Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.
Модератор: Общи модератори
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
их-то тва кихащо,а пък и снега му опира до двигателя
аудито най-вървеж,даже жиповете минава
аудито най-вървеж,даже жиповете минава

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Смея да кажа, че съм се качвал до Романс с БМВ 728i (Акула) автоматик, при непочистена улица и то без да правя опити, просто си се качих. И изобщо, цялата зима нямах никакви проблеми с проходимоста.
По повод клипчето с катеренето - напоследък карам едно АУДИ А6 2.7 Би-турбо Куатро и съм впечатлен от стабилноста! Днес вечерта се качих до Златните на Витоша, ми тази кола се държи като на чист асфалт! Ебати зора да я науча с вратите... ама ученолюбива излезе
По повод клипчето с катеренето - напоследък карам едно АУДИ А6 2.7 Би-турбо Куатро и съм впечатлен от стабилноста! Днес вечерта се качих до Златните на Витоша, ми тази кола се държи като на чист асфалт! Ебати зора да я науча с вратите... ама ученолюбива излезе

Аз не разбирам нещо колегите с негативните постове относно Алфите . Ако си спомняте колеги , преди време нашия форум беше хакнат , и с вас се сприятелихме доста , така че нека не разваляме приятелството . Колегата който е карал въпросното БМВ е доста по-шофер от много от нас , така че нека не го упрекваме . Явно е имало проблем с въпросната кола , а не с марката
Честита нова година на всички
Наздраве 

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
kiro_320 написа:Не знам какъв е що е.. ама мисля, че тотално преувеличава!
Голям шофьор !! Знаеш ли колко ръчки трябва да дадеш на това БМВ, че "за-малко да прегрее".![]()
Другия път като се опитва да кара на сняг, да отпуска малко педала на газта, щото верно БМВ.... ама на прекъсвач как да тръгне.
Наистина е така и аз моята Е39 понякога трябва по специално да и "говоря" докато тръгне на заледено, но с добра дума всичко се постига... Пък и понякога се иска да имаш желание да направиш нещо и да постигнеш целта, а не само да пробваш и да се откажеш... Все си мисля, че колегата ако беше попаднал в ситуация и това беше единствения изход щеше да се потруди повече... Казвам го защото и аз съм изпадал в такива ситуации и когато няма накъде щеш не щеш минаваш...
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
пф.... пред дома има огромен байр със завой даже и си го качвам с Е36-цата без проблеми представям си този "вентилатор" както го нарече момчето какво ще прави нагоре
ми.. не знам какво го плюете човека- моят опит със големи коли със големи мотори със задно е.. много подобен..
със и без електроники (дори по-добре без защото със включени такива седиш на едно място и само тропа абс модула) малко да е нанагорнище... дори със зимни гуми едвам издрапваш... а ако си със летни- забрави да се изкатериш дори наравно баси..
а да кажеш, че не мога да карам... може да се спори...
със и без електроники (дори по-добре без защото със включени такива седиш на едно място и само тропа абс модула) малко да е нанагорнище... дори със зимни гуми едвам издрапваш... а ако си със летни- забрави да се изкатериш дори наравно баси..
а да кажеш, че не мога да карам... може да се спори...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
Наистина е доста преувеличено мнението на въпросния редактор,
но наистина няма смисъл да направят 7-цата да минава навсякъде,
щото ако го направят, никой няма да купува догодина тази с xdrive-a..
но наистина няма смисъл да направят 7-цата да минава навсякъде,
щото ако го направят, никой няма да купува догодина тази с xdrive-a..
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
sk. написа:Аве смейте се вие....![]()
На първия сняг отивам да сменя гумите.. на поне 10 пъти светна ДСЦ-то за 5км.. ама то ясно това.. отивам на гумаджията, разбира се е мазало, ама аз не бързам. Чаках 4 часа дойде моя ред, а то там наклон... мале колко ми се смяха.. мъча я от 1200 оборота неще.. само се мята.. 3ма бутат отзад, 2ма дават акъл.. накрая само им казах момци я се махнете.. изкарах назад и със задницата се качих от воле.. признавам си това ми е първа зима като шофьор, ама да чукам на дърво за сега се справям и с лед и с потегляне по наклон и т.н
Мда колега видял си зор но си бил с летните гуми. Ако беше с чисто нови зимни друго нещо щеше да бъде.
А на колегата nikolayy с макаронестия хафтомобил мога само да му се посмея на тия клипчета дето ги е пуснал. Първото клипче с тая е30ка която е супер малка и ниска кола е нормално че няма да се качи през сичките тия преспи току така. А второто клипче е реклама на гуми по скоро и най-малоумният ще се досети. Ама то карането не е като да яденето трябва и акъл. Истината е че БМВ с хубави гуметки проблеми няма зимата. А то е ясно че винаги ще има позиорчета като колегата от ауто билд които по скоро се прави на интересен с неговата тема.
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Ако иска може да доиде да му покажа на кав страмен баир живея,и си се ка4вам с купенцето без проблем,даже миналата седмица ме свари неподготвен с летните гуми 235 no problem:mhihi: пс.ама имам един помошник отзад
ШПЕР му викат 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
е чак пък толкова... за системите е ясно... обаче с *хубави гуми* и малко търпение е трябвало да го качи без драмите дето описва...
в крайна сметка аз съм виждал как пред мен Е36 се катери по чист лед като стъкло(буквално... като излязох от колата и щях да се потроша) на много по-стръмно място (на панчарево има един паркинг и имаше наредени гуми като за картинг писта преди 2-3 години... влиза се по надолнище и един мост). аз минах от там на слизане с летни гуми(акъл кво да се прави) ама на качване взех мантинелата, защото подходих много смело по нагорнището. после половин час ме бутаха естествено + 3ма човека на багажника... освен тази седмица да е била с огромни валяци, друго обяснение в полза на шофьора нямам аз.
в крайна сметка аз съм виждал как пред мен Е36 се катери по чист лед като стъкло(буквално... като излязох от колата и щях да се потроша) на много по-стръмно място (на панчарево има един паркинг и имаше наредени гуми като за картинг писта преди 2-3 години... влиза се по надолнище и един мост). аз минах от там на слизане с летни гуми(акъл кво да се прави) ама на качване взех мантинелата, защото подходих много смело по нагорнището. после половин час ме бутаха естествено + 3ма човека на багажника... освен тази седмица да е била с огромни валяци, друго обяснение в полза на шофьора нямам аз.
Последна промяна steeN на 02 Яну 2009, 22:16, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
Не се засягайте толкова ... той говори за задното предаване а не за BMW
Пък и къв ще е тоя дето взима такива коли само за по празниците ...

