Bmw f02 730ld тресене сутрин и трудно палене

7-ма серия (2009+)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мнения: 20
Регистриран на: 21.06.2014

Re: Bmw f02 730ld тресене сутрин и трудно палене

Мнение от Toshev01 » 12 Юли 2018, 1:50

Вчера исках да проверя дали работи дроселовата клапа, защото след като си оправих колектора и имаше осезаема разлика до 3 хиляди оборота, ми се стори,че след 3 хиляди доста забавя. Викнах жената да натиска газта, а аз се загледах в клапата, но понеже не можех да видя от никъде дали работи, свалих тръбата пред клапата, която подава въздуха. Жената подаде малко газ и видях, че клапата си работи, но в тоя момент, не разбрах от тръбата която свалих ли или от друго място запуши леко и двигателя изгасна сам. Обаче след тази интервенция колата пак стана мудна до 3 хиляди оборота както до преди да си оправя колектора. Днес се опитах да видя какво може да е и нищо не ми хвана окото. Какво направих е отново да пусна пушек да проверя дали не е избила някоя тръба, но не беше, проверих отново моторчето на колектора и си работи. Откачих минуса на акумулатора за час време, за да се рестартира компютъра, ако случайно е променил съотношението въздух/гориво заради това че откачих тръбата на дроселовата клапа докато двигателя работи, но отново нямаше промяна. Съмненията ми са предимно в това, че след като откачих тръбата докато работи двигателя, сензорите са променили показателите си, защото тръбата не е била закачена и както казах двигателя изгасна сам. Някой има ли идея какво може да е и да ме насочи какво да погледна, няма лампи или грешки на екрана на колата?

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1255
Регистриран на: 7.09.2007
Местоположение: София
Пол: Мъж
Мечтае да кара: колело

Re: Bmw f02 730ld тресене сутрин и трудно палене

Мнение от FaceOff » 13 Юли 2018, 21:42

Колега, следил съм темата с интерес и се радвах като оправи колата. Моя мотор е различен - М57, няма дори дроселова клапа, и нищо не се променя ако откача въздуховода преди всмукателния колектор докато работи. Единственото което си мисля сега - не можеш ли да намериш (може и от бг, тук цената е смешна) ISTA D за да си направиш една диагностика плюс живи данни, и най-вероятно ще си покаже проблема.

Потребител
Аватар
Мнения: 20
Регистриран на: 21.06.2014

Re: Bmw f02 730ld тресене сутрин и трудно палене

Мнение от Toshev01 » 16 Юли 2018, 13:46

FaceOff написа:Колега, следил съм темата с интерес и се радвах като оправи колата. Моя мотор е различен - М57, няма дори дроселова клапа, и нищо не се променя ако откача въздуховода преди всмукателния колектор докато работи. Единственото което си мисля сега - не можеш ли да намериш (може и от бг, тук цената е смешна) ISTA D за да си направиш една диагностика плюс живи данни, и най-вероятно ще си покаже проблема.



Благодаря колега, предполагам нещо софтуерно се е получило и диагностика ще е нужна. Решил съм този път да я карам на дилъра, те да я оправят. Искам ако има някакво обновление на софтуера да ми го качат и да настроят колата. Принципно нямам голямо желание да ходя при тия кожодери, но тук са много зле със намиране на проблеми и настройки и просто от няма на къде.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 57
Регистриран на: 29.05.2016
Пол: Мъж

Re: Bmw f02 730ld тресене сутрин и трудно палене

Мнение от tasev » 16 Яну 2020, 8:14

Здравей искам да те попитам какво стана с скоростната кутия? Оправили ли проблема. Вчера карах като вашата и като потеглям бавно от първа към втора има едно много леко придърпване. Дали го е имало при вас? С 6 степенния автомат сте нали?

Предишна

Назад към F01/F02/F03/F04

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook