Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от © » 12 Апр 2011, 19:11

ако става въпрос за камерата с отброяването на метрите с клипче в ютуб пуснато от някакъв испанец - нямам никаква идея от къде се купува, как се монтира и т.н. и тази камера няма нищо общо с моята. Предполагам, че въобще няма такава камера в България и това за сега горе-долу остава в сферата на научната фантастика :mhihi:
Всъщност аз доста свикнах с моята, редовно поглеждам в монитора за хора или други препядствия, но нищо не може да замени страничните огледала относно очертанията на колата.

Някой писа, че не сме обсъждали нищо за софтуера, но не виждам и никакви инициативи от ваша страна.
За момента мисля че Primo 1.2 е най-добрата алтернатива за навигационна програма за системата. До скоро ползвах IGO 8.3 и Primo 1.1. IGO 8.3 работи много по-бързо от Primo 1.1, имаше оранжева тема и изглежда доста добре, но все пак само Primo се развива и е по-новата програма, за това е добре да преминем към него :mhihi: Новото Primo 1.2 работи много бързо, по-бързо от 8,3 може би. Скоро ще пусна няколко от нужните неща за sys файла, които според мен го напасват по-добре към Dynavin

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 12 Апр 2011, 20:06

Слави, това е отлично. Нека в тази тема да има повече хитринки, които ще спомогнат бъдещите собственици на този уред да си блъскат по-малко главите докато вкарат софтуера в необходимия вид.
Аз си чакам уреда да пристигне и всичко с което мога, ще помагам и ще споделям впечатления.
Имам въпрос за горе посочените версии на Ай-гоу:
Само Примо ли работи с тази новата най-подробна карта на БГ /Q4/ ?

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Апр 2011, 20:40

не, всички работят с еднакви карти - и IGO, и модифицираните му версии Amigo(по-старата) и Primo(новата, която май ще се развива от тук нататък) :yes:

ето моят sys файл за Primo:

Код: Избери целия код
[device]
type="asus_R700"

този ред указва устройството - в случая използваме R700 на асус, за правилна работа на програмата

[folders]
app="StorageCard/Primo"
has_secondary_root=0
sdcardpath="/StorageCard/Primo"
maps="..\..\iGO8\content\map"
dem="..\..\iGO8\content\dem"
buildings="..\..\iGO8\content\building"
poi="..\..\iGO8\content\poi"
speedcam="..\..\iGO8\content\speedcam"
kmlpoi="..\..\iGO8\content\userdata\poi"

с тези редове IGO и Primo използват едни и същи карти, POI и т.н.
или казано по друг начин ако добавите карти в директориите на IGO то те се използват и от Primo
Структурата на директориите както се досещате съответно трябва да бъде "\IGO8" и "\Primo"

[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
capture_to_jpeg=1
resolution_dir="800_480"
vga=0

това съм го преписал от някъде, както и редовете за звука :mhihi:
Основното тук е да се посочи директорията с резолюцията, която програмата да използва resolution_dir="800_480"
Колкото до редовете за звука според чуждите форуми по този начин се намалява паузата след думите на гласовото напътствие и звука от колоните тръгва по-бързо след тях:
[sound]
csv_voice_enabled=1
ding=0
pause_mp3_sooner=1
queue_length=200
mute_os_key=1
maneuver_chimes=0
sound_muted=1;this one stops the sound pause when changing settings
voice_muted=1
wheelsound=0
sound_volume=0

отново нещо за екрана
[rawdisplay]
highres=0
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"

Следващите редове са по ваш вкус - максимално увеличение и максимално намаление на картата
Аз обичам изглед "Ниско" т.е. малък ъгъл на виждане (има го в настройките на картата на самата програма) и съответно пътят да е увеличен поне до размерите на стрелката. При мен са така:
[map]
3d_min_zoomlevel=10
3d_max_zoomlevel=20

Следващите редове са за mapchanger като се има предвид съвместното ползване на едни и същи карти от IGO8.3 и Primo
[mapchanger]
swpoi=0
DirContent=\StorageCard\Igo8\content
DirSave=\StorageCard\Primo\save
ExeName=primo.exe
Sound=set.wav

Има още няколко реда за камерите които не са ми много ясни :mhihi: Всъщност и редовете нагоре не са 100% ясни и верни, така че ако имате по-добри предложения може да споделите :bchug:

Ето ги и файловете за т.нар. ускорител GAPI за WinCE 5.0 които разполагате в директориите на навигационните програми:
GAPI.rar

Ето и картинките които са при мен за начало и изход от програмата, които се слагат в data.zip\ui_igo9\800_480:
bmp.rar

а от тази тема може да си харесате други http://dynavin.freeforums.org/igo8-load ... n-t72.html

След посочените промени, почти всяка сборка на Примо 1.2 която става за резолюция 800х480 ще изглежда така сякаш е правена за вашето устройство. А Primo 1.2 за 800х480 съвсем не е трудно да се намери в интернет
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 13 Апр 2011, 19:50

Това е програмка за Dynavin-и, които не са отключени с крака от румънеца. Има няколко игри и програмки скриншотове на снимките долу :

http://tranz.it/load.php?id=v4KojnlbS5L4VrwM812364

за да я стартирате е необходимо да разархивирате файла и копирате папка WolfNCU на флаш картата и после от setup менюто на WinCE " там където оказвате пътя за стартирване на IGO" да поставите файла WolfNCU.exe и сте готови
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Апр 2011, 20:00

Това са т.нар. менюта за навигациите с WinCE
Тази е разработена от VasilisE (Гърция), който беше истински факир за Dynavin, но за съжаление скоро не съм засичал да пише. При мен това нещо не работеше добре, т.е. малко ме дразнеха някои дреболии и тъй като не можах да намеря лесен начин да го модифицирам го махнах. Имаше много красиви "километражи", които показват реалната скорост от GPS-a, но всичко е въпрос на търсене и нагласяне
Ето темата http://dynavin.freeforums.org/wolf-ncu- ... o-t81.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 20 Апр 2011, 10:36

Айде, влезнах и аз в отбора на Dynavin :D
Почвам пробите, сложих и пача на Мамалигаря.....изглежда отлично. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 21 Апр 2011, 9:42

Вчера проведох първите проби с новия ми Dynavin.
Това което най-много ме подразни е, че звука на IGo8.3.4 излиза само през предните колони, като задните заглушават говора и не се чуват ясно напътствията на Анелия :evil:
С една програмка усилих гласа на Анелия, който желае може да го изпробва:
https://rapidshare.com/files/458462697/Voice_Bul-f2.zip
При мен се налагаше да наглася да се чуват само предните колони, за да чувам по-ясно навигацията.
Днес продължавам пробите.

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Апр 2011, 8:11

проблема е в настройките на IGO
Ако увеличиш гласа повече (или докрай), дори се чува много малко от музиката отзад, че чак ме дразни
За това моят звук почти винаги е изключен
Хубаво разгледай настройките за звука - възможно е само гласовите напътствия да са намалени

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 25 Апр 2011, 14:44

При мен проблема беше, че абсолютно всички приложения под WinCE излъчваха звук САМО през предните колони.
Примерно ако си зяпам ДВД и същевременно пусна Уиндоусовския видео плейър TCPMP, през задните колони звучи ДВД-то , а през предните е TCPMP-страшна досада.
Сега в основния юнит при настройките на саунда като махнах отметката на Нави саунд, всичко си дойде на мястото.
Зяпам си ДВД-то и като стартирам някое приложение под WinCE целия звук спира и през всичките колони звучи това което съм пуснал последно. Като го спра от всички колони се чува звука на ДВД-то.....с 2 думи , всичко е наред!

Днес си поиграх с конвертиране на видео клипове, за да тръгнат мазно и без проблеми и циклене от СД картата /слота за Медия/ и да не се налага всеки път да се стартира WinCE за да се зяпат клипове.
Програмата с която експериментирах е Any Video Converter, лесна за работа и качеството е доста добро.
Клиповете вървят отлично, без насичане, циклене или разминаване на звук и картина.
Програмата е доста разпространена и я има свободно из нета. Конвертира бързо.
Ако на някой му се занимава и не знае какви настройки да зададе за да получи добър резултат-да пита!
Програмата наслагва и субтитри върху видеото, но не ми се занимаваше да тествам на каква компресия и с кой кодек ще стане както трябва.
Иначе за клипове е перфектна, за час-два си направих 30 клипа на първо време, да има какво да си зяпам в колата.

Слави, ако може да те питам за следното:
Имам изпипана и нагласена вече версия на IGo 8.3.4 с всички карти, камери и други екстри. Работи отлично.
Сега искам да добавя Примо, двете програми са сходни, но имат някои различни файлове в папките.
Предполагам , че ще е голяма играчка да сравнявам папките на двете програми и да ги обединявам.
Чудя се ако добавя само *exe файла от Примото и го стартирам, дали няма да тръгне?
Видях, че си посочил на предишната страница какво се дописва в sys-файла , за да работят заедно двете програми.
Ти как успя да сглобиш двете програми?

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Апр 2011, 18:29

Изключено е да стане само с добавяне на ехе файл в директорията на IGO.
Двете програми като цяло са сходни, но все пак имат разлики.
За да сложиш и Примо - копираш програмата в отделна папка на СД картата, обикновено в основната директория, отваряш sys файла на Примото и редактираш така както съм го дал по-напред в темата. Съответните папки maps, dem
buildings, poi, speedcam и т.н. оставяш празни или дори ги триеш. Примо-то няма да ги търси на обичайните им места. Така само с 30-40мб допълнително(колкото всъщност е програмата без content) може да ползваш втората програма, а картите и останалите елементи които са еднакви и за IGO и за Примо се съдържат само в content на IGO и съответно дам добавяш/редактираш новите карти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lynx » 26 Апр 2011, 21:37

Ето още едно полезно инфо настоящите и евентуалните бъдещи собственици на Dynavin v.5 :
Понеже се изписа много из форумите, че при версия 5 само слота за GPS поддържа SDHC карти, реших да го проверя.
Имах подозрения , че не е вярно. :banghead:
Събрах няколко карти от мои познати /всичките са SDHC /, записах на тях клипче за което съм 100% сигурен че си върви на обикновена SD карта в слота за Медия.
На 2 карти не искаше да стартира, но на третата тръгна като пич.
Възможно е да е правило проблеми, че картите имаха качена и друга информация освен медия на тях
Картата която ме зарадва е 16ГБ Кингстън-Клас 4 и е отлична за натъпкване с музика и конвертирани филми.
:yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Апр 2011, 6:01

те обикновените сд карти до колкото знам са до 2гб, няма как да не подържа sdhc

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 27 Апр 2011, 8:49

Имах едно покет пс Етен х500+, което праваше такива номера със СД картите. С едни работи, с други иска формат при всяко заспиване на устройството :kuku:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 27 Апр 2011, 9:10

UBAH5 написа:Имах едно покет пс Етен х500+, което праваше такива номера със СД картите. С едни работи, с други иска формат при всяко заспиване на устройството :kuku:

Takива устройства обикновено изискват FAT, да не би да са с NTFS и за тва да не иска да го разчете! Задължително ги форматирайте към FAT първо и след тва качвайте простотийките

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 27 Апр 2011, 9:31

slitter написа:
UBAH5 написа:Имах едно покет пс Етен х500+, което праваше такива номера със СД картите. С едни работи, с други иска формат при всяко заспиване на устройството :kuku:

Takива устройства обикновено изискват FAT, да не би да са с NTFS и за тва да не иска да го разчете! Задължително ги форматирайте към FAT първо и след тва качвайте простотийките

Пробвах го и това, без резултат :no:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

ПредишнаСледваща

Назад към E46