на това слез възпламеняване озгарят по бавно затова се използват за Индустриални цели .. Заводи Кораби Танкери и етц.

в УСА се добива само тежък индустриален нефт тяхната икономика е изградена изцяло на този вид гориво ... и след като се е установило че след определено време добиването и използването на хефта ще бъде лукс те са решили лекичко да започнат да си заделят има няма 100 % от добива на техния петрол за тях си за да си имат и за напред ... ( дет се вика черно злато за черни дни :D ) и да изкопуват петрол от вън което води малко или много до значително повишаване на търсенето иа хефт .. което пък води рано или късно до ДЕФИЦИТ
а сами знаем какво става с една дефицитна стока ПОСКЪПВА !
без да вземаме в предвид и развитието на китайската икономика в последните 10 години особенно пък и след като падна ембаргото над китай да не могат да внасят стоки в УСА ... от тогава икономиката на китай бележи ръст с 15 % а потреблението на Нефт от кирайската индустрия в момента е 17 % от цялото потребления на суровината на планетата ....

Ето защо в последните 10- 5 години се търсят алтернативи за добиване на енергия и етц ....
навлезе пропанбутана, метана, биодизела ( бтв незнам дали знаете но има страни които изцяло да минали на добиване и използване на биодизел като пример давам бразилия ... биодизелът се добива изцяло от растителни мазнини а знаем от химията че растителни мазнини има в абсолютно всичко в малки или големи количества ... като цвекло хранителни отпадъци обелки абе каквото се сетите .. като най богати на такива мазнини са бадемите ... аххх няма да има с какво да си пия вискито след време :( ... технологията е проста ... разграждат се мазнините на молекули прбавя се метанол ... като отпадък се получава вода и те ти булка био дизел ... не си спомням точно но мисля технологията беше подобна така че сори ако някой по запознат от мене се спука от смях когато чете тези редове.

навлиза и енергията добивана от слънчевата светлина но там е малко по сложно понеже за момента технологията не позволява кой знае колко да се извлече от слънчевата светлина освен в постините там където мамта си ..... джаса и не е проблем да се вдижиш и с 200 задвижван само чрез соларни клетки ... но в лондон надали ще можеш да караш с повече от 20 км/час

та така драги ми приятели ... учете химия после ядрена физика и измисляйте нови технологии така че да можете да освоите така разпада на водата на водород и кислород че процеса да може да се овладява и в двигател с нормални размери ... а не двигателя ми да е голям колкото плувен басейн :lol:

хайде лек ден и късмет ... бтв

мамка му 2 ри месец не мога да си харесам бмв - май ще се наложи д аходя да си го докарвам сам ... жалко само че мога да изляза най рано след 2 месеца :( хлип

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 25 Авг 2005, 20:40

Ето рахода на горивото.Значи смесено ми харчи 10/100, от София до Пловдив ми глътна 7 лева, демек 8 литра.(120км/ч).Градско ми гълта 11 макс.Според мен този разход е супер.Двигателят ми е М40.Газаджиите ми казаха,че това е най безпроблемния двигател за газ. :mhihi: :mhihi: понеже колекторите не са пластмасови.Много съм доволен.С мерак ми я направиха хората.Пък и този сервиз е най-хваления в Пловдив.Досега няма случай на недоволен клиент. :D

Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 25 Авг 2005, 20:43

BAYRON написа:като гледам мераклийската са барали. Аз лично не съм по газовите котлони, макар да съм бил и аз на газ преди, но ти пожелавам да се возиш много и безпроблемно.
Кажи да смятаме ние с дизелите добре ли е зле ли е?????? тя газта сега е добре ама дано да не се вдига.

Аз също ме си падах по газта, но вече взех да си падам , пък и портмонето ми взе да се изпразва по трудно. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

От БЕНЗИНА по добро нема.

Потребител
Аватар

Мнение от ged » 25 Авг 2005, 22:11

Хехе аз си карам Ж-гуЛ класата при разход от 12/100 газ няма значение дали е с 140 по магистралата или със 60 или пък 100 градско се си е 12/100 като се кача на едно Е 36 мисля да се видя в пари :) хехе стига да не давам още в началото луди пари за подръжка щото ладата ми стъпва 100 лв годишно хехе 50 за части и 50 да испия с приятели след като съм блъскал 2 часа с пука по нея :) ... поне си имам газов испарител за инжекцион ... :) и утре заминавам да си вадя задграничен паспорт като излезе отивам да си вкарам кола ... тук
цените са нечовешки просто на автомобилите ... направо се едно са със залтни цифрички по километража - а като се има в предвид че в бг не влиза почти здрава кола по автокъщите всички са ударени и с дефекти ... мале мале мале :)

амм а аз таковата ... някой знае ли колко излизат таксите по магистралите от германия до българия ?

бензина май излиза около 350 лева ... а колко са магистралните такси и митническите почерпки и етц някой има ли си на идея ?
да знам с колко пари трябва да тръгна

НЕ КАРАМ ПИЛ ! ... добре че нямам трегер на компа че нямаше да мога да ви пиша ... хехе нямаше да може да запали и той като колата зимата хайде лек ден и късмет

ВЕТЕРАНЪТ
Аватар

Мнение от roko » 26 Авг 2005, 13:18

реалните разходи за докарване на кола от D са около1200лв/путя до там,номера-задължително цолови-с червената лента :!: ,гориво,пътни такси,митнически такси и гаранции,задължителните глобички/
http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Re: Газ

Мнение от Терзийски » 26 Авг 2005, 13:23

melody1 написа:Здравейте.Преди имаше една тема за газта, но беше заключена поради скандал.Нека това повече не се случва.Доста е грозно хора с еднакви интереси да се обиждат и т.н.

Ако си прочел :idea: :!: :idea: :!: :idea: ... предишната тема ГАЗ от край до край :!: ....ще разбереш защо стана всичко :evil: ...Регистрира се и почна да бълва мнения и знания ...пак и да си ги налага :roll: ..... почна полека и стигна да коментира на кой колата каква била ...Не вземе да си види каква е карикатура самия той...... седнал да коментира ... и не мисля, че започнах пръв но както и да е да му е за урок :evil: ....той ако е мъж можеше да прати едно ЛС ...ама не той се покри ...което значи, че си е ГЕИ :mhihi: ...но както и да е това беше малко извън темата :roll: :lol: ....но се чувствах длъжен да обясня а не да си говорим с догадки и закачки ;) ...

И сега по същество аз не еднократно сам споделял, че съм много доволен от газовата уредба ... а разхода съм го писал и в предишната тема 7/100 извънградско и 11-12 в града :shock: :shock: ;) :lol: доста евтино и икономично от колкото на бензин 8)

PS melody1 ти като ми звънна миналата седмица бих в КАТ да регистрираме колата и затова не можах да дойда да се видим :uups: ... просто така се случи сори :uups: ..... ако имаш път звънкай :lol: :lol: ... гледам свършил си работа ...радвам се дано ни доволен .... :lol: :lol:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 26 Авг 2005, 16:11

Един приятел с 316ка си сложи газ доста добре се справя колата и вече с 10 лв се возим много повече :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: Газ

Мнение от melody1 » 26 Авг 2005, 21:48

BOBSI написа:
melody1 написа:Здравейте.Преди имаше една тема за газта, но беше заключена поради скандал.Нека това повече не се случва.Доста е грозно хора с еднакви интереси да се обиждат и т.н.

Ако си прочел :idea: :!: :idea: :!: :idea: ... предишната тема ГАЗ от край до край :!: ....ще разбереш защо стана всичко :evil: ...Регистрира се и почна да бълва мнения и знания ...пак и да си ги налага :roll: ..... почна полека и стигна да коментира на кой колата каква била ...Не вземе да си види каква е карикатура самия той...... седнал да коментира ... и не мисля, че започнах пръв но както и да е да му е за урок :evil: ....той ако е мъж можеше да прати едно ЛС ...ама не той се покри ...което значи, че си е ГЕИ :mhihi: ...но както и да е това беше малко извън темата :roll: :lol: ....но се чувствах длъжен да обясня а не да си говорим с догадки и закачки ;) ...

И сега по същество аз не еднократно сам споделял, че съм много доволен от газовата уредба ... а разхода съм го писал и в предишната тема 7/100 извънградско и 11-12 в града :shock: :shock: ;) :lol: доста евтино и икономично от колкото на бензин 8)

PS melody1 ти като ми звънна миналата седмица бих в КАТ да регистрираме колата и затова не можах да дойда да се видим :uups: ... просто така се случи сори :uups: ..... ако имаш път звънкай :lol: :lol: ... гледам свършил си работа ...радвам се дано ни доволен .... :lol: :lol:

Следващия път като ходя до София ще ти дрънна едно телефонче да пием по кафе. :D.Вече ми е евтино идването. 8) Дано цената на газта не стане над 1 лев. :mhihi: :mhihi: Да не вземе да минем пак на бензин :mhihi: :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 26 Авг 2005, 23:03

Над 1 лв. :roll: едва ли ама там някъде ще е ;) но пак ще е по евтино :lol:

Следваща

Назад към E36