Изчезна ми angel eysa
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Изчезна ми angel eysa
Невероятно , но днес сутринта , като запалих колата /Е60 12.2004. 530dA/ ми даде съобщение за изгорели крушки на предни ляв и десен габарит
Излязох , погледнах отпред , веждите светят , двата ейнджъл айса не светят. Имах малко работа из града и като свърших , вкарах колата в гаража. Разхвърлях на бързо фаровете (процедурата ми е позната до болка
). Имам резервни крушки , подмених ги , но ми направи впечатление , че старите не са изгорели. Включих на габарити с новите крушки - ейнджълите пак не светят. Запалих колата - пак съобщение за изгорели предни габарити
Отново разглобих фаровете , изкарах буксите от фасунгите , с тестера замерих напрежението , но уви - няма ток и на двете букси на ейнджълите. Самите фарове са с dynamic xenon. Всичко друго си свети и работи нормално. Прегледах всички предпазители отзад над акумулатора. Няма изгорял.
Моля ако някой има идея за отстраняване на проблема , нека сподели.

Моля ако някой има идея за отстраняване на проблема , нека сподели.
Re: Изчезна ми angel eysa
Здравей колега .Нали се сещаш за традиционния отговор за диагностиката.Малко е изнервящ ама понякога няма как иначе да се установи.В твоя случай щом няма напрежение причината може да се търси в кабелите 1 ,в светлинния модул 2 и в програмирането на модула 3.Туй го прочетох на едно място а също и че ток към крушките не минава през бушон а идва директно от модула.
Иначе би ли изписал съобщението което ти вади на оригиналния език
Иначе би ли изписал съобщението което ти вади на оригиналния език
- batzlati
- младши ентусиаст
-
Да , утре ще прескоча до Бургас за диагностика. Странното е , че вчера всичко беше ОК. А днеска - няма ток
Иначе съобщението на дисплея е:
Същото е и за левия.
Благодаря все пак

Иначе съобщението на дисплея е:
Същото е и за левия.
Благодаря все пак

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Изчезна ми angel eysa
Е доколкото се вижда от съобщението става въпрос за съвсем други крушки. Parking light-a не е Angel eye.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Изчезна ми angel eysa
Вярно, да.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
lowlevel написа:Е доколкото се вижда от съобщението става въпрос за съвсем други крушки. Parking light-a не е Angel eye.
Колега , би ли пояснил за кои други крушки става въпрос ?
Кои други светлини отпред на E60 , освен ринговете около фаровете , са Parking light (габаритнa светлинa) ?
споко бе, колеги.
явно колегата lowlevel си представя нещо друго...
ясно е, че става дума за изгорял габарит, но защо не ще да свети, като се подмени крушката?
прекъсната жичка?
явно колегата lowlevel си представя нещо друго...
ясно е, че става дума за изгорял габарит, но защо не ще да свети, като се подмени крушката?
прекъсната жичка?
- silver_Angel
- Потребител
-
- Кара: e60 525 2005г.
Здравей,
Имам абсолютно същия проблем. Симптомите и съобщението на дисплея - същите
На диагностика се оказа че имено лайт модула не е съвсем ОК. Не пуска ток именно до единия ейнджъл айс
Всичко останало работи без грешка само енджъл айса не свети
Май май като алтернатива виждам нов лайт модул....
Не знам дали от някоя морга може да се намери работещ и да се подмени със стария или трябва чисто нов да се купи
Пиши какво се е получило при теб
Имам абсолютно същия проблем. Симптомите и съобщението на дисплея - същите
На диагностика се оказа че имено лайт модула не е съвсем ОК. Не пуска ток именно до единия ейнджъл айс
Всичко останало работи без грешка само енджъл айса не свети
Май май като алтернатива виждам нов лайт модул....
Не знам дали от някоя морга може да се намери работещ и да се подмени със стария или трябва чисто нов да се купи
Пиши какво се е получило при теб

- batzlati
- младши ентусиаст
-
Лоша работа
Диагностиката даде "късо съединение в модула за управление на светлините". Не знам какъв зор видя. Чрез програмата за диагностика , от лаптопа се палят всички светлини , с изключение на ейнджъл айса. Техника каза , че е сгънал лайт модула. Той не подава напрежение към предните габарити.
Някой знае ли къде стои този модул?

Диагностиката даде "късо съединение в модула за управление на светлините". Не знам какъв зор видя. Чрез програмата за диагностика , от лаптопа се палят всички светлини , с изключение на ейнджъл айса. Техника каза , че е сгънал лайт модула. Той не подава напрежение към предните габарити.
Някой знае ли къде стои този модул?
- MadChicken
- Legendary
-
Долу в ляво на волана, там където е отделението за очила, зад него са и лайт модула и CAS модула. Сваля се цялата кора под волана, а не само малката част към педалите. Ако имаш добър жичкаджия това според мен е поправимо. Щом електрониката в модула е жива и управлява всичко останало, нещо крайно дребно е дало фира.
Only dead fish follow the stream...
- batzlati
- младши ентусиаст
-
MadChicken написа:Долу в ляво на волана, там където е отделението за очила, зад него са и лайт модула и CAS модула. Сваля се цялата кора под волана, а не само малката част към педалите. Ако имаш добър жичкаджия това според мен е поправимо. Щом електрониката в модула е жива и управлява всичко останало, нещо крайно дребно е дало фира.
Много съм ти благодарен колега! Утре ще разхвърлям корите и ще видя как се вади този модул. Тук в Созопол имам много добър приятел жичкаджия от класа. Ще му дам да го погледне и ако подлежи на ремонт - хубаво. Ако не - ще търся друг. Дали ще има разлика за динамик ксенон и обикновен ксенон?
- MadChicken
- Legendary
-
Като софтуер със сигурност има разлика, все пак динамика е с управление. Вече като хардуер дали са различни - най-вероятно да, но не съм разглабял, не знам 

Only dead fish follow the stream...
- batzlati
- младши ентусиаст
-
Днес разглобих корите под кормилото и извадих лайт модула.
Закарах го на моя човек жичкаджията. Проблема се оказа в единия четириканален чип , който управлява и предните габарити. Ето това е платката с чиповете.
Самият чип е BTS 5440G и се продава в Ebay за 4$. Ще го поръчам и моя човек ще го запои на мястото на проблемния. И трябва всичко да е ОК.
Закарах го на моя човек жичкаджията. Проблема се оказа в единия четириканален чип , който управлява и предните габарити. Ето това е платката с чиповете.
Самият чип е BTS 5440G и се продава в Ebay за 4$. Ще го поръчам и моя човек ще го запои на мястото на проблемния. И трябва всичко да е ОК.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
суперполезна информация, браво
пиши като смениш чипа, надявам се всичко да заработи без проблем.

пиши като смениш чипа, надявам се всичко да заработи без проблем.
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3