Пък и къв ще е тоя дето взима такива коли само за по празниците ...
Взел съм за празниците един вентилатор 750i

M - The most powerful letter in the world
Аз също съм съгласен, че голяма кола, голям мотор... не е оптимален вариант за зимата, ама пък да разправя вицове...
Тук дори не става въпрос за голям наклон и по снимката която е дал, категорично мога да кажа, че абсолютно всяка кола може да тръгне там, от място със стандартни гуми!
Единственото логично обяснение е, човека е карал и други коли - като им смачка газта на сняг лека полека се наемат, докато БМВ-то, даваш газ до долу и... никой. Разочаровал се е и изпада в дилеми, как такава кола не може да зацепи!
Колеги, човека е щял да прегрее, технически перфектна 750и... и то при минусови температури, пък вие още умувате защо е въртял гуми. Аз вчера 30 минути се въртях(е36 320) на една кална поляна + сняг, не знам си колко пъти влезе в прекъсвач на 2-ра, стрелката мина средата и стигна следващото деление преди червеното.
Зимните гуми не ги ли спряха от производство ?
Задните ми гуми са 205 летни и само 2 пъти видях истински зор с колата... беше поледицата наскоро в Добрич! Изпъвах на 2-ра един баир, намалих на легналите полицай и до там.. после 1-ва без газ и едвам едвам издрапах. После сутринта като спрях на светофар(имаше бая наклон), пуснах съединителя без газ и лека полека докато влезе 2-рия зъб и ела че ми трябваш.
Иначе при сняг и подобни "баири" никакъв проблем съм нямал с потеглянето.

Единственото логично обяснение е, човека е карал и други коли - като им смачка газта на сняг лека полека се наемат, докато БМВ-то, даваш газ до долу и... никой. Разочаровал се е и изпада в дилеми, как такава кола не може да зацепи!
Колеги, човека е щял да прегрее, технически перфектна 750и... и то при минусови температури, пък вие още умувате защо е въртял гуми. Аз вчера 30 минути се въртях(е36 320) на една кална поляна + сняг, не знам си колко пъти влезе в прекъсвач на 2-ра, стрелката мина средата и стигна следващото деление преди червеното.
Зимните гуми не ги ли спряха от производство ?

Здравейте, тъй като много се изписа по темата, искам да приканя всеки от вас, който се смята за добър карач и има седмица (не е необходимо да е точно същата като тая 750i), да дойде и да се опита за качи баира от Кокалянско ханче към село Кокаляне СЕГА. На снимката в Алфа-форума не е сниман баш проблемния баир, а участъка пред гаражите. Днес в 17 часа 7-цата изобщо не можа да потегли и я прибрах отново в гаража.
В момента условията са доста сходни с тези от 23.12. вечерта - около 10-15 см пресен сняг, продължава да вали силно, отдолу са заледени и полирани до блясък гранитни павета. На няколко места има текла вода от спукани чешми (огромни буци лед), целия път е в дупки и има 3 доста остри завоя, които не позволяват да се засилиш, освен това са със сериозен страничен наклон. Целия път е на големи надлъжни вълни, които те подхвърлят и задните колела губят сцепление. Температурата в момента е -5 градуса.
И не ми говорете за разни 3-ки, те вървят. Проблема е в седмицата, която има 600 Нм въртящ момент още при 1750 оборота и тежи над 2 тона. Просто не може да потегли. Имам книжка от 25 години и карам кола всеки ден. Първата ми кола през 1983 г. беше Лада 1500, след това две години, от 1985 до 1987 г. карах Алфа 1750 Берлина - все със задно. И още много коли със задно съм имал. Това естествено не значи, че съм добър шофьор, но мисля, че се справям добре. Карал съм почти всички автомобили, които се продават на пазара в момента, от Дачия Логан до Ролс Ройс Фантом, и смятам, че имам поглед върху нещата. Редовно карам на писта (Серес, Хунгароринг, Нюрбургринг), в семