Възстановяване на ДПФ - къде?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- surfboard
- младши ентусиаст
- Кара: 4.0 TFSI
Възстановяване на ДПФ - къде?
Здравейте. Преди време премахнах ДПФ-а си, но не можах да свикна с гадния резонанс, повишения шум в купето, миризмата на нафта и пушенето при настъпване до долу. Поради това искам да си закупя нов или рециклиран, който да поставя обратно, за да може колата да стане отново по-тиха. Също така държа да се направи диагностика, за да се види дали новият филтър ще регенерира или ще има нещо, което ще му пречи и ще доведе до ново запушване. Каква е цената на нов или рециклиран ДПФ за моята кола, кой може да го постави обратно и да направи необходимите софтуерни промени?
Автомобилът е Е90 335д.
Автомобилът е Е90 335д.
- kikko
- младши ентусиаст
- Кара: E60 525d
Re: Възстановяване на ДПФ - къде?
Софтуерни промени не се правят,просто трябва да се инсталира оригиналния софтуер. Обърни се към някой от сервизите с обяви във форума. Мисля,че всеки един от тях ще те насочи правилно. За идеята ти казвам ЕВАЛА.
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
Адмирации за решението!
- zvetiko
- старши ентусиаст
- Кара: Е39М54В30
Колеги, намеренията и адмирирането им са хубаво нещо, но да не забравяме в края на краищата защо извършваме процедурата наречена "изолиране на DPF".
И не, че сме "тъмни балкански субекти", които си умират от удоволствие да замърсяват околната среда, а причината е от съвсем друго естество. Може би отговора е във въпроса:"Защо караме коли, на които е необходима смяна на DPF"?
По отношение на рециклиране на DPF, DPF от сайт в Германия за 250€, DPF от "англичанка" на 15години и 10000км и разни други от този род- има доста продавачи на мечти.
Справка за част
Номенклатурен номер : 18308508523
Описание : ФИЛТЪР ТВЪРДИ ЧАСТИЦИ
Ед.цена (с ДДС) : 4817.06 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
И не, че сме "тъмни балкански субекти", които си умират от удоволствие да замърсяват околната среда, а причината е от съвсем друго естество. Може би отговора е във въпроса:"Защо караме коли, на които е необходима смяна на DPF"?
По отношение на рециклиране на DPF, DPF от сайт в Германия за 250€, DPF от "англичанка" на 15години и 10000км и разни други от този род- има доста продавачи на мечти.
- turbo
- старши ентусиаст
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
За да не си помисли някой колега, че само от Дару Кар може да се поръча DPF на тази доста солена цена:
https://www.avtochastionline24.bg/walker/7617871
Има и други варианти.
https://www.avtochastionline24.bg/walker/7617871
Има и други варианти.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
- Кара: турбо бмв
Кордиеритови ДПФ-и има и на доста по-добри цени, но не знам някой да е сменял с такъв за да каже дали изкарват колкото силикон карбидните. Този на Walker май е силиконов.
- Mollov
- Мародератор
- Кара: some d20s
zvetiko написа:Колеги, намеренията и адмирирането им са хубаво нещо, но да не забравяме в края на краищата защо извършваме процедурата наречена "изолиране на DPF".
Веднага мога да ти отговоря доста точно - защото сме малоумници, които хал хабер си нямат и слушат само "разбирачи". В 90% от случаите DPF-а нито е за смяна, нито е за премахване. Обаче "мега компетентните мнения" във Facebook са всичко, което се вижда и чете, след което в 99% от ситуациите изхода е един - "махнах го, колата вече лети... само малко пуши, ма кво от това...".
Ама какво да се прави... тъпо племе...
- kikko
- младши ентусиаст
- Кара: E60 525d
Mollov написа:zvetiko написа:Колеги, намеренията и адмирирането им са хубаво нещо, но да не забравяме в края на краищата защо извършваме процедурата наречена "изолиране на DPF".
Веднага мога да ти отговоря доста точно - защото сме малоумници, които хал хабер си нямат и слушат само "разбирачи". В 90% от случаите DPF-а нито е за смяна, нито е за премахване. Обаче "мега компетентните мнения" във Facebook са всичко, което се вижда и чете, след което в 99% от ситуациите изхода е един - "махнах го, колата вече лети... само малко пуши, ма кво от това...".
Напълно си прав,почти винаги ДПФ-а се обажда заради други проблеми по автомобила. И хората вместа да "лекуват" проблема, "лекуват" симптомите. Почти винаги ако се отстранят проблемите по автомобила(дросел,дюзи,турбина и нейните пътища,егр,подгрев и т.н.) след това се почисти ДПФ-а проблемите изчезават и премахването му не е нужно. Винаги е по-лесен(евтин) варианта с премахването.
Последна промяна kikko на 23 Яну 2020, 11:15, променена общо 1 път
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
- Кара: e46 320d 150hp
kikko написа:Mollov написа:zvetiko написа:Колеги, намеренията и адмирирането им са хубаво нещо, но да не забравяме в края на краищата защо извършваме процедурата наречена "изолиране на DPF".
Напълно си прав,почти винаги ДПФ-а се обажда заради други проблеми по автомобила. И хората вместа да "лекуват" проблема, "лекуват" симптомите. Почти винаги ако се отстранят проблемите по-автомобила(дросел,дюзи,турбина и нейните пътища,егр,подгрев и т.н.) след това се почисти ДПФ-а проблемите изчезават и премахването му не е нужно. Винаги е по-лесен(евтин) варианта с премахването.
Евала, колеги! Ето тези мнения трябва да се закачат да стоят най-отгоре на всички теми, свързани с ДПФ-а, защото малко хора явно се замислят за това...
- asent1977
- младши ентусиаст
- Кара: E91 LCI 330d; F30 328i, F37 328xi
- Мечтае да кара: G32 640d
Аз моя го махнах, но не усетих подобрение във вървежа Беше като нов като го свалихме сивичък. Но разхода определено -1л на дълго
- datchko
- ентусиаст
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Малко глупав въпрос от моя страна, но ДПФ от англичанка идентичен ли е с европейските?
Имам почти същата муха като колегата, само че на фейслифтово е61 535д.
Разбира се и 2к са много според мен и се чудех дали са еднакви, за да пробвам да намеря някой запазен и да се добави софтуерно, за да си регенерира и т.н.
Сегашния си е на мястото, но е пробиван с бургия от предния собственик и е изключен софтуерно, съответно състоянието му едва ли е добро.
Целя само и единствено екология (ако може да се нарече така).
Имам почти същата муха като колегата, само че на фейслифтово е61 535д.
Разбира се и 2к са много според мен и се чудех дали са еднакви, за да пробвам да намеря някой запазен и да се добави софтуерно, за да си регенерира и т.н.
Сегашния си е на мястото, но е пробиван с бургия от предния собственик и е изключен софтуерно, съответно състоянието му едва ли е добро.
Целя само и единствено екология (ако може да се нарече така).
- buhata_prime
- Потребител
- Кара: BMW e61 535d
- Мечтае да кара: BMW G30 540d
И аз направих глупостта да се вслушам в разбирачи, според които високият ми разход се дължи на ДПФ и го махнах. Само, че без да знам са ми махнали и катализатора, щото не знаели, че може и да не се маха. Сега се чудя и аз откъде да намеря заместител или нещо на старо, щото и аз искам да си ги възстановя. Става дума за e61 535d 2007 286 к.с., фейслифт.
Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен!
Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk
Ако някой може да помогне, ще съм му благодарен!
Изпратено от моят VOG-L29 с помощта на Tapatalk
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