525 TDS - Покупка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
525 TDS - Покупка
Здравейте, Честита Коледа и весело посрещане на Новата година:)
Сега към въпроса. Значи мисля да купя Е39 TDS, доста изчетох по въпроса във форума, но ми се иска да чуя конкретно мнения за пукането на главата. Общо взето с това ме плашиха и търговците, които нямаха такава налична кола, и хората, които карат BMW-та.
Заговорех ли за TDS, отсреща винаги чувах внимавай какво купуваш понеже им се пукат главите...
Конкретно въпроса ми е какво да гледам за да не взема кола със спукана глава и замаскирана някак си? Има ли диагностика или някакъв начин да разбера за този дефект за да не бъда прекаран?
Сега към въпроса. Значи мисля да купя Е39 TDS, доста изчетох по въпроса във форума, но ми се иска да чуя конкретно мнения за пукането на главата. Общо взето с това ме плашиха и търговците, които нямаха такава налична кола, и хората, които карат BMW-та.
Заговорех ли за TDS, отсреща винаги чувах внимавай какво купуваш понеже им се пукат главите...
Конкретно въпроса ми е какво да гледам за да не взема кола със спукана глава и замаскирана някак си? Има ли диагностика или някакъв начин да разбера за този дефект за да не бъда прекаран?
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
BMW-E39 написа:а на мен въпроса ми е към теб: защо си избрал 525 ТДС![]()
А защо не???
Колега когато е загря пипни маркичите на радиатора ако са надути лошо.
BMW-E39 написа:а на мен въпроса ми е към теб: защо си избрал 525 ТДС![]()
Ами заради цената, иначе бих взел 530д.
Предполагам питаш защо съм избрал TDS пред 2-литровия бензин?
Мисля, че е по-икономичен има по голям въртящ момент а и ми се струва че 2-литровия мотор няма такава динамика с това голямо купе.
Знам ли до сега съм карал СААБ с турбо не съм запознат много с BMW, казвай какво имаш предвид аз мога да размисля.
Искам все пак да чуя мнения как да разпознавам спукана глава.
Tipche написа:BMW-E39 написа:а на мен въпроса ми е към теб: защо си избрал 525 ТДС![]()
А защо не???
Колега когато е загря пипни маркичите на радиатора ако са надути лошо.
Да, това ще го проверя четох някъде пак бяха писали за този симптом, страха ми е дали може да се сипе добавка която да закрепва положението временно и след време да духна супата.
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
немога да ти кажа как да познае6 спука глава но 6е кажа друго,ако все пак си купиш tds за да нямаш проблеми с пукането на главите си прогони охладителната система,наи ве4е да измие6 радиаторите отвън,за6ото ребрата се пълня с мушици и всякакви други боклуци а това намаля преминаването на въздух,това е една от при4ините за пукането на главите
Подържам колите си и едва ли аз ще спукам главата, радиатора го мия всеки път, когато мия колата, качествени масла и филтри, абе както си трябва...
Притесненията ми са да не купя такава. Има ли изобщо начин да се скрие такъв проблем и загряването, и издуването на маркучите единствените признаци ли са?
Притесненията ми са да не купя такава. Има ли изобщо начин да се скрие такъв проблем и загряването, и издуването на маркучите единствените признаци ли са?
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Имаше някакви лакмуси дето уж се оцветяват ако има проблем с главата. Аз като си купувах колата в сервиза където я гледаха ми казаха че може да се разбере дали оцветява лакмуса, но не и дали е спукана главата. В смисъл, че каквото и да покаже не е 100% сигурно.
ivan. написа:Само колегата да знае какво копува,няма да съжалява -за здрав тдс`DaRkMaN написа:вземеш ли здрав ТДС няма да съжаляваш никоганедей слуша какво ти говорят за глави млави ...ако сичко ти е наред няма проблеми аз я пръскам моята и няма проблеми....всяка кола може да пукне глава при нужните условия
Бих показал коя съм харесал, карана е в БГ и може някой да познава колата, но нещо обявата я няма вече в мобилето.
За 2-ри съм се разбрал с човека да я видя, ако ми хареса и няма проблемите които казвате я взимам пък каквото сабя покаже.
Всъщност има няколко коли там с БГ регистрации, ако познавате колите и състоянието им ще ми е много полезна информацията.
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4