Задно окачване М5 - принцип на действие?
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Задно окачване М5 - принцип на действие?
Здравейте,
Гледах, мислих и родих следното:
Това са обикновенни лагери, който не позволяват аксиално движение, поради факта, че носачите и "ушите на моста" вероятно самите те не позволяват такова. Този лагер осигурява свободно въртене на носача, а не като при гумения тампон - който като е нов за да работи - се усуква... Както и да е, може да съм прав а може и не, НО...
Погледнете просто самите амортесьори и системи който има при м5 3.8.
Първото което виждам е Camber switch http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30
Второто е некъв вид електрически нивомат, със сензор за ускорение: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=45
Първо трябва да помислим върху тия системи, които вероятно налагат ползването на въпросните лагери. Аз не разбирам ама тфа м5 3.8 нема нищо общо отзад с е34 кат цяло.
Гледах, мислих и родих следното:
Това са обикновенни лагери, който не позволяват аксиално движение, поради факта, че носачите и "ушите на моста" вероятно самите те не позволяват такова. Този лагер осигурява свободно въртене на носача, а не като при гумения тампон - който като е нов за да работи - се усуква... Както и да е, може да съм прав а може и не, НО...
Погледнете просто самите амортесьори и системи който има при м5 3.8.
Първото което виждам е Camber switch http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30
Второто е некъв вид електрически нивомат, със сензор за ускорение: http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=45
Първо трябва да помислим върху тия системи, които вероятно налагат ползването на въпросните лагери. Аз не разбирам ама тфа м5 3.8 нема нищо общо отзад с е34 кат цяло.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Камбър суйч-а до колкото знам служи за това като се претовари колата да светне лампа на таблото.
Колкото до ел. нивомата, цялата му история е че м5 3.8 е само и единствено с адаптивно ЕДЦ.
Там сензора за ускорение играе роля за автоматичната регулация на твърдостта на задните амортисьори.
Едит:
Колкото до това дали движението на носачите е ограничето от ушите на моста - определено не е.
Даже на тази:

снимка, се вижда достатъчно добре колко ход би могъл да има носача в ушите на моста.
Колкото до ел. нивомата, цялата му история е че м5 3.8 е само и единствено с адаптивно ЕДЦ.
Там сензора за ускорение играе роля за автоматичната регулация на твърдостта на задните амортисьори.
Едит:
Колкото до това дали движението на носачите е ограничето от ушите на моста - определено не е.
Даже на тази:

снимка, се вижда достатъчно добре колко ход би могъл да има носача в ушите на моста.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Преди известно време тук пишеше човек, който би изнесъл лекция за окачването на М5, но за съжаление сега се подсмихва пред монитора...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Митаче, сподели на лично 
Иначе, миналата година докато си плувах на Слънчев ден...
Иначе от ГуглетУ, че аз мост цял сниман нямам, при мен са все на парчета

Иначе, миналата година докато си плувах на Слънчев ден...

Иначе от ГуглетУ, че аз мост цял сниман нямам, при мен са все на парчета

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Добре на пръв поглед изглежда че са съвместими тези лагери с тампоните на по малките Е34-ки,ако е така при първа възможност ще ги пробвам мисля че ефекта при всички положения ще бъде в добра насока !
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ами аз ги имам вече, ама при свършен факт нещо ме вкараха в едни размисли и сега се чудя дали на тоя етап да ги спестя 
Иначе, те с напълно взаимнозаменяеми, въпроса е каква роля играят, съответно как се отразяват на поведението на колата и трябва ли нещо друго по-специално от м5-та което им трябва за да си вършат работата правилно.

Иначе, те с напълно взаимнозаменяеми, въпроса е каква роля играят, съответно как се отразяват на поведението на колата и трябва ли нещо друго по-специално от м5-та което им трябва за да си вършат работата правилно.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
Едва ли трябва още нещо погледни моста добре,подложени са на пощи същото натоварване като горните криви отпред.При всички положения нещата трябва да тръгнат към по добре все пак едно е тампон който има да кажем 2-3-4 мм движени в зависимост от натоварването и лагер който няма пощи никакво мърдане.Имаше подобни тампони от Е31 и за предните долни носачи ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Тампоните по е31-та отпред нямат нищо общо с тези.
Онези са нещо като унибали.
То принципно и те са запланувани, но на малко по-късен етап и в малко по-друго изпълнение.
Тук:
http://www.mwrench.com/wishbone/
можеш да видиш какво представляват
А ако някой го мързи да цъка на линка, ето ги в разглобен вид>

Онези са нещо като унибали.
То принципно и те са запланувани, но на малко по-късен етап и в малко по-друго изпълнение.
Тук:
http://www.mwrench.com/wishbone/
можеш да видиш какво представляват
А ако някой го мързи да цъка на линка, ето ги в разглобен вид>

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Знам ги,и аз съм им се чесал доста изглеждат много по сериозно идеята ми че приличат задните М-кови на тези беше че имат пощи 0-лево движение и двата вида .

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е то щом позволяват аксиално движение - най много да ти се скрива гумата у калника при завой, а направо хебела - "черешката" да я връща на място... Усещали ли сте когато са се преебали черешките как в завоя все едно колата завива и отзад?!
Другото е, че това си е твърда връзка - отпада ти тампон и следва по стегната возия - може би... Гледах в реалоем-а, че и на 3.6 са дадени тия.
Другото е, че това си е твърда връзка - отпада ти тампон и следва по стегната возия - може би... Гледах в реалоем-а, че и на 3.6 са дадени тия.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- BABHOMED
- ентусиаст
-
По скоро не само че завива ами все едно се надига,много е странно.Аз ще сложа такива определено но няма да е още сега.Интересно е дали се използват при други модели освен при М5

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
540 e34, 740, 750, 750ил е32
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Тази част само оригинална ли се предлага?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2