500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утре...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1627
Регистриран на: 27.03.2009
Местоположение: София/Пловдив
Пол: Мъж
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Е.Димитров » 21 Окт 2013, 16:07

Bogat-Beden написа:
dimodi написа:Даже е малко 500 лв., но е добре за начало. Много се нервирам като видя някой да минава на червено. Какво ще стане, ако се изчака още 15-20 секунди? Миналата седмица си чакам кротко на червен светофар и пред мен един голф 2. Гледам го тоя как мръдва по-малко напред, мръдва, мръдва, вече е подминал стоп-линията и почти е в кръстовището. Аз го усещам какво ще направи и търпеливо го дебна. По едно време вече му дойде куража да мине на червено, тръгва по-смело и точно в средата на кръстовището му надух зверски клаксона отзад. Тоя помисли, че някой ще го отнесе, паникьоса се, скочи на спирачките и взе да се оглежда. Видя, че няма коли, усети кой го е наредил така, показа се до кръста през отворения прозорец и взе да ми ръкомаха. Хората в околните коли паднаха от смях. Викам му: "Къде тръгна, не виждаш ли светофара?" Оня взе нещо да псува, през това време светна зелено и заминах. :lol:

Готина случка :mrgreen:

По повод на затъмненото изречение -постоянно и на всеки втори светофар виждам да го правят(без да минават) и вече години наред не мога да си обясня каква е практическата полза :dunno:

Щото не си светнат,ти знаеш ли че като минеш бааавно на червено или излезеш баавно на някоя улица без предимство и бааавно се включиш,с това баавно предвижване,ти си невидим,тихичко се изсулваш на червено и все едно не си минал :mhihi:
Това постоянно го забелязвам,как "тихичко" минават на червено или излизат на улицата все едно като мине бавно не е нарушение.

Старши спамър
Аватар
Мнения: 1857
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2013, 16:33

Абсолютна глупост е това с 500-те лева. :dummy:
Те не оправят закона пияните да не карат по пътя, ами тръгнали за червените светофари. Хубаво би били, НО да са ни нормални светофарите. Не в 08:00 в неделя сутрин да работят, аз да съм сама кола от цялото кръстовище, да няма хора, да няма кучета по пътя даже и да чакам 1 минута. Някой ще каже какво е една минута чакане. Ами то тук една, там една. Трябва в такива случаи светофара да е УМЕН и да ми светва зелено!
Другото като съм на светофар с малко секунди зелено, светва зеленото и първия стои и се бави 4-5 секунди докато почнат да му свирят и какво? Всички стоим и вместо 15-20 коли набързо, минаваме 5, 2 от които пак на червено. Същевременно от другата страна светва зелено, ама коли няма и аз да Не мина на червено ли? Всеки ден минавам по 50 пъти през подобно кръстовище.
Куките им взеха част от властта, а сега гледат да ги компенсират защото като минеш на зелено и светне жълто, онзи ти пише червено и не му Дреме или...20лв, които заради разминаване на глоба от 500 ще почват от 50.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8 :mhihi:
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw


Аватар
Мнения: 61
Регистриран на: 1.10.2012
Пол: Мъж

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от F3P » 21 Окт 2013, 19:12

BMW Power ACM написа:...Не в 08:00 в неделя сутрин да работят, аз да съм сама кола от цялото кръстовище, да няма хора, да няма кучета по пътя даже и да чакам 1 минута...


Това, че в селата с 3 светофара е дразнещо е ваш проблем- някои хора живеят на места където има 7 светофара за 1,2 км. и минаването на червено си е сериозен проблем.
И не е глупост, дори е малка глобата- 5 бона да я направят. Но при 1 условие- глобата да се налага САМО при наличие на видео доказателство. Дали ще е от камера в патрулката, дали от камерите по светофарите е все тая- да се вижда ясно кога съм навлязъл в кръстовището и дали съм можел да спра без риск от ПТП...
Изображение

Старши спамър
Аватар
Мнения: 1857
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Окт 2013, 20:22

За това последното съм съгласен.
Иначе за селата, на мен пък защо трябва да ми дреме за твоя мегаполис? :mhihi: Плюс това в големите градове също си го има това, а умни светофари не съществуват от днес или вчера, просто не си ги виждал.
И как ще ми слагаш глоба от 5000 в страна с минимална работа заплата малко над 300 лв? Как ще слагаш глоба за минаване на червено от 500 лв? Ми тя в Брюксел е 500 евро, а стандарта им е тъкмо към 10 пъти над този в БГ. Значи какво излиза, че тука трябва да е 50 евро или сегашните 50 лева и точки са напълно достатъчни. И не е проблема в самата глоба ако мислиш, че тя ще реши всичко. Да ти дам един прост пример с мен. Аз имам през целия си живот 2 акта за минаване на червено, като и в двата случая бяха направени от куки на лична основа. Единият път бързах за една аптека в неделя следобяд защото бебето(тогава)беше болно, вдигаше температура и повръщаше. Бяхме 3 коли на светофара, аз първа на Т-образно кръстовище. Зеленото за пешеходците тъкмо спираше, пешеходци нямаше ни един, секундарника отброяваше 5-4-3 и аз тръгнах на 2. Куката била зад мен в лични си автомобил и патрулката след 20 минути беше пред вкъщи когато аз вече се бях върнал.
Вторият път беше пак на 5-4-3 и на 2 тръгнах като срещу мен беше друга кука с една служебна Лада, пусна буркана и направи обратен завой вътре в кръстовището като спря цялото движение и определено можеше да я свърши някаква като тръгна да ме "гони"(аз бях с 528и Е39 :mhihi: ), като го видях назад какво прави и веднага спрях след 100 метра защото сигурно щеше да каже после, че съм бягал, а реално той нямаше как да ме спре, нито да ми метна, нито ми махна и с тая Лада тъкмо след 3.5 години щеше да стигне до мястото където отивах.
Та тези две глоби от по 50 лв. и точки, на мен ми подействаха толкова отрезвително, че от този миг нататък, бързам ли за някъде, знам ли, че няма камера на светофара, виждам ли, че няма да застраша никой от участниците в движението и да съм сигурен в това, просто се оглеждам за някоя дебнеща кука и си минавам. Сигурно съм минал 1000 пъти на червен светофар, а тези две глоби бяха 2007-ма и 2008-ма.
Я ти ми кажи сега след като аз съм намерил как да минавам на червено без да предизвиквам инциденти и без да ме виждат куките, как ще ми се отразят тези 500 лв. глоба на мен, при положение, че са фиктивни защото няма кой да ме хване? И за да не ме помислиш за някакъв, най-редовно си чакам на червен светофар като всички останали, но понякога ми се случва да мина на такъв и въпреки това не е редно да се прави, освен в наистина спешни случаи. Просташки на червено не съм минавал НИТО ЕДИН път в живота ми. Но много пъти съм виждал такива изпълнения, всеки ден ми се налага да намалям заради такива, понякога дори да спирам защото минават по най-тъпия начин на червено.
Мислъта ми е такава, че сегашната глоба от 50 лв. е напълно достатъчна заедно с точките, защото като минеш 3 пъти на червено и ставаш висящ. Да не говорим, че щом си минал 3 пъти на червено за период от 1 година, то явно и други нарушения имаш и спокойно може да останеш без книжка за 6 месеца и после да се явиш на изпит.
Не е проблема в глобата, а в контрола. Ако имаше контрол, нямаше да виждаш толкова често да минават коли на червено, нито пък аз щях да минавам.
И между другото не съм от хората, които като ги спрат куките и им кажат, че са минали на червено, да почвам да споря как е било зелено, тъкмо е светвало жълто или, че на жълто е разрешено. :mhihi: Щом куките те спрат, в 90%-та от случаите си минал на червено, понеже те точно затова те спират и колкото и да не ви се иска - гледат. Сега, може да има на 10 случая 1, който да е фалшив и куката да търси пари. Но реално си е така. На жълто не се минава, когато е зелено в едно кръстовище може да влезне кола, която знае, че ще мине на този сигнал, иначе като остане вътре и после мине на жълто-червено, това си е нарушение и минаване на червено. Много хора не го разбират и спорят с куките за глупости.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8 :mhihi:
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw

ентусиаст
Аватар
Мнения: 934
Регистриран на: 26.08.2008
Местоположение: Евксиноград
Пол: Мъж
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Демирев » 21 Окт 2013, 20:36

Ако се следи развитието на последните промени то най-вероятно ще бъде гласувана 300 лв. глоба. и 8 кт.т.
Със сигурност ще смъкнат поне 40% от първоначалното предложение.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2013, 20:47

След като им забраниха да спират без причина (не че го спазват както се видя) трябва да им дадат причина да изкарват пари "ти що мина на червено". А то реално е било жълто като си навлязал в кръстовището на светофар без брояч. Аз лично си поръчах стойка за телефона и започвам да снимам с регистратора който запазва и скорост на видеото за да няма "ти що направи така".

За ограниченията за млади шофьори е пълна простотия според мен. След като си взел СУМПС то би трябвало да си напълно правоспособен водач и да нямаш ограничения. Грамотния начин да се направи е да се въведат допълнителни категории, както е при моторите. След определен стаж взимаш автоматично нова категория, която ти дава повече права.
Изображение

Потребител
Аватар
Мнения: 19
Регистриран на: 16.03.2011

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от stefanoff » 21 Окт 2013, 20:48

Значи в Гръцко, един колега грък ми е разправял, там глобата за минаване на червено е 500 евро. Обаче има следното корупционна схема - като те хванат да минеш на червено /и си грък нали, вие не го правете, щото няма да мине номера :mhihi: / , полицаите ти пишат фиш за неправилно паркиране на стойност 50евро. Не ги взимат на ръка като нашите тука, пак в бюджета си отива глобата, но в 10кратно по нисък размер. И като го попитах, защо така правят той ми отговори - защото ако му напишат акт за 500евро, колкото си трябва, той просто няма да ги плати. Та и тука така ще стане , просто само дето, нашите полицайчета ще си прибират по 50-100лв на ръка :yes:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 12066
Регистриран на: 22.07.2003
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: турбо бмв

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2013, 21:10

Заеби ти. Там като прегрешиш ти свалят номера. Докато не занесеш бележката, че е платено нямаш номер.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 6614
Регистриран на: 7.04.2004
Местоположение: CA
Кара: I6, V6
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утре...

Мнение от steeN » 21 Окт 2013, 21:15

подкрепям, виждал съм доста катастрофи в софия заради минаване на червено... при една дори удариха линейка, която беше с пуснати светлини и сирени... т.е. идиота не стига, че мина на червено, а и удари линейката. да направят нещо и за неспиране на стоп знаци също. корупционната схема винаги си я е имало със жълтото, така че нищо ново.

за младите шофьори е странно, магистралата е най-безопасния път.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have.
Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place.

Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1848
Регистриран на: 11.02.2007
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от dr.peshev » 21 Окт 2013, 21:23

Поредната простотия на управляващите боклуци!Забраниха на куките да спират безпричинно и сега те ще седят на левите завои!В големите градове има светофари , на които последния прави избор между това да мине на червено и да натовари следващия в багажника! Трябва преди това да разрешат камерите в колите и те да служат за доказателство на какъв сигнал се навлиза в кръстовището!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1241
Регистриран на: 17.07.2005
Местоположение: София, Божурище
Пол: Мъж
Кара: Alfa 159 JTD :(
Мечтае да кара: настрани

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от maxpower » 21 Окт 2013, 21:31

F3P написа:
BMW Power ACM написа:дали съм можел да спра без риск от ПТП...

Това нали знаеш, че никога няма да се тълкува в твоя полза. Ако пък кажеш, че не си могъл да спреш на време- несъобразена скорост :lol: . На баща ми му пратиха честитка за минаване на червено, тролей стои и закрива светофара, тролея тръгва и той кво видял кво не, тръгва си с него и минава кръстовището и после снимка- ама аз не съм го направил нарочно- актчееее. Земи тия 500лв в тоя случай :mrgreen: . Сега, че той не е първа младост вече така е, ама от 44 години кара и колко нарушения съм го гледал да прави точно пък на червено никога не е минавал.
Няма разбиране от органите на реда и винаги всичко се тълкува на черно и бяло, ама тоя зад мене щеше да ме удари ако бях спрял- хич не им дреме.
До сега съзнателно съм минавал само веднъж на червено, ама наистина се наложи, щото колата дето карахме така почна да пуши бяло през ауспуха, че скри кръстовището на Горублянско ханче и нямах избор. Кръстовището пълно с коли. Първа кола бях, минах завих на дясно, че ми се стори най безопасно и отбих при първа възможност да видим що пуши тоя дръгел. В крайна сметка се оказа, че тъпия дизел беше влязъл в регенерация и беше зареден с някаква Сръбска нафта и отзад миришеше на сяра та се не траеше. Сигурно щяха да ни бият на кръстовището ако бяхме останали още 1 мин да чакаме зеления сигнал.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 51
Регистриран на: 6.03.2009
Пол: Мъж
Кара: всичко що е RWD

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от deomen » 21 Окт 2013, 21:57

Всичко хубаво,ама поне всички светофари да има броячи и жълтата светлина да остава по-дълго време,за да могат колите влезнали в кръстовището да се изтеглят( особено важи за примера за ляв завой). Съответно и да е разрешено преминаването на жълт сигнал,ако си влезнал в кръстовището,а тези останали зад стоп линията,ако се опитат да се изнижат да ги глобяват.Определено ще трябват и камери по светофарите за доказателство после.

Едно е ясно,ще ни цакат здраво куките :bang:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Мнения: 5525
Регистриран на: 29.04.2002
Местоположение: гр.София
Пол: Мъж
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от madpetio » 22 Окт 2013, 7:05

2000лв трябва да е глобата ,а ако не си я платиш в срок - конфискация на МПС тая сган само така ще влезе у ред :yes:
Много си обичаме беззаконието,но няма как ще трябва да посвикваме...
Сега трябва и доста камери по провинцията да се сложат,че там мургавите джигити са като в космоса :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 292
Регистриран на: 30.12.2006

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Club BMW » 22 Окт 2013, 9:13

Аз пък съм сигурен, че ако карам няколко часа след такива, като теб "спазващи закона", ламтящи за големи глоби, че си останал без книжка.
Не подкрепям минаването на червено и съм от тези, които се стараят да спазват закона, но колкото и да го спазваме обстоятелствата са такива, че се нарушава закона и няма нужда да се изхвърляте...

Старши спамър
Аватар
Мнения: 1857
Регистриран на: 27.04.2010
Местоположение: Извън матрицата в Ориндж кЪнтри юниверс.
Кара: го на оранжеви хапчета ПО ДЖАПАНКИ!
Мечтае да кара: хората към оринджпилване.
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки.

Re: 500 лв. глоба за преминаване на червено - гласува се утр

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Окт 2013, 12:34

Стига и ти сега, нали трябва да има заклеймени като гамени. :mhihi:
Броячите са нож с две остриета между другото защото водят до неминуемо увеличаване на скоростта с намаляне на секундите и на някои кръстовища са неподходящи по този повод.
В Япония мисля вече са забранени.
https://youtu.be/MNf97XgBdTc
Ако има неразбрали, there is no second best:
https://youtu.be/yzs7qtF04e8 :mhihi:
In God we trust, all others we track.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=sXoNFIQpgckN0dVc
I feel the need, the need for speed.
https://youtu.be/zTPoRDrtc0s?si=y-Qi2Ec94Gg15iOw

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook