въпрос за клучалката и стартер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос за клучалката и стартер
здравейте ...
незнам какав дене днес , ама за мен беше супер гаден ..
така запалих си баварчето и отидох да пиина едно кафе .. след 30 мин влизам в колата варта клуча .. да ама не ,,, стартера никав го няма ... предполагам че е залепнл .. запалих го с бутане с помоща на едни приятели .. закарах я на паркинга пред нас изгасих я опитах с пак да я запаля викам .. мпоже да стане чудо .. и стана де .. прееба ми с еи ключалката ... немога даже на контакт да я оставя ..
някои да си е патил и да знае какво може да се направи с подрачни материали .. и без помоща на маистори
така запалих си баварчето и отидох да пиина едно кафе .. след 30 мин влизам в колата варта клуча .. да ама не ,,, стартера никав го няма ... предполагам че е залепнл .. запалих го с бутане с помоща на едни приятели .. закарах я на паркинга пред нас изгасих я опитах с пак да я запаля викам .. мпоже да стане чудо .. и стана де .. прееба ми с еи ключалката ... немога даже на контакт да я оставя ..
някои да си е патил и да знае какво може да се направи с подрачни материали .. и без помоща на маистори

БМВ и всички останали
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Re: въпрос за клучалката и стартер
pafkata88 написа:здравейте ...

неп, все още пиша на латиница и е нормално да правя грешки като пиша на кирилица ... ама не това е важното в крайна сметка .. някой да даде акъл .. според мнения на колеги трябва да се отвори ключалката която е със подобно на нитове болтове .. казаха че сас секач номера щял да стане , ама мен ме притеснява дали ще мога да си я оправя или трябва да копувам нов контактен ключ .. а не ми се вярва да го намеря за 50 лв..
гледах и в ръководството за ремонт на бмв е 36 ама неможах да намеря някава схема на пустата кючалка ...
тааа ако някой си е патил да сподели как е решил проблема
гледах и в ръководството за ремонт на бмв е 36 ама неможах да намеря някава схема на пустата кючалка ...
тааа ако някой си е патил да сподели как е решил проблема

БМВ и всички останали
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Ще ти кажа кое как да направиш но първо ми кажи кое точно се е прее** по ключалката,самия патрон във който вкарваш ключа или патрона се върти,но напразно?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
Колега намерих случайно тази тема .. тарсих снимка как да сваля еар бега на волана и намерих линка viewtopic.php?p=2216371
та .. проблема е следния
вкарвам ключа .. завърта едно положение .. и от там нататък се едно и закован ..
смисал има малак ход .. питах един мн мн зает ключар и той ми каза да погледна климореда ... свалих и него наврях една отверка и завартях .. и ако не ми беше залепнал стартера и с заключен волан щех да я паля кат москвича на дядо .. но волана си седи заключен ..
в темата на колегата видях че се пробива някаква дупчица .. тази дупчица дали ще ми спаси свалянето на волана или нема ми се размине маратона .. и ако на някой му се е случвало нека каже нормално ли е че ключа не може да се преварти .. смисал проблема от това че ми се е заключил волана ли е или има нещо друго ..
та .. проблема е следния
вкарвам ключа .. завърта едно положение .. и от там нататък се едно и закован ..
смисал има малак ход .. питах един мн мн зает ключар и той ми каза да погледна климореда ... свалих и него наврях една отверка и завартях .. и ако не ми беше залепнал стартера и с заключен волан щех да я паля кат москвича на дядо .. но волана си седи заключен ..

в темата на колегата видях че се пробива някаква дупчица .. тази дупчица дали ще ми спаси свалянето на волана или нема ми се размине маратона .. и ако на някой му се е случвало нека каже нормално ли е че ключа не може да се преварти .. смисал проблема от това че ми се е заключил волана ли е или има нещо друго ..
БМВ и всички останали
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Така.
Проблема най-вероятно е във самия патрон на ключалката.
1.Пробвай с резервния ключ да завъртиш(визирам износване по ключа който използваш всеки ден)
2.Ако не стане това значи че,ще трябва да смениш патрона.
3.Тези конзоли при е36 са 3-4 вида направи сравнение м/у моята снимка и тази на колегата със подробната тема => може и да не стане с дупчене.
4.Според мен проблема е във самия патрон(износен е и не могат самите пластинки да се приберат)
5.Гледай и слушай внимателно тоз мафиот - http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o
Проблема най-вероятно е във самия патрон на ключалката.
1.Пробвай с резервния ключ да завъртиш(визирам износване по ключа който използваш всеки ден)
2.Ако не стане това значи че,ще трябва да смениш патрона.
3.Тези конзоли при е36 са 3-4 вида направи сравнение м/у моята снимка и тази на колегата със подробната тема => може и да не стане с дупчене.
4.Според мен проблема е във самия патрон(износен е и не могат самите пластинки да се приберат)
5.Гледай и слушай внимателно тоз мафиот - http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
Пробвах с резервния ключ ама пак не стана номера ..
а говорих с един ключар според които , ако проблема е в патрона то тогава той въобще няма да се заварта ..а моят има един ход и блокира на 2 рия ход .. който всащност отключва волана ...
утре съм твърдо решен да я разглобя и да махна заклучването на волана , понеже ме наплашиха колеги че се е случвало возилото да се заключи в движение .. а мен лично това ме шашка ..
дано не ми се налага да сменям и патрона .. пробвах го тоя трик от клипа , ама не можах да го извадя .. явно някаде баркам ..
а говорих с един ключар според които , ако проблема е в патрона то тогава той въобще няма да се заварта ..а моят има един ход и блокира на 2 рия ход .. който всащност отключва волана ...
утре съм твърдо решен да я разглобя и да махна заклучването на волана , понеже ме наплашиха колеги че се е случвало возилото да се заключи в движение .. а мен лично това ме шашка ..
дано не ми се налага да сменям и патрона .. пробвах го тоя трик от клипа , ама не можах да го извадя .. явно някаде баркам ..
БМВ и всички останали
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
та два дена ти следя темата и вече ще се включа ,миналта седмица имах абсолютно същият проблем и го реших с нов ключ за 15 лева много мъки и не можах със старият и проблема се реши с новият щото старият е износен , а и вътре пластините на патрона също и последва същият проблем като твоят 

не ми се вярва да е от ключат .. а да не говорим че резервния ми ключ си е новичък ..
БМВ и всички останали
с помоща на ключар проблемът бе решен .. ако някой има подобен проблем ще помогна скаквото мога 

БМВ и всички останали
Е поне да беше казал какво направи клучаря иначе браво,че е станало.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда

от там нататак .. не ми показ акакво прави .. предполагам че е извадил патрона ... ( аз 100 пати се оитах , ама така и не успях да го измакна ) и е премахнал механизма за заключване на воланът ...
абе за 10 мин работа ми легна 30 кинта .. при положение че аз си бях свалил всичко друго ... и после саответно сам го монтирах ..
сега остана вапросат за стартерът ...
някой знае ли как се сваля стартера на 318 тдс ..
не го знам залепнал ли е какво му е станало ... а е желателно сам да си го оправя понеже след смяната на съединител , виско съединител и термостат и сега и това си останах на червено ...
ако някой е патил да даде малко акъл ..

какъв може да е проблема кое как да проверя

БМВ и всички останали
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Претърпях същата зла участ. Свалих патрона закарах го да го пренаредят - покара два месеца и пак същото. Сега съм си извел ключе за контакт и бутон за стартера - ключа само го поставям в патронника заради имото - после мога да си го извадя и да заключа колата при работещ двигател 

BMW Crash master
14 мнения
• Страница 1 от 1