Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Слави
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от © » 22 Яну 2011, 20:16

наистина не очаквах да се вижда и бронята
изглежда е добра, жалко за преправянето само

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 23 Яну 2011, 0:07

Колеги, в американския форум, пичът дето продава динавини е дал DIY за инсталиране точно на моята камера:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?p=12139344

Всичко е много подробно обяснено със снимки. Ще видите че преправянето не е чак толкова голяма болка пъки някои неща могат да се спестят :)

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 23 Яну 2011, 22:20

днес направих камерата да се пуска при включване на задна - не съм дал сигнал на динавина от лампата за задната (вързва се към зеленото кабелче - reverse пише на него) ;)
сега е перфектно :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 25 Яну 2011, 11:35

Слави, подкарали субтитрите на BG ?

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 25 Яну 2011, 17:26

Подкарването на субтитрите би трябвало да не е проблем след отключването на Win CE-то, това, което Слави каза, че е направил вече ;). Просто се инсталира един плейър кат ората и всичко става. Ама и тук трябва някой да сподели дали го е пробвал :).

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Яну 2011, 22:20

За WinCE няма проблем- ще тръгнат лесно, има си готова програма (TCMP с кодеци и всичко необходимо) ... даже предполагам, че вървят :mhihi: (много съм запален по филмите в колата май :mhihi: )
но проблема, за който писах по-рано е да тръгнат през ДВД устройството което е отделно от WinCE и за сега там няма решение, пък като гледам и на никой не му пука. Изглежда докато не пуснат нов firmware за частта радио/ДВД плеър няма да стане нищо със субтитрите за DivX файловете през ДВД плеъра

между другото имам някакво приспособено меню от ауди за WinCE, но не ми е останало време да го наглася достатъчно добре. Все пак ако някой се интересува може да го пробва. Освен него има разбира се WinCE Desktop на румънеца, WolfCNU с имитация на IDrive на VasilisE, като всички тези менюта вървят с готови най-разнообразни програми включително видеоплеър, мп3 плеъри и много други.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 25 Яну 2011, 22:41

© написа:За WinCE няма проблем- ще тръгнат лесно, има си готова програма (TCMP с кодеци и всичко необходимо) ... даже предполагам, че вървят :mhihi:............

Това е правилното решение ;).
© написа:но проблема, за който писах по-рано е да тръгнат през ДВД устройството което е отделно от WinCE и за сега там няма решение, пък като гледам и на никой не му пука..............

Е как да ти пука братче, с флашки от по 32 Гиги , какви ДВД-та, какви ЦД-та :mhihi: .

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Яну 2011, 23:43

все ми се струваше, че ДВД устройството (има си и юсб вход) ще чете по-големи резолюции от winCE но май не е така :dunno:
всъщност не съм тествал

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 26 Яну 2011, 0:19

Ами то няма как да ти изкара по-голяма резолюция от 800х480, заради монитора ;). И FullHD да му пуснеш-все тая, резолюцията на екрана ще те ограничи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330xd

Мнение от xian777 » 26 Яну 2011, 8:33

makaveli316 написа:Значи доколкото разбрах за да се инсталира тази система е нужно да се закупи и конзола и се сменя мястото на климатика с две думи?
Аз гледам сега в сайта на "Babuna" и цената е 320лв, а пък бях чел някакви 1200? Аз ли нещо съм се объркал или...?

Колеги, извинявам се за :OT: , но може ли да ми кажете кой е сайта на "Babuna" ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 26 Яну 2011, 8:57

Заповядай !
http://www.proparts.bg/

Слави
Аватар

Мнение от © » 26 Яну 2011, 21:47

Ясно е, че ще ме ограничи като качество на изображението на екрана, но поне нямаше да се налага да задължително прекодиране на филмите с резолюция над 700 по хоризонтала (горе долу) за да може да ги пусне

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 27 Яну 2011, 11:55

Слави, няма да имаш никакви проблеми с каквито и да е резолюции ;). Инсталиргай TCPMP и той винаги ще ти разпъва картината до 800Х480. Аз имам едно PDA с резолюция 640Х480 и съвсем спокойно си гледам филми 720Х540 или каквато там е височината. Плейъра може да възпроизвежда и матрьошка файлове така, че нямаш грижи и с HD видеото ;). Давай и свиркай да кажеш какво е станало.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_TO » 31 Яну 2011, 12:48

Stim написа:днес направих камерата да се пуска при включване на задна - не съм дал сигнал на динавина от лампата за задната (вързва се към зеленото кабелче - reverse пише на него) ;)
сега е перфектно :)

Колега, ако може обясни малко по подробно как си я вързал, че ми предстои тази интервенция ?!

Потребител
Аватар

Мнение от Stim » 01 Фев 2011, 21:00

Stim написа:Колеги, в американския форум, пичът дето продава динавини е дал DIY за инсталиране точно на моята камера:
http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?p=12139344

Всичко е много подробно обяснено със снимки. Ще видите че преправянето не е чак толкова голяма болка пъки някои неща могат да се спестят :)

Колега, относно инсталацията на камерата това е много подробно и добре обяснено със снимки. аз не съм по разясненията, но пък по-добро от това не бих се справил ;)

кабелът, който пускаш до багажника трябва да не е само за камерата, а да има и отделен кабел, за да дадеш сигнал от задната на динавина- т.е. можеш да пуснеш два кабела паралелно :) аз лично съм ги прекарал под предната конзола и под тапицерията пред задните седалки (малко е играчка, но не пък с търпение се получава :)

ПредишнаСледваща

Назад към E46