Software update

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530d LCI

Software update

Мнение от zerhanzenun » 05 Юли 2017, 23:38

Здравейте,
искам да направя софтуерен ъпдейт на E60 530d lci с ръчна скоростна кутия.Има ли смисъл да се прави и дали ще има положителен ефект?Чувал съм ,че при коли с ръчна кутия няма осезаема разлика след подновяването.
Къде бихте препоръчали да го направя?
Поздрави!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Software update

Мнение от Dextuar » 06 Юли 2017, 6:26

Има смисъл, но надали ще е нещо УАУ. Главно са отстранени някакви бъгове, рядко е добавена допълнителна функционалност. Много зависи дали откакто е станала кола, е била ъпдейтвана. Хубаво е CAS-a да е на актуално ниво, но това не е никаква гаранция. На много места вече могат да ти обновят цялата кола, въпросът е, че могат да ти убият много от модулите и да те оставят да се оправяш сам след това или допълнително да цоцат пари от теб, за да ти ги оправят. Със сигурност ще получиш в скоро време оферти на ЛС от загрижени потребители на форума, готови да помогнат срещу $$$ ;)

МОД: Една анти-комерс, анти-форумна тема не ти ли е достатъчна или силно настояваш за почивка? Как въобще за две години се трупат над две хиляди поста, без да пишеш нон-стоп пълни глупости във всички възможни раздели...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BWM e60 530xD

Мнение от Pumba » 06 Юли 2017, 8:21

Здравейте,
Извинявам се че ползвам темата на колегата, но за да не отварям нова тема може ли да питам и аз за ъпдейт на софтуера...
Колата е 530xd pre lci и мисля, че нищо не е ъпдейтвано... Бих ли получил някакви благинки след ъпдейт на АСК, двигател и т.н.?
Благодаря предварително и се извинявам още веднъж, че ползвам темата на колегата :)

П.С. не намерих нищо като описание на нещата, които се подобряват след процедурата... единствено на всякъде чета, че оправя бъгове, но не и какви са тези бъгове...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 06 Юли 2017, 9:59

Аз лично винаги бих си ъпдейтнал софтуера. Зависи и с какво е оборудвана колата ти, за да знаеш какви подобрения можеш да имаш.
Ходих преди около година в БМВ. Отне доста време и се наложи да оставя колата да нощува там, но ми казаха, че никога нищо не е било ъпдейтвано откакто е излязла от завода. Предполагам, че нови ъпдейти вече не излизат за Е60, ама запознатите да кажат.
Струваше около 200лв (с или без ДДС не помня)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 06 Юли 2017, 11:33

Кофтито при ъпдейтите е че може да умре някой модул по време на самия модул и става разправия после. В оторизираните сервизи винаги предупреждават, че може да стане сакътлък. Иначе с ъпдейтите не очаквайте някаква коренна промяна. Фиксират се някои бъгове и евентуално някои дребни подобрения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 550

Мнение от Nickola » 06 Юли 2017, 12:32

Темата ми е интересна и на мен.
Наистина - какво може да очакавам да се подобри при 550 Е60 , 2006 г при ъпдейт на софт на скоростната кутия, например ?
Или на CCC - модул ?
Колата не е ъпдейтвана откак е станала кола, т.е. от 06/2006.
"При подходящ вятър и кокошката би могла да лети."

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 06 Юли 2017, 12:52

След ъпдейт на CCC модула мисля, че едно от подобренията е в навигацията.
Възможно е и да греша, но моята не чете новите карти на навигацията, но тези от 2012та ги чете без проблем...
До колкото четох по чужди форуми трябва ъпдейт на CCC модула за да започне да чете и новите карти...
При старт на колата дисплея светва в кафяво, обяснението е че трябва да светва в синьо хахахах :)

Извинявам се предварително ако съм писал пълни глупости :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickola » 06 Юли 2017, 13:06

Pumba написа:След ъпдейт на CCC модула мисля, че едно от подобренията е в навигацията.
Възможно е и да греша, но моята не чете новите карти на навигацията, но тези от 2012та ги чете без проблем...
До колкото четох по чужди форуми трябва ъпдейт на CCC модула за да започне да чете и новите карти...
При старт на колата дисплея светва в кафяво, обяснението е че трябва да светва в синьо хахахах :)

Извинявам се предварително ако съм писал пълни глупости :oops:

т.е. кафяво преди ъпдейт, синьо - след ъпдейт ?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 06 Юли 2017, 13:07

До колкото четох из форумите да.
Кафяво преди ъпдейт, синьо - след ъпдейт...
Но пак казвам, възможно е и да греша :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 06 Юли 2017, 13:46

А може при ъпдейта ццц то да умре :mhihi: ;) синьо кафяво все тая е.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 06 Юли 2017, 13:47

Кафеникав фон преди ъпдейта и сивкав след него, НО това е най-рисковия модул от всички, та хубаво си помисли дали си струва риска. Не случайно от известно време дори дилърската ISTA-P има функция да изключва от ъпдейт плана всички мултимедийни модули свързани по оптика - CCC, AMP, CDC, TUNER и т.н.
Гаранция за успешен ъпдейт вече не чакай нито от официален дилър нито от независим сервиз/човек. Все пак говорим за минимум 5+ годишна електроника..
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 06 Юли 2017, 14:03

Напълно съм съгласен с това, пък и ъпдейта си е на наша глава в този случай...
В моя случай колата е почти на 11г. което колкото и да е техниката си старее и то сериозно :)

По-интересно ми е какво оправя по АСК и двигател ъпдейта...
И пак казвам "бъгове" е много обширно понятие :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Юли 2017, 14:17

Pumba написа:Напълно съм съгласен с това, пък и ъпдейта си е на наша глава в този случай...
В моя случай колата е почти на 11г. което колкото и да е техниката си старее и то сериозно :)

Специално за АСК - много хора споделят, че има промяна в поведението - за някой е по-добре, за други не чак толкова или пък не намират голяма разлика, но някаква промяна определено има. За ЦЦЦ-то далаверата е да го ъпдейтнеш, ако си с много стара версия, при която не чете МП3 или пък ако си взел от кола донор и искаш да си налееш твоя ВИН. Отделно ако колата донор е имала много по-различна конфигурация от твоята, някой опции може да отсъстват. За коли с ДПФ, които имат и еквивалент на заводски без ДПФ, можеш просто да изтриеш от VO ДПФ опцията, да пуснеш колата през един флаш на ДДЕ-то и няма да има нужда да ходиш при някой специалист да ти го отстранява няма да казвам срещу какво.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pumba » 06 Юли 2017, 14:36

dextuar написа:
Pumba написа:Напълно съм съгласен с това, пък и ъпдейта си е на наша глава в този случай...

Специално за АСК - много хора споделят, че има промяна в поведението - за някой е по-добре, за други не чак толкова или пък не намират голяма разлика, но някаква промяна определено има. За ЦЦЦ-то далаверата е да го ъпдейтнеш, ако си с много стара версия, при която не чете МП3 или пък ако си взел от кола донор и искаш да си налееш твоя ВИН. Отделно ако колата донор е имала много по-различна конфигурация от твоята, някой опции може да отсъстват. За коли с ДПФ, които имат и еквивалент на заводски без ДПФ, можеш просто да изтриеш от VO ДПФ опцията, да пуснеш колата през един флаш на ДДЕ-то и няма да има нужда да ходиш при някой специалист да ти го отстранява няма да казвам срещу какво.

Колега, благодаря много за бързия и изчерпателен отговор.
Замислил съм се за ъпдейт на CCC заради това с картите на навигацията, мп3 чете без проблем..
ДПФ-а си работи идеално за момента и стойностите са му в нормите.
Питах за АСК и двигател, защото ми казаха, че е хубаво да са с последния софт, защото се отстранявали бъгове, но какви никой не каза :)
Сега вече ще се замисля, дали ми е толкова необходима актуална карта на навигацията, тъй като за половин година вече нито веднъж не съм ползвал навигацията, но въпреки това ме дразни хахах

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickola » 06 Юли 2017, 15:59

Аз също благодаря на @MadChicken и @dextuar за отговорите!

Интересното е че при мен си чете карти 2017 (с Professional-а съм), както и без проблем успях да си отключа MP3-ките.
Това при положение че софт-та на CCC е от 2006г. Поне по данни на INPA-та.

Или може би да не ми показва всичко по картите ?

А пък при плейване на МР3 ми "отрязва" имената на песните на дисплея - не повече 12-на символа от името виждам.

Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е61