Проблем с нав.комп MK3
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с нав.комп MK3
Колеги колата я имам от известно време , но в менюто на дисплея липсва GPS nav , има в багажника устройство МК3 на което като му вкарам диск пробва за 10-15 сек. да го прочете и след това го изхвърля и не мига светодиода , дали е прецакана МК3 или трябва ъпдеит или нещо друго , Моля за съвет !
предварително благодаря !
предварително благодаря !
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Проблем с нав.комп MK3
най вероятно имаш проблем с МК3-ката, или с инсталацията към нея, ако някой е решил преди теб, да я модернизира 

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Пробвай да инсталираш някоя по-стара версия софтуеър на МКто
Ако пак не стане,директно минавай на МК4
Ако пак не стане,директно минавай на МК4
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Колега мисля, че мк-3 е прецакано аз имах сьщия праблем и неможа да се оправи. Сложи си мк-4 то е по-добрия вариянт.
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
а дали е възможно при ъбдеит (не завършен до край) да се прецака МК3 понейе на един приятел на скоро така се получи.сега вобще не излиза на екрана GPS може ли да се ресетне по някакъв начин или фаблични настройли-диода не мига сега а и беше захапал диска та се наложи ръчно да го вадим-Дайте съвет моля 

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Разархивираш фаила и го записваш като “имидж“ на СД използвайки НЕРО или подобна програма (около 240мб. е )
Отиваш при колата, завърташ ключа на позиция 1 и поставяш диска в МК-то
Навигационният комп ще изплюе диска почети веднага, и на дисплея ще излезе съобщение
“Сигурен ли си че искаш да инсталираш този софтуер?“
Въпреки че диска вече не е в МК-то ( не се опитвай да го вкарваш пак, трябва да се отстрани от МК-то) потвърди че искаш да се инсталира и ........ се прекръсти
Ако не можеш да намериш V24USA пиши ми на ЛС и ще ти я пусна по скайп-а.
Успех
Как става инсталацията:
Разархивираш фаила и го записваш като “имидж“ на СД използвайки НЕРО или подобна програма (около 240мб. е )
Навигационният комп ще изплюе диска почети веднага, и на дисплея ще излезе съобщение
Въпреки че диска вече не е в МК-то ( не се опитвай да го вкарваш пак, трябва да се отстрани от МК-то) потвърди че искаш да се инсталира и ........ се прекръсти

Успех
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ros1977 написа:Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Успех
Всички версии са си универсални, дали ще е USA, Canada, EU...се избира при кодирането, диска със софтуера съдържа абсолютно всичко, от езици до държави.
Съживяващата версия при някои е V17 (не V17.1, а точно V17), но работи едва в 10% от случаите. Истинското съживяване на МК3 става на програматор, като се свалят двата флаша и се програмират на ново.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
mad_presley написа:ros1977 написа:Намери си V24USA (Софтуер за МК3 версия 24 за САЩ). Както описват в повечето американски форуми, това е версията за “съживяване“ на навигационни модули МК3.
Как става инсталацията:
Успех
Всички версии са си универсални, дали ще е USA, Canada, EU...се избира при кодирането, диска със софтуера съдържа абсолютно всичко, от езици до държави.
Съживяващата версия при някои е V17 (не V17.1, а точно V17), но работи едва в 10% от случаите. Истинското съживяване на МК3 става на програматор, като се свалят двата флаша и се програмират на ново.
В никакъв случай не претендирам да съм специалист. Моето МК3 се беше скапало и след много четене из форумите попаднах на този съвет (написаното горе не съм го измислил аз) и истината е че при мен навигационният компютър се оправи.
Надявам се и при Колегите да помогне.
Поздрави
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
При мен също помогна благодаря 

на мен на мястото на гпс ми седи не активно коде като сложия американската версия ми става активно да въведа 4 цифрен код
- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
на мен не ми искаше код и вобще не ми излизаше на екрана gps-пробвай с update на MK-то или да каже някои който е по запознат
- nikolai.dragnev
- Потребител
-
- Кара: BMW 735i E65
колега и аз имам проблема който спомена.така купих колата.на дисплея не ми излиза навигация и не мога да подкарам телевизията.Как го оправи? навигацията ми е МК3.искам и да я ъпдейтна до V22.как да го направя и от каде да сваля този софтуер.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Абе Вие хубаво си търсите софтуери за МК3-ките, но внимавайте какво записвате и вкарвате в компа, защото ако имиджа е в Mode1, ще убиете навигацията
. Ето v.32 в Mode2 или ТУК. При запис с ImgBurn се разбира това. Последния софт с нещо ново за МК3 е v.22, но и този става.
Както по-горе и mad_presley писа, няма никакво значение за къде e софтуера. Всичко от Мозамбик до Гренландия и оттъде ползва едно и също ЦД и компютъра чете файловете, за които е кодирана колата. Колегата със "US софт-a" не е направил нищо американско, защото навигацията си е прочела файловете, които са и нужни и компа се е ъпдейтнал. Просто си е записал работещо копие и не е омазал колата.
Това, че не ти излиза ТВ, означава, че и тунера не ти бачка. Ако работеше, при прецакана навигация щеше да виждаш менюто на тунера и нямаше да имаш опция Навигация, а не обратното, при прецакана навигация да ти липсва ТВ-то
. Търси проблемите освен в Нави-то и в ТВ тунера.

Както по-горе и mad_presley писа, няма никакво значение за къде e софтуера. Всичко от Мозамбик до Гренландия и оттъде ползва едно и също ЦД и компютъра чете файловете, за които е кодирана колата. Колегата със "US софт-a" не е направил нищо американско, защото навигацията си е прочела файловете, които са и нужни и компа се е ъпдейтнал. Просто си е записал работещо копие и не е омазал колата.
Това, че не ти излиза ТВ, означава, че и тунера не ти бачка. Ако работеше, при прецакана навигация щеше да виждаш менюто на тунера и нямаше да имаш опция Навигация, а не обратното, при прецакана навигация да ти липсва ТВ-то

- nikolai.dragnev
- Потребител
-
- Кара: BMW 735i E65
ivo1bg написа:Абе Вие хубаво си търсите софтуери за МК3-ките, но внимавайте какво записвате и вкарвате в компа, защото ако имиджа е в Mode1, ще убиете навигацията. Ето v.32 в Mode2 или ТУК. При запис с ImgBurn се разбира това. Последния софт с нещо ново за МК3 е v.22, но и този става.
Това, че не ти излиза ТВ, означава, че и тунера не ти бачка. Ако работеше, при прецакана навигация щеше да виждаш менюто на тунера и нямаше да имаш опция Навигация, а не обратното, при прецакана навигация да ти липсва ТВ-то. Търси проблемите освен в Нави-то и в ТВ тунера.
На мен ми излиза менюто за телевизия,но не намира станций.Не ми излиза обаче в менюто навигацията.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
nikolai.dragnev написа:....Не ми излиза обаче в менюто навигацията.
Това означава, че МК3-ката ти тотално е умряла. Погледни я, дали въобще и свети червения диод под Eject бутона.
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2