"За тея пари е60 ... "

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Мнения: 2264
Регистриран на: 8.02.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2018, 12:24

pampo написа:Какво значи кашкавал и пластмаса, че не разбирам.


Кашкавал:
- Светва абс, раздатка и ръчна - четеме грешки 4бр нищо общо една с друга - БМВ предлага смяна на комп при тоя набор грешки. Решение - преинсталиране софт на компа.
- Остава на задно само 4х4 е аут - пластмасовото колелце на актуатора е сдало (добре познат и масов проблем)
- М54, коxто аз харесвам като цяло, но маслото си му е любимо (M20ката, която е нонстоп набримчена почти не го бара, а е на 300+ к. км)
- губи антифриз - сцепено казанче "те така си се цепели" :mhihi:

Пластмаса:
- интериора е с доста еФтинки материали
- Топката на ск. лост беше от няква гадна боядисана пластмаса и веднага изчезна :mhihi:
- Вратите се затварят като варел, 46цата беше ебати класната кола в сравнение с това
- скапаните копчета за ел. джамовете дето са на вратите, интериора, който няма общо с истински БМВ кокпит и те така ...

Не че се оплкавам, колата си е супер ... просто е далеч от истината ...
И да и аз не бих карал е30 като ежедневен семеен автомобил, но това не прави новите БМВ по-привлекателни за мен.
Последна промяна K_Ilkov на 18 Сеп 2018, 12:27, променена общо 1 път
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1331
Регистриран на: 2.11.2016
Пол: Мъж
Кара: e46 330xd

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от Kurtov » 18 Сеп 2018, 12:26

Vra4anin написа:
Kurtov написа:Според мен много хора мразят новите коли, заради това, че са много по-трошливи и това не важи само за БМВ.


Тц, не е това колега. Много хора мразят, защото просто обичат да си мразят. Ей така по-лесно е да плюеш и обиждаш и да се самонадъхваш, че ти си правия, а е по-трудно да изслушаш другата гледна точка (още по-трудно е пък да се позамислиш върху тази друга гледна точка, еле пък да се съгласиш с нея), да отстъпиш, да кажеш "извинявай" или просто да замълчиш. Мълчанието е злато - невероятно клише, което малко хора осъзнават и спазват.
Масово хората са невъзпитани, озлобени, прости. Виждаме го по улиците как от простотия живеем в кочина, в мизерия, за съжаление го виждаме и тук във форума - оная тема за соц-а добре, че се заключи най-после, тя беше типично отражение на това колко струваме - всеки знае, всеки разбира, дава акъл на другия, дразги, спорове, обиди... и какво се промени? До какво заключение се стигна от тази двугодишна дискусия? Кой каква поука си взе от нея така, че въз основа на "преживелищния опит" (в случая въз основа на прочетеното) да го обогати и въз основа на това, да се опита да промени/подреди поне своето бъдеще към по-добро такова? Нещо полезно излезна ли от цялата тази работа? Трънки.

Какво има да се спори и да се караме за нови спрямо стари коли? Това са просто предмети - днес го имаш, утре го нямаш. Преходни боклуци следствие на нашата суета. Предмети, които вместо да ни дават независимост и щастие ни носят в повечето случаи повече тровене на нерви, загуба на ресурси (пари) и ни вкарват в определени рамки и релси и ни предначертавам пътя и бъдещето на иначе краткия ни нещастен и жалък живот (нещастен и жалък, защото е упован не на някакви истински ценности, а се базира на материалните боклуци които сме имали и които искаме да имаме за в бъдеще). Замислялили сте се, колко е... смешно да се водят спорове за такива неща, като колите? Харесваш и се самовглъбяваш в кола Х, водиш спорове и битки за нея с други глупци, съсипваш нерви и пари с (примерно) долни и нагли майстори, гризеш нокти дали ще може да я направиш, дали еди коя си част ще намериш, съсипваш си психиката дали няма да я издраскат с пирон или дори да я откраднат. Накрая по някакви неведоми пътища уж се кротваш/успокояваш за кратко и просто я лъскаш и караш с привидно спокойствие (което всъщност е една идилия), повтаряйки и самонадъхвайки се на ум "о ти моя любима количке, толкова ми е кеф, че те имам", минава се време и понеже си психар и не може да живееш дори в привиден мир и спокойствие, суетатата ти отново те води за носа към следващия обект и захвъргаш "старата любов" и взимаш новата. Може да е месец, може да е година, може да е повече от десетилетие дори, но рано или късно идва време за смяна. Замисляли ли сте се за тази "стара любов", всички тези нерви, ядове, всичкото това ВРЕМЕ което си изгубили свързано с тази купчина желязо..., давали ли сте си сметка, че загубата е огромна? Че не ти си имал тази кола, а тя теб те е имала. Питали ли сте се "струваше ли си всичко това"? Това ли е живота в крайна сметка?
Няма значение каква е колата, няма значение дали е на една или на тридесет и една години, това е просто глупав предмет. Не заслужава терзания и влагане на нерви и ядове, още повече пък на "чувства". И не, не ми говорете, че понеже не съм имал Е30 не знам що е то любов и ултимейт драйвинг пърформанс - имал съм своите коли, които са ме карали да не спя по цели нощи и да мечтая и да се замонавивам. Това са... глупости, разберете.

И не на последно място - в България, кой каквото има - това е най-доброто. Ама дали ще е кола, телефон, дреха, стил музика който слушаш, партията за която гласуваш, футболния отбор който харесваш - твоят избор е дъ бест, останалите са глупаци и бунаци. Масово хората се самонавиват, че трябва да е точно този избор и той е най-правилния. Защо и кое ни е направило такива? 28 години разюзденост и беззаконие ли, 45 години на уж лишение и недостиг ли, 500 години подтисничество/робство ли е причината? Или просто сме си такива, генетично хейтъри и твърдоглави глупаци :dunno:



Че сме злобни, така е, и че колата е предмет също съм съгласен.
Аз изказах моето мнение, без да искам да го обръщам на старо срещу ново.
Не ми харесва, че производителите с така нареченото планирано остаряване ме клатят всеки ден.
Каква храна ядем в момента ?
Ами аз съм от село(малък град) и за истинска храна приемам само домашното месо/млечни продукти(пак купувам, но не от магазин) и зеленчуците в градината на двора.
Същото е за коли, лаптопи, перални, крушки и всичко останало.
Ето затова най-любимата ми кола ще си остане Ауди 80 b4 със супер умрял двигател 90 коня, но това беше кола на която може да се разчита, а не някой да прави пари на твой гръб.
Света отива на все по-лошо, това е положението.

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1668
Регистриран на: 29.06.2007
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re:

Мнение от host » 18 Сеп 2018, 12:31

dextuar написа:Аз само ще кажа, че явно познавате много отчаяни к**ва, щом се впечатляват на БМВ-та преди 2010-та за 5-ца и 2012-та за 3-ка. Но си признавам, че парцали почти не познавам, но хай левъл коврите определено правят разлика между моделите и двигателите.


при коврите отдавна модели на над 3г НЕ важат ... квито и да са ;) освен G-клас :D

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Мнения: 2264
Регистриран на: 8.02.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2018, 13:14

Vra4anin написа:Но, това е положението. Не трябва човек толкова много да се вглежда в детайлите, важен е продукта като цяло да отговаря на потребностите.

Ту партс ... от една страна не си го слагам на душата, но и не мога да не го видя и отчета.

Не че няма да сменя е83ката с ф25, но си е ташак работата ... Ф25цата прилича на Хюндай Соната отпред ... как да и се зарадвам на дизайна :dunno:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 102
Регистриран на: 20.02.2009
Местоположение: София
Кара: E46 (M43B19)

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от xenolith » 18 Сеп 2018, 13:27

Тука станахме по-зле и от бгмама. :mhihi:
Отваряш темата "Каква ластичка за коса си купихте, момичета?" и вътре пълно с "Ние бяхме в Гърция това лято, с двете деца и мъжа ми. Като цяло не съм сигурна защо взехме надуваемия дюшек, но докато бях отгоре и съм си изгубила ластичката."

Ако колата ще ви сваляте коврите, значи сериозно сте го закъсали в задкормилното, но това в другата тема ще го обсъждаме.

По темата:
Лафа си е модерен в насока "Стоката не си заслужава парите, има по-добри опции на пазара". Както обаче се спомена многократно - при Е36 си беше "за тия пари Е46", при Е46 "за тия пари Е90", само при Е30 всички мълчат (нали е бога на колите...). Не знам какво толкова я плюете тази серия. Времената се смениха, колите се смениха, материалите се смениха, пазара се смени. Е60 се гледаше доста лошо от феновете, понеже не е агресивния ръбат дизайн, на който са свикнали. И не е имала за задача да бъде такава. С тази серия от БМВ показаха, че могат да бъдат елегантни и "таргет групата" се смени. От "вземи си БМВ - мноо въри" минаха на "Ако искаш на гъзо да ти е убаво - вземи си БМВ". Колата си изпреварваше времето с поне 5 години. Има си своите кусури, но "кола и жена..." :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: 3.11.2017
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от Knoxville_ » 18 Сеп 2018, 14:13

Kurtov написа:
spacepl написа:Тия дето се надяват само на колата да им сваля мадами, ще си отжулят на чикии, ако не са милионери :)



Нали се оказа, че зависи от ку*вите, става и с е60 преди фейса даже :mhihi: .


Призовавам админите да махнат бана на пикъпър, за да сподели мнението си в темата :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1841
Регистриран на: 25.09.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: G20

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от Bexim » 18 Сеп 2018, 14:33

Аз пък е60-ките ги харесвам, особено тези с 10-те близнета под капака...
Гледаш го - 520д с китайски М-пакет. Даде газ - `Ба, от де изрева туй Ламбо`... :mhihi:
Даже много бих си взел, че сега са на дъното на цените си, според мен...
Шегата настрана, хубавото и поддържано БМВ, винаги ще си е хубаво! :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 374
Регистриран на: 24.07.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от pampo » 18 Сеп 2018, 15:34

K_Ilkov написа:
pampo написа:Какво значи кашкавал и пластмаса, че не разбирам.


Кашкавал:
- Светва абс, раздатка и ръчна - четеме грешки 4бр нищо общо една с друга - БМВ предлага смяна на комп при тоя набор грешки. Решение - преинсталиране софт на компа.
- Остава на задно само 4х4 е аут - пластмасовото колелце на актуатора е сдало (добре познат и масов проблем)
- М54, коxто аз харесвам като цяло, но маслото си му е любимо (M20ката, която е нонстоп набримчена почти не го бара, а е на 300+ к. км)
- губи антифриз - сцепено казанче "те така си се цепели" :mhihi:

Пластмаса:
- интериора е с доста еФтинки материали
- Топката на ск. лост беше от няква гадна боядисана пластмаса и веднага изчезна :mhihi:
- Вратите се затварят като варел, 46цата беше ебати класната кола в сравнение с това
- скапаните копчета за ел. джамовете дето са на вратите, интериора, който няма общо с истински БМВ кокпит и те така ...

Не че се оплкавам, колата си е супер ... просто е далеч от истината ...
И да и аз не бих карал е30 като ежедневен семеен автомобил, но това не прави новите БМВ по-привлекателни за мен.


Тва всичкото за Е60 или за Х3 важи, че направо не ми се вярва ново поколение 5ца да е по-зле от старата 3ка като материали?
В момента съм с неБМВ и понеже ми писнА да плащам като за БМВ, а да карам кош, нещо съм се наточил на Е60ката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако верно е така, да си зема пак Е46, че и без тва ми е най-любимото бенве и кола изобщо. Както има Е30каджии, така бих се определик като Е46каджия :mhihi: След 15 години сигурно бих бил като в съседната тема за Е30, но ще храня всичко освен Е46 :mrgreen: :mrgreen:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Мнения: 2264
Регистриран на: 8.02.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от K_Ilkov » 18 Сеп 2018, 16:09

За х3 е83 говоря понеже ме пита ...
е60 не мога да кажа как са материалите, вероятно са по-добри
Не съм се вълнувал щото религията ми не го позволява :ok:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

User
Аватар
Мнения: 4609
Регистриран на: 17.06.2007
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от b00st » 18 Сеп 2018, 16:23

Е60 ми е най-малко любимия BMW модел, заедно с Е65. Впрочем като върл фен на 3та серия, първата 5-ца, която истински ми харесва без М пакети е F10.


Аватар
Мнения: 2738
Регистриран на: 13.06.2004
Пол: Мъж
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Re:

Мнение от Bogat-Beden » 18 Сеп 2018, 16:49

kasho написа:А за F30 фейслифтово какво се говори в ковренските среди? За един прЕател питам!

Изображениечовек, със глас се изсмях..

Извинявай Врачанин за оффтопик-а :oops:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 8316
Регистриран на: 3.09.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от vicho » 18 Сеп 2018, 17:00

служебна на банката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 474
Регистриран на: 24.03.2010
Местоположение: София/Карнобат
Пол: Мъж
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от Николай Диянов » 18 Сеп 2018, 17:47

Харесва ми, че покрай темата за е30 се създадоха няколко интересни производни теми. Като чета оставам с убеждението, че всеки човек малко или много е продукт на своето време. Много от колегите възхваляват качествата на е30 и заплюват е60- нещо, което аз лично не мога да си обясня. Единствената прилика, която виждам между двете е, че всяка една от тях е била добър автомобил за годините, в които е разработена и пусната на пазара. Оттам нататък, при положение, че ги дели период от 20 години не виждам с какво е30 е по- добър от е60. И като глезотийки по модела и като поведение на пътя, и като комфорт няма какво да се коментира. Нормално е, когато в е60 е залегнала десетки пъти повече електроника, да съществува по- голяма вероятност от грешки и повреди с напредването на годините. Иначе напълно подкрепям Врачанина, който много добре заключи, че няма смисъл да се спори кое е по- добро ( новото или старото ). Всичко е една купчина желязо и без значение кой от нас, какво си мисли, то всяка една вещ неизбежно подлежи на амортизация, овехтяване и е само един предмет, чието предназначение е да улесни ежедневието ни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 266
Регистриран на: 9.09.2009
Местоположение: Pleven

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от cerberus » 18 Сеп 2018, 18:32

Николай Диянов написа:...Оттам нататък, при положение, че ги дели период от 20 години не виждам с какво е30 е по- добър от е60....

С това, че след още 20 години е60 няма да го има, а 30-ки още ще има (лично мнение) :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Мнения: 1857
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.

Re: "За тея пари е60 ... "

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Сеп 2018, 19:04

K_Ilkov написа:Чакай сега, нещо не разбирам ...

Значи за всички се е говорило така, но само за е60 стана такъв лаф, че има и лепенки и кво ли не. Нали така?

Има нещо, което пропускам ми се струва

Нищо не пропускаш, просто днешния меркантилен, но СТИСНАТ свят стигна до това заключение. И дойде з апетица, понеже единствената кола на БМВ, която е достъпна, а предлага всичко накуп и най-всеобхватния модел, каквато въщност е цялостната философия на марката - възможно най-много неща в едно. Когато Е34 беше на мода и Е39 беше сравнително недостъпна нямаше как да го чуеш тоя лаф, понеже интернет не бе толкова развит и манията за пари не бе чак толкова епидемична. Сега имаш и двете неща, плюс тая стиснатост и затова така се получава.
Примерно кога ще накараш нормален средностатистически човек да даде 10 000лв. за Е30 след като има Е60 за тия пари?
Има и едно друго нещо, което пропуснах в първия ми пост. Българинът МРАЗИ да се чувства прецакан. А когато даде повече пари за по-стара кола и не разбира много от тия неща, точно така се чувства. Та като покаже среден пръст на някой с изпъната Е39-ка и си каже, че за тия пари има Е60, той се чувства доволен и тарикат. Тарикалъкът също е заложен в тая фраза, а на национално ниво замени футбола, понеже футболисти вече нямаме(то почти нищо нямаме в спорта)но пък тарикати имаме много. Повече от тях са единствено мераклиите, но те са най-много на тоя свят както знаем. :mhihi:
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8 :mhihi:
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook