Армеец или Алианц за Каско?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Re: Армеец или Алианц за Каско?
Често казано всички застрахователи си имат трески за дялане. Това е разбираемо, защото те си гонят финансовите резултати. Точно това пък поражда често нелоялност към клиентите, което пък води до тяхното недоволство и миграция между компаниите. В крайна сметка всеки има различен опит спрямо конкретна ситуация и затова мненията са толкова различни. Според мен примерно, сключите договор сервизи със застрахователи, претупват работата щото им е все там. Работа много за договорени ниски цени, което пък съответства на качеството. Ние като трета страна сме потърпевши отвсякъде погледнато. Един път заради скъпото каско, втори път заради евентуалната щета като нежелано събитие, после отстояване на правата пред застрахователя, следва потриването на майстора и пълното му безразличие, та се налага да го строяваш. Ама на него му е все там, щото видиш ли има пари тоя, ще си вземе друга кола. Нищо, че ти държиш на нея и не искаш да я сменяш. После пък, ако му накривиш калпака, ще ти измисли някоя гадорийка типично по български и ще се хвали с това пред приятели и колеги. Само, че впоследствие аз разбирам, става мазало, на него му се стъжва и мърморейки колко е несправедлив живота, отива да си търси нова работа. На мен ми правят колата отново, безплатно и перфектно. Та се наложи накрая да питам защо не се случи това още първия път, а се наложи да тръгвам с рогата напред. Но това е стара история, за друг автомобил. Като добавим изгубеното време без автомобил и изхабените нерви, нещата отиват на танту за кукуригу :-D Дърпаш чертата след няколко години и установяваш, че си можел да си купиш още един такъв автомобил, само дето нервите няма кой да ги плати или върне. Та затова понякога се чудя къде е файдата. Може би си мислим, че си купуваме привидно спокойствие.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
При оправянето е така, но ако не я застраховаш и ти лапнат през първата или втората година, а е скъпа кола? Тогава няма да се чудиш къде е файдата. Много зависи и от колата. За кола до 7-8 хиляди не мисля, че има смисъл от Каско, но за нагоре вече всеки сам си решава какво може или не, плюс стил на каране, евентуално излизане на куче с висока скорост и т.н.
Защото знам за кола, която струва грубо 7000 как едно куче прави ремонт за 4500.
Защото знам за кола, която струва грубо 7000 как едно куче прави ремонт за 4500.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- _Maranello_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd / Ex. e61 535d
Прав си за такива случаи и на никого да не му се случва. Мисля, че повечето компании в момента предлагат ремонт с алтернативни части за автомобили над 3 години, а ако няма такива шикалкавят за втора употреба. Така, че ако някой има опит в тази насока да опише случая.
Здраве, безаварийно и безпроблемно!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
BMWPOWERRR_ACM написа:Да споделя два примера от скоро. Преди година някъде мой приятел купува на жена си някакъв миниван Сеат, който има Каско в Армеец. Всичко нормално докато не се получават някакви деруги. Отиват да ги оглеждат, обаче онези казват, че нищо няма да платят защото когато са купили колата е трябвало да я снимат наново. Разбрах, че и други компании имат подобна политика, но откъде по дяволите е можел някой да знае за това когато купува колата от лицето Х? Никой при продажбата не ти казва това! Хайде този случай не е болка за умиране защото щетите са прекалено малки, макар да издават нотки на издребняване от страна на застрахователя, но на моя познат това му бе достатъчно да се насочи към Алианц в Каското - малко по-скъпо, но според него си струва.
Следващият пример обаче е дооооста дебел. Човек тук от Казанлък пак си купува Е65/66, фейсовата. Дефакто обаче е на името на баща му. Правят Каско в Армеец. След известно време решават да я прехвърлят на името на човека, който си я кара - от баща на син. След известно време някой му запалва седмицата(умишлен палеж, има снимки в нета даже)и тя си изгаря до ниво за нищо не ставаща. В момента Армеец не искат да платят на човека защото когато са я прехвърлили от бащата на сина, не са отишли да направят нови снимки.Бахти филма, не знам за колко е затрахована, но сумата на е малка за фейсова седмица. Човекът, който му е направил застраховката(брокера)сега е доста разочарован от Армеец защото така и той е злепоставен. Пита какво толкова се променя с ненаправата наново на тези снимки, че не искат да я плащат, освен разбира се изгодната за застрахователя ситуация, че си спестяват една добра сума пари, дори за техните стандарти на голям застраховател?
Тва са глупости на застрахователите, съдиш ги пък да видим как няма да платят. Ква е тая простотия снимки, има ли договор за тая кола-има, полица има ли има, на нея пише ли покрит риск палеж-пише. Тогава кво? Като им заведеш едно дело веднага ще те намерят, че и хубава сума ще дадат, ама ей го от такива простотии (да мине номера) служебния паркинг на Армеец е пълен с нови BMW-та.
- lean
- Потребител
-
- Кара: 530d "'07
- Мечтае да кара: M6
Армеец без да се замисляш на преди месец се блъснах с моята красавица колата е обявена тотал поради 6-7 кавака в нивата оня ден получих писмо че е тотал плащат ми 30 хил. и колата остава за мене,до една седмица трябва да си получа парите по банков път.Всичко стана за кажи речи месец и няколко дена .
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
А на колко ти беше оценена за тези получени 30, Ако не е тайна и колко струваше реално?
Те ще се съдят, но казват, че му казали да иде да я снима пак при сняната на собствеността, а той казва, че след като я прехвърлил отишъл и питал дали трябва да се прави нещо и му казали не. Къде е истината никой не знае, но става дума за 6000 лв. На толкова оценят изгорялото защото е е успяла както трябва да изгори.
b00st написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Да споделя два примера от скоро. Преди година някъде мой приятел купува на жена си някакъв миниван Сеат, който има Каско в Армеец. Всичко нормално докато не се получават някакви деруги. Отиват да ги оглеждат, обаче онези казват, че нищо няма да платят защото когато са купили колата е трябвало да я снимат наново. Разбрах, че и други компании имат подобна политика, но откъде по дяволите е можел някой да знае за това когато купува колата от лицето Х? Никой при продажбата не ти казва това! Хайде този случай не е болка за умиране защото щетите са прекалено малки, макар да издават нотки на издребняване от страна на застрахователя, но на моя познат това му бе достатъчно да се насочи към Алианц в Каското - малко по-скъпо, но според него си струва.
Следващият пример обаче е дооооста дебел. Човек тук от Казанлък пак си купува Е65/66, фейсовата. Дефакто обаче е на името на баща му. Правят Каско в Армеец. След известно време решават да я прехвърлят на името на човека, който си я кара - от баща на син. След известно време някой му запалва седмицата(умишлен палеж, има снимки в нета даже)и тя си изгаря до ниво за нищо не ставаща. В момента Армеец не искат да платят на човека защото когато са я прехвърлили от бащата на сина, не са отишли да направят нови снимки.Бахти филма, не знам за колко е затрахована, но сумата на е малка за фейсова седмица. Човекът, който му е направил застраховката(брокера)сега е доста разочарован от Армеец защото така и той е злепоставен. Пита какво толкова се променя с ненаправата наново на тези снимки, че не искат да я плащат, освен разбира се изгодната за застрахователя ситуация, че си спестяват една добра сума пари, дори за техните стандарти на голям застраховател?
Тва са глупости на застрахователите, съдиш ги пък да видим как няма да платят. Ква е тая простотия снимки, има ли договор за тая кола-има, полица има ли има, на нея пише ли покрит риск палеж-пише. Тогава кво? Като им заведеш едно дело веднага ще те намерят, че и хубава сума ще дадат, ама ей го от такива простотии (да мине номера) служебния паркинг на Армеец е пълен с нови BMW-та.
Те ще се съдят, но казват, че му казали да иде да я снима пак при сняната на собствеността, а той казва, че след като я прехвърлил отишъл и питал дали трябва да се прави нещо и му казали не. Къде е истината никой не знае, но става дума за 6000 лв. На толкова оценят изгорялото защото е е успяла както трябва да изгори.

- lean
- Потребител
-
- Кара: 530d "'07
- Мечтае да кара: M6
37900 беше оценена колата около 80 % ще ми изплатят но понеже дължа още 3 вноски към армеец ще взема около 29
оценяват ми здравите части на колата на около 7000 хиляди лева не говоря с точни суми защото писмото не е пред мене.
Реалната стойност на колата е около 31 32 хиляди лева според мен.
оценяват ми здравите части на колата на около 7000 хиляди лева не говоря с точни суми защото писмото не е пред мене.
Реалната стойност на колата е около 31 32 хиляди лева според мен.
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
bordo_77 написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Да, но мен не ме интересуват на първо място щетите за това и онова, а как стоят нещата в тези компании относно кражбите. За Армеец само хубави неща съм чувал, макар и техните да ги крадат.
Ами писах ти как стоят нещата при мен. Няма основание да не платят но не го правят. Измислиха си че Тойотата нямала аларма, а при огледа не са го констатирали и не са ме накарали да поставя такава. Сигурно ако имаше аларма щеше да ги спре апашите. Съдим се в момента.
Колега тъкмо си отворих общите условия на Армеец и никъде не виждам да пише за аларма. Има следното цитирам:
Сключване на застраховката
38.1 Задължително условие за покриване на рисковете по клауски "К" - Кражба и "П" - Пълно каско на леки и товарни автомобили с общо тегло до 3,5 тона е наличието на функционираща сигнално-охранителна система със светлинна и/или звукова сигнализация. Наличието на имобилайзер не отменя задължението за наличието на сигнално-охранителна система.
От това което са написали, разбирам че може и да е аларма, но може да има и друг тип защита доколкото знам бмв имат CAS/EWS модули. Не съм много запознат с тези модули, но доколкото честох в чужди форуми представляват някакъв вид anti-theft система. Та мисълта ми е, че ако твоята кола го има това, не мисля имат право да се заяждат за аларма. Защото предполагам има хора от форума включително и аз и нямам аларма, но колата е застрахована с каско. И аз доста го мислих този въпрос, ще им звънна утре пак да питам да не стане някой фал, но мисля че така дефинирано от тяхна страна не озачава буквално аларма.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Понеже доста отрицателни неща са се изписали относно връзката Армеец-автокрадци, искам да попитам хората, които са дали подобни мнения едно нещо. Каква е логиката след като са с крадците да крадат и техните коли на поразия? Все си мисля, че ако работеха с тях, щяха да крадат колите на другите компании, а тези на Армеец не. Отделно пък ако станеше грешка и чопнат кола на компанията, после щяха "да я намерят". А от задтраховани и откраднати коли в тази компания знам само за случаи с изплатени, с намерени не.
Доколкото се носят слухове, Армеец има общо с Варненската ТИМ, но това не значи непременно гаранции. Чуваше се, че по морето колите на Армеец не ги пипали, но май имахме колега точно с откраднато Е60 на морето, пред хотел при това. Или зад хотел, не помня вече.
Доколкото се носят слухове, Армеец има общо с Варненската ТИМ, но това не значи непременно гаранции. Чуваше се, че по морето колите на Армеец не ги пипали, но май имахме колега точно с откраднато Е60 на морето, пред хотел при това. Или зад хотел, не помня вече.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
BMWPOWERRR_ACM написа:Доколкото се носят слухове, Армеец има общо с Варненската ТИМ, но това не значи непременно гаранции. Чуваше се, че по морето колите на Армеец не ги пипали, но май имахме колега точно с откраднато Е60 на морето, пред хотел при това. Или зад хотел, не помня вече.
Слухове?Тим официално са собственици на Армеец и на три от дилърите на БМВ - Мкар,Варна карс и Виа Интеркар,България еър и т.н.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- baholino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535d
- Мечтае да кара: i3
- Детайли за колата: M-пакет
stankata777 написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Доколкото се носят слухове, Армеец има общо с Варненската ТИМ, но това не значи непременно гаранции. Чуваше се, че по морето колите на Армеец не ги пипали, но май имахме колега точно с откраднато Е60 на морето, пред хотел при това. Или зад хотел, не помня вече.
Слухове?Тим официално са собственици на Армеец и на три от дилърите на БМВ - Мкар,Варна карс и Виа Интеркар,България еър и т.н.
Бях чел в Капитал, че ТИМ са собственици на 5 от 7-те дилъра на БМВ в България. Не случайно на ЦКБ и Армеец им купиха за служебни коли БМВ

Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Така де. И пак им крадат колите без да ги намират. Това на какво ви навежда?

- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
bangelov написа:bordo_77 написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Да, но мен не ме интересуват на първо място щетите за това и онова, а как стоят нещата в тези компании относно кражбите. За Армеец само хубави неща съм чувал, макар и техните да ги крадат.
Ами писах ти как стоят нещата при мен. Няма основание да не платят но не го правят. Измислиха си че Тойотата нямала аларма, а при огледа не са го констатирали и не са ме накарали да поставя такава. Сигурно ако имаше аларма щеше да ги спре апашите. Съдим се в момента.
Колега тъкмо си отворих общите условия на Армеец и никъде не виждам да пише за аларма. Има следното цитирам:
Сключване на застраховката
38.1 Задължително условие за покриване на рисковете по клауски "К" - Кражба и "П" - Пълно каско на леки и товарни автомобили с общо тегло до 3,5 тона е наличието на функционираща сигнално-охранителна система със светлинна и/или звукова сигнализация. Наличието на имобилайзер не отменя задължението за наличието на сигнално-охранителна система.
От това което са написали, разбирам че може и да е аларма, но може да има и друг тип защита доколкото знам бмв имат CAS/EWS модули. Не съм много запознат с тези модули, но доколкото честох в чужди форуми представляват някакъв вид anti-theft система. Та мисълта ми е, че ако твоята кола го има това, не мисля имат право да се заяждат за аларма. Защото предполагам има хора от форума включително и аз и нямам аларма, но колата е застрахована с каско. И аз доста го мислих този въпрос, ще им звънна утре пак да питам да не стане някой фал, но мисля че така дефинирано от тяхна страна не озачава буквално аларма.
"наличието на функционираща сигнално-охранителна система със светлинна и/или звукова сигнализация". Това си е точно аларма.
Моята кола има и фабрична аларма, но колата на жена ми която изчезна беше Тойота, за нея говоря.
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
тази сутрин ме присъединиха към пешеходците... след време ще дам мнение за ДЗИ как се представят при кражба 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
nikolayp написа:тази сутрин ме присъединиха към пешеходците... след време ще дам мнение за ДЗИ как се представят при кражба
Отвън пред блока през нощта ли е бил автомобилът или го откраднаха от гараж,мол...Безпроблемно и бързо плащане от ДЗИ!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue