Живот

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Scrapyard user
Аватар
Мнения: 1594
Регистриран на: 8.09.2006
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: E70 / Yamaha MT-07
Детайли за колата: прасе + прасе

Живот

Мнение от Spit-Fire » 30 Ное 2013, 19:26

Живот, изпълнен с радост и тъга... Живот, поле на възходи и падения. Живот, осъществени мечти и изпуснати шансове.
Стоейки на перваза на прозореца, взирайки се в черния или червен или син звяр долу, дали купе или комби или нещо различно. Дали вали сняг или пече слънце, дали е студено или топло, той е там. Осъществена мечта - може би. Но колко ли жертви са направени за него?
С топла чаша чай на масата и книга в ръка. Наметнала одеало за да се сгрее, нежно момиче тракаше със зъби от студ. Дали четеше изобщо книгата? Дали просто размишляваше над живота или просто и беше толкова студено, че единствената и мисъл бе да се сгрее?
Малка кошара. В нея лежи едно малко и невинно създание. Може би спи, може би мечтае, а може би просто се наслаждава на живота, тъй като той тепърва започва за него. Момче ли е, момиче ли? Какво ли ще стане от него? Инженер, лекар, адвокат или общ работник? Дали ще е отличник? А може би ще стане наркоман?
Но това няма значение. Не и в момента. Не и в очите на баща му или майка му, които всяка вечер стоят на стол до него и го обичат дори само с поглед. Факт е - пред тях стои тяхното наследство. Създанието, което ще продължи да носи гените им и да ги предава на следващите поколения. И от тях ще остане само това. Няма да останат къщите и фирмите им. Няма да останат имената им. Ще остане само то. А през какви ли жертви са минали, за да го създадат? Дали е имало безброй безсънни нощи, дали е имало болка? Дали е имало лишения и компромиси?
Погледни това момче на пейката под дъжда. В ръката си държи роза. Листата и попиват едрите капки сипещи се от небето. Та той дори няма качулка, станал е вир вода. Но защо ли стои там? Каква ли е причината? Дали е чакал момиче? Дали е тръгнал на някъде и по пътя си е спрял? А дали го чака някъде момиче, дали го очакват някъде? Каква ли е историята му. Може би плаче. Може би просто стои. Но защо би стоял след като всички хора бягат на някъде за да се скрият от дъжда? Дали се наслаждава на лекия, прохладен дъждец и е благодарен на природата?
Тихи стъпки шляпат из малките локвички по пътя. Хубаво момиче крачи унило по пътното платно. Красива жена небрежно наметнала се с тънко яке и мокра коса. На къде ли се бе запътила? Дали отиваше към момчето под дъжда? Дали се прибираше в къщи, където я очакваше уютен дом, топла вечеря и грижовен мъж? Дали бе сам самичка на този свят и ходеше без цел под дъжда за да не могат хората да видят сълзите и?
Дъждът постепенно премина в сняг и всичко наоколо побеля, досущ като приказка. Дали щеше да остане така бяло и приказно или забъраните хора ходейки пеш или придвижвайките се на колела щяха да направят една грозна, кафява киша? Дали изобщо на някой му пукаше, че вали сняг или дори и малките деца вече не му се наслаждаваха.
Две души постепенно побеляваха от снега. Дали ги стопляше или ги караше да измръзнат до кости? Дали бяха самотни изобщо? Може би щяха да се срещнат. Може би не на онази скамейка или не на побелелия път, но може би щяха. Дали в парка или на пазара, дали в автобуса или влака. Дали щяха да се обикнат от пръв поглед? Щяха ли да се оженят? Щяха ли да създадат поколение? Щяха ли да оставят нещо на света след себе си? Щеше ли някой да ги помни когато умрат?
Може би именно те сега гледат над онази кошара с малкото създание вътре. А може би кошарите са две? Или три?
Листа обагрени в жълто и червено падаха на земята. Лек ветрец ги пръскаше наоколо и рисуваше красива постеля по земата. Прегърнати старци стояха на пейка в парка. Бяха прегърнати и опрели глави един в друг. Дали бяха те? Сигурно са се оженили? Сигурно имат и деца и внуци? Ами ако нямаха? Ако или мъжът или жената не можеха да имат деца и единственото което им бе останало е да се обичат? Имаше ли за какво да се обичат след като единия не е могъл да даде на другия най-хубавото нещо на света? Какво ли щеше да стане един ден, когато умрат? Дали щяха да бъдат просто 2 камъка насред голямо поле от камъни? Дали някой щеше да ходи изобщо при тях?
Листата продължаваха да падат, дори слънцето се показа зад облаците и ги огря. И те бяха щастливи. Стояха прегърнати и му се наслаждаваха. Защото бяха заедно. Защото се обичаха.
Дъжда спря. Крависото момиче изглежда бе стигнало края на своя път. Тя спря и се качи в кола, след което целуна момчето вътре и те тръгнаха на някъде. Сляха се с потока от преминаващи автомобили и изчезнаха.
Момчето все още стоеше на пейката с роза в ръка. Дали чакаше същото момиче? Дали изобщо чакаше някой? Дали щеше да дойде този някой или го нямаше от години? Къде ли беше? С кого ли щеше да остарее? Кого ли щеше да обича?
Той стана, остави розата на пейката и тръгна. Качи се на автомобила си и потегли незнайно на къде.
А там на пейката под дървото остана една роза. Една роза, която след минути намери друго момче и взе, а след това подари на приятелката си. А дали я обичаше, дали и тя обичаше него. Дали щяха да се оженят? Дали бяха любовта на живота си един за друг...? ;)
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.


Аватар
Мнения: 759
Регистриран на: 17.02.2009

Re: Живот

Мнение от Хаос » 30 Ное 2013, 19:44

твърде силно, твърде вярно...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 269
Регистриран на: 15.09.2008
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: e46 320Ci '01

Re: Живот

Мнение от fancooler » 30 Ное 2013, 19:57

:bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 221
Регистриран на: 2.03.2010
Пол: Мъж
Кара: квото дойде

Re: Живот

Мнение от mambata_943 » 30 Ное 2013, 20:44

уникално :angel: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 674
Регистриран на: 12.08.2004
Пол: Мъж

Re: Живот

Мнение от blqsu4ko » 02 Дек 2013, 14:05

Леле... Много силно, Браво!!
Live it like you Love it

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 96
Регистриран на: 26.06.2010
Местоположение: Пловдив
Пол: Мъж
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Re: Живот

Мнение от daniel_e30 » 02 Дек 2013, 16:46

Уникално,уникално,уникално ! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 979
Регистриран на: 16.03.2009
Пол: Мъж
Кара: F01 пет точка нула L

Re: Живот

Мнение от doomy525 » 03 Дек 2013, 14:12

:bowdown: :bowdown:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар
Мнения: 0
Регистриран на: 25.09.2013

Re: Живот

Мнение от vanchev » 27 Фев 2014, 19:02

Поклон пред теб, момче :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 198
Регистриран на: 18.11.2011
Пол: Мъж
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Re: Живот

Мнение от Дидо85 » 28 Фев 2014, 10:10

Браво, много добре написано.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 70
Регистриран на: 25.10.2013
Пол: Мъж

Re: Живот

Мнение от milas_7777 » 17 Окт 2014, 13:40

Страхотно :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 233
Регистриран на: 18.12.2013
Местоположение: Велико Търново
Пол: Мъж
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Живот

Мнение от drifty » 30 Окт 2014, 18:17

Евала за написаното!
Изображение

Назад към Страхотни истории

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook