Разочарование

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Мнения: 2700
Регистриран на: 16.04.2008
Местоположение: Бургас и малко в София
Пол: Мъж
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Разочарование

Мнение от Lenco » 07 Дек 2018, 8:33

До колкото си спомням, този страничен "път" е за една кола, ако се движи/спре нормално, без да се бута в ръба или тревата. Та, как точно е организирано движението по нея, не виждам и знак, кой е с предимство, и кой трябва да изчака. Общината и полицията са си "свършили" работата, като са изсипали малко асфалт и един знак. Ако излизащия не направи място, влизащия трябва или да го удари, или да влезе в тревата, или да изчака.
Всеизвестен факт, е че БМВтата еднакво добре влизат в кръстовищата, както с предницата, така и със задницата, но от рисунката се вижда, че задницата си е в алеята, как точно отне предимство с нея на кола, която завива през непрекъсната линия, която не попада в конфликт с Кроки ако е завивал надясно.
Вината на Кроки, е че му е направил място с предница и оня, под въздействието на алкохола не е погледнал, че на пътеката има част от колата, а и с това 0,8, което малко по-рано е било далеч повече ..... нормална ситуация.
Дано на никой не му се налага да се занимава с ОРГАНИ в България.
Изображение

User
Аватар
Мнения: 4609
Регистриран на: 17.06.2007
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Разочарование

Мнение от b00st » 07 Дек 2018, 10:38

За една две коли няма значение, тесен път без маркировка, т.е. маркировката законово е въображаема.
Проблема е, че тия милиционери са втълпили отнемане на предимство като нарушение и ти си седнал да спориш с тях как не си отнел предимство, той бил пиян или без ГО и имало еди ква си маркировка.
Аз при един такъв акт веднага пиша във възражение, че неправилно констатирана и описана пътната ситуация - ти си спазил знака като си спрял, чакайки да пропуснеш въпросната идваща кола, при което водачът на автомобила правейки завоя, поради констатираната от органите употреба на алкохол, губи контрол, навлиза в твоето платно и те удря отзад.
Съмнявам се, че акта щеше да достигне до съда въобще тогава.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 774
Регистриран на: 6.01.2013
Пол: Мъж
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: Разочарование

Мнение от k.milanov » 07 Дек 2018, 18:51

Он е бил пиян и без гражданска... Какви знаци, предимства, леви, десни, предно стоящи :kuku:

АБСУРДИСТАН !

големия брат на Монтоя
Аватар
Мнения: 1752
Регистриран на: 20.05.2002
Пол: Мъж

Re: Разочарование

Мнение от BMW_POWER » 08 Дек 2018, 4:04

k.milanov написа:Он е бил пиян и без гражданска... Какви знаци, предимства, леви, десни, предно стоящи :kuku:

АБСУРДИСТАН !


Малко извън темата, ама ако предположим, че аз направя нарушение и ударя някой пиян, без ГО (не визирам Кроки), автоматично ли се оневинявам?


2015г куката дойде и директно ни предложи да се разберем, кой е виновен. И когато имаме решение, да го потърсим пак. За късмет отсреща гумаджиите имаха камери, та нещата се изясниха бързо. Ни пишете, без да се замислите. Който не е минал по този път, само той не знае какви циркове са.

Старши спамър
Аватар
Мнения: 1859
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.

Re: Разочарование

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Дек 2018, 13:35

zvetiko написа:
dr.peshev написа:Слаб адвокат!Не са виновни съдиите!
Без ГО , този дори няма право да се движи по пътя , пък ако ще и от магистрала да идва.
Алкохол и всички приключва още при катаджиите,камо ли при обжалване!
В София само за грешно поставена запетая падат актове с добър адвокат!
BG :censored: :banghead: :ranting:


При спряла кола в насрещно движение ми съставиха акт на мен за"агресивно шофиране, застрашаващо живота на околните, с нанасяне на материални щети". Друг е въпроса, че нито карах агресивно, нито имаше материални щети- попитах къде са- ами там някъде. После ме дръпнаха на страни и ми казаха, че не съм случил на човек, за дамата с колата се обадили от някакво министерство и тя много искала да ми напишат акт, защото се била издразнила, но понеже им беше неудобно сигурно са сложили точка на акта някъде, защото с горните основания глобата беше 20/двадесет/лева. Мисля, че идеята е ясна- как се наричаше строя- мутроолигархичен с елементи на феодализъм в провинцията, а вие говорите за съд, адвокат, справедливост...просто Kroki не е случил на човек, вдига се телефона, казва се човека е наш и е до там. Вчера сипвам бензин на OMV- 1.99лв. как става тази работа за една нощ в пазарната ни икономика...

Сега ще ти кажа каква е била твоята работа без да ти виждам акта и НП, тъкмо да знаеш и ти, и останалите. Понеже ТРЯБВА да ти напишат акт на тебе зАщото еди кой си се обажда, затварят ти устата като ти пишат възможно най-смешния акт по здВп - този по член 5. Ако не вярваш, виж си хо и ще прочетеш, че е той. Аз имах същия такъв смешен акт понеже лично началника на РУ се обади на заместника, на началника на кат, от там на катаджията и никой освен той и заместника му не искаха да ми пишат акт, но нямаше как. Реално за ПТП-то беше написан акт на виновния и протокола също бе в моя полза, но онзи искаше да го обърне, не можа в крайна сметка защото шефа на КАТ и катаджиите нямаше как да си затворят очите, че не съм аз реално виновен и остана това актив от 20 лв.
Чак служителката на банката като хо плащах остана втрещена защото знаеше случая, за коня става дума. Катаджиите викаха като бесни един на друг защо трябва акт да ми се пише и нямаха логично обяснение, лично те ме караха да говоря с пресата и даже ми бутаха в ръката номера на кореспондента на бтв. Аз обаче реших, че просто ще платя тези 20 лв. вместо да ги жаля защото времето ми е доста ценно, а и да не стане някой фал да го потвърдят(въпреки уверенията на адвоката ми и на хора от съда)и да въведат бонуса като аз стартирам с едно ПТП сред печелившите. :mhihi:
Та в големите градове поне може да имате единични случки с органите, а в малкия като някой не го кефиш и почва да насъсква други да те жилят. В случая тоя тъпанар няма драма защото като беше обикновен началник група в криминална им помогнах да хванат едни телефонни измамници от Търново още преди 10-12 години, други дребни заслуги също имах, но доброто лесно се забравя и ги е яд на нас такситата където вземаме хора от спирките защото мислят, че...абе просто не трябвало въпреки, че закона го позволява и затова 10 години не могат да ни спрат. :mhihi: Но разправии, актове или просто пращат някоя подлога да ти се прави на интересен. Има един тъп полицай, който сега началника го праща да се мъчи да ме тормози, а той завалията работи незаконно изолации, изкупува орехи чрез жена си, с патрулката конфискуват орехите на циганите и тоя си ги кара у тях често(2 чувала са си едни 150-200лв.)отделно знам случай където е откраднал едно вързано колело. :mhihi: Отделно пък колко мизерии им знам, та не за друго, ами колкото да им нямам уважение, за което те мърморят, че не им се кланям, ама вие ако знаете това за полицаи, за други употребяващи наркотици, пият и работят, карат на успокоителни, тормозят народа, а в същото време пускат наши и ваши, като лично негови хора каращи пияни, абе цял ден мога да говоря, ама става много дълго и няма смисъл.
Та член 5 е реално за случаи не упоменати в закона, да речем с покрив на камион(ремарке)минеш и закачиш покрива на бензиностанция, но реално се ползва като не знаят как да те прецакат защото ПТП иначе 200-400 лв. а това фиксирано 20 лв. да не ти пука. Или за техни хора при ПТП за отнемане на предимство или червен светофар, ако няма как да изкарат другия виновен, то ще блъснат на техния човек акт от само 20 лв. и на място никой нищо няма да разбере защото член 5 нищо не им говори на хората, а и няма кой да ти даде да видиш на другия акта, само ще ти съобщят, че е санкциониран.
В моят случай дори е крещял на катаджията(заместника е крещял, него е пратил оня)че е трябвало да ме изкарат несъобразена скорост. :mhihi: Онзи обаче как да ме изкара като имам свидетели и т.н. че тоя кон не пасе спокойно край пътя и аз да му закача дупето или пък да го гоня по ливадите, а тича в галоп и скокна отпред все едно от самолет го пуснаха. :mhihi:

П.п: За Кроки онзи пияния пак е виновен, но реално не за ПТП-то според нашия закон. :banghead: Едно време беше хубаво като ги наебаваха като са пили и за ПТП-то, понеже тоя иначе нямаше да те удари. Толкова. Изгубена кауза е щях да ти кажа ако бе питал преди да жалиш защото не е доказуемо, че онзи е щял да завие или дори завил. Гледат, че ти не бива да влизаш в кръстовището ако не може да го напуснеш веднага тоест преди да се появи оня и край. Законът няма как да е иначе спрямо предимство(не говорим за пиян)понеже как ще докажеш дали си бил спрял и КОГА си спрял най-вече защото така нали се сещате колко народ ще отнемат предимство и ще викат, че са били спрели. Всички леко се подаваме да видим дали има кола защото от паркирали понякога просто трябва, но много пъти съм си мислел, че така боднат ли ме, за жалост без вина ще съм виновен като теб. Излиза, че трябва да чакаш просто колкото е нужно и да не се подаваш изобщо напред. Адвокатът ти затова не е атакувал дали си спрял или не както казват някои колеги, той просто е знаел, че това е без значение та да не казват колко е слаб сега човека. За мен е слаб, че изобщо е мислел, че някак ще спечели делото. Закон трябва, закон! Пиян ли си над 0.5 ти си виновен и толкова. 0.5 стига за да не сме цербери и да може с една бира, да няма оправдания малко ли си пил или не. Трябват и адекватни знаци.
Колега boost ти е казал единствения възможен изход да спечелиш и то щеше да е с леко послъгване, което реално пияния заслужава, но е нямало как да знаеш първоначално, че е пиян. Можело е в съда така да го обясните, а на въпроса защо не е било така на място просто щеше да кажеш, че си бил ядосан защото са изкарали теб виновен и си им казал да пишат каквото искат и че ще се разправяте в съда. Но...дано не ти се налага друг път. Плащай по-бързо да не ти остане ако въведат анус системата, че тогава сигурно по 200 отгоре на година ще даваш за незнайно колко години напред и ще те е яд повече заради системата.
Случая с баща ми беше по-зле - пиян с чужда кола в забранена улица, без преглед го и избяга тичайки, пари не видя от ГФ. Поне не го изкараха виновен де.

Забравих да спомена, че моя казус са го умували цял ден след ПТП-то и понеже е нямало какво са написали това да му запушат устата и като питал му отговорили по член 5, той защото много учен(полицията реално не функционира откакто е той и всичко е батак, ако си престъпник е рай)обаче питал какъв тоя член 5 и му отвърнали да не причинява вече имуществени вреди. Ако знае, че е 20 лв. акта ще ги овика пак, ама го издебнаха като е в отпуска и написаха НП тогава, платих го веднага и довиждане.
Та затова колега са ти казали имуществени вреди въпреки, че няма и да вървиш да ги търсиш някъде там, нямало е какво друго да напишат. Това ме подсеща за един театър скоро, който гледах за полицаи. Измежду случките имаше такава с ПТП, но единия участник депутат и куката хилейки се вика на другия как той е виновен, но и онзи се оказа депутат и познай. Обади се на началника и той същото вика, но като разбра, че и двамата са затвори, накрая катаджията вика "ами добре, значи аз съм виновен".
Заради такива случаи(и не само)изобщо не бих чувствал вина да карам със скрит номер и някой ден ще вляза сигурно в районното и ще направя две-три завъртания и ще изчезна(с каска разбира се)и като мине срока за акт ще се разкрия да умрат от яд, но тоя си отива така или иначе, настройва други обаче и дано не му се хванат на акъла като го няма след някой месец.

Като ви проверяват КАТ или полиция на пътя ги карайте да се представят и да са с шапки, освен ако не е над 31 градуса, тогава имат право да ги свалят, наказанието при жалба е мъмрене. Трябва само да сте свидетел и няма къде да мърдат, наказват ги. Записвайте с телефон докато сте в колата, имате право и са адски любезни тогава. Но това ако се заяждат, ако са културни няма нужда да ги острите. И задължително трябва да със светлоотразителните жилетки като ви спират! Покрай един колега, който имаше големи проблеми с тях и бая ги наснима и им написаха актове, станах голям спец по техните устави и закони. Има и наистина свестни полицаи, но някои напускат, други ги смачква реалността на йерархията.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8 :mhihi:
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw

Предишна

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: KoolyO

Последни теми
Facebook