Проблем с нав.комп MK3

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с нав.комп MK3

Мнение от fast » 17 Юни 2011, 22:58

Колеги колата я имам от известно време , но в менюто на дисплея липсва GPS nav , има в багажника устройство МК3 на което като му вкарам диск пробва за 10-15 сек. да го прочете и след това го изхвърля и не мига светодиода , дали е прецакана МК3 или трябва ъпдеит или нещо друго , Моля за съвет !
предварително благодаря !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Re: Проблем с нав.комп MK3

Мнение от NAPSTERS » 17 Юни 2011, 23:15

най вероятно имаш проблем с МК3-ката, или с инсталацията към нея, ако някой е решил преди теб, да я модернизира ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 19 Юни 2011, 11:56

Пробвай да инсталираш някоя по-стара версия софтуеър на МКто
Ако пак не стане,директно минавай на МК4
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 19 Юни 2011, 17:41

Колега мисля, че мк-3 е прецакано аз имах сьщия праблем и неможа да се оправи. Сложи си мк-4 то е по-добрия вариянт.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 xdrive

Мнение от alkapone777 » 03 Сеп 2012, 20:06

а дали е възможно при ъбдеит (не завършен до край) да се прецака МК3 понейе на един приятел на скоро така се получи.сега вобще не излиза на екрана GPS може ли да се ресетне по някакъв начин или фаблични настройли-диода не мига сега а и беше захапал диска та се наложи ръчно да го вадим-Дайте съвет моля :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 03 Сеп 2012, 20:30

Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Разархивираш фаила и го записваш като “имидж“ на СД използвайки НЕРО или подобна програма (около 240мб. е )
Отиваш при колата, завърташ ключа на позиция 1 и поставяш диска в МК-то
Навигационният комп ще изплюе диска почети веднага, и на дисплея ще излезе съобщение
“Сигурен ли си че искаш да инсталираш този софтуер?“
Въпреки че диска вече не е в МК-то ( не се опитвай да го вкарваш пак, трябва да се отстрани от МК-то) потвърди че искаш да се инсталира и ........ се прекръсти :mhihi:
Ако не можеш да намериш V24USA пиши ми на ЛС и ще ти я пусна по скайп-а.
Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 03 Сеп 2012, 22:57

ros1977 написа:Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Разархивираш фаила и го записваш като “имидж“ на СД използвайки НЕРО или подобна програма (около 240мб. е )
Навигационният комп ще изплюе диска почети веднага, и на дисплея ще излезе съобщение
Въпреки че диска вече не е в МК-то ( не се опитвай да го вкарваш пак, трябва да се отстрани от МК-то) потвърди че искаш да се инсталира и ........ се прекръсти :mhihi:
Успех

Всички версии са си универсални, дали ще е USA, Canada, EU...се избира при кодирането, диска със софтуера съдържа абсолютно всичко, от езици до държави.
Съживяващата версия при някои е V17 (не V17.1, а точно V17), но работи едва в 10% от случаите. Истинското съживяване на МК3 става на програматор, като се свалят двата флаша и се програмират на ново.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 03 Сеп 2012, 23:24

mad_presley написа:
ros1977 написа:Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Успех

Всички версии са си универсални, дали ще е USA, Canada, EU...се избира при кодирането, диска със софтуера съдържа абсолютно всичко, от езици до държави.
Съживяващата версия при някои е V17 (не V17.1, а точно V17), но работи едва в 10% от случаите. Истинското съживяване на МК3 става на програматор, като се свалят двата флаша и се програмират на ново.

В никакъв случай не претендирам да съм специалист. Моето МК3 се беше скапало и след много четене из форумите попаднах на този съвет (написаното горе не съм го измислил аз) и истината е че при мен навигационният компютър се оправи.
Надявам се и при Колегите да помогне.
Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alkapone777 » 06 Окт 2012, 0:19

При мен също помогна благодаря :driving:

Аватар
Кара: е65 4.5 2002

Мнение от bmw730 » 06 Окт 2012, 8:36

на мен на мястото на гпс ми седи не активно коде като сложия американската версия ми става активно да въведа 4 цифрен код

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alkapone777 » 07 Окт 2012, 13:30

на мен не ми искаше код и вобще не ми излизаше на екрана gps-пробвай с update на MK-то или да каже някои който е по запознат

Потребител
Аватар
Кара: BMW 735i E65

Мнение от nikolai.dragnev » 03 Дек 2012, 21:11

колега и аз имам проблема който спомена.така купих колата.на дисплея не ми излиза навигация и не мога да подкарам телевизията.Как го оправи? навигацията ми е МК3.искам и да я ъпдейтна до V22.как да го направя и от каде да сваля този софтуер.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 04 Дек 2012, 2:34

Абе Вие хубаво си търсите софтуери за МК3-ките, но внимавайте какво записвате и вкарвате в компа, защото ако имиджа е в Mode1, ще убиете навигацията ;). Ето v.32 в Mode2 или ТУК. При запис с ImgBurn се разбира това. Последния софт с нещо ново за МК3 е v.22, но и този става.
Както по-горе и mad_presley писа, няма никакво значение за къде e софтуера. Всичко от Мозамбик до Гренландия и оттъде ползва едно и също ЦД и компютъра чете файловете, за които е кодирана колата. Колегата със "US софт-a" не е направил нищо американско, защото навигацията си е прочела файловете, които са и нужни и компа се е ъпдейтнал. Просто си е записал работещо копие и не е омазал колата.
Това, че не ти излиза ТВ, означава, че и тунера не ти бачка. Ако работеше, при прецакана навигация щеше да виждаш менюто на тунера и нямаше да имаш опция Навигация, а не обратното, при прецакана навигация да ти липсва ТВ-то ;). Търси проблемите освен в Нави-то и в ТВ тунера.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 735i E65

Мнение от nikolai.dragnev » 04 Дек 2012, 3:35

ivo1bg написа:Абе Вие хубаво си търсите софтуери за МК3-ките, но внимавайте какво записвате и вкарвате в компа, защото ако имиджа е в Mode1, ще убиете навигацията ;). Ето v.32 в Mode2 или ТУК. При запис с ImgBurn се разбира това. Последния софт с нещо ново за МК3 е v.22, но и този става.
Както по-горе и mad_presley писа, няма никакво значение за къде e софтуера. Всичко от Мозамбик до Гренландия и оттъде ползва едно и също ЦД и компютъра чете файловете, за които е кодирана колата. Колегата със "US софт-a" не е направил нищо американско, защото навигацията си е прочела файловете, които са и нужни и компа се е ъпдейтнал. Просто си е записал работещо копие и не е омазал колата.
Това, че не ти излиза ТВ, означава, че и тунера не ти бачка. Ако работеше, при прецакана навигация щеше да виждаш менюто на тунера и нямаше да имаш опция Навигация, а не обратното, при прецакана навигация да ти липсва ТВ-то ;). Търси проблемите освен в Нави-то и в ТВ тунера.

На мен ми излиза менюто за телевизия,но не намира станций.Не ми излиза обаче в менюто навигацията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 04 Дек 2012, 10:28

nikolai.dragnev написа:....Не ми излиза обаче в менюто навигацията.

Това означава, че МК3-ката ти тотално е умряла. Погледни я, дали въобще и свети червения диод под Eject бутона.

Следваща

Назад към E39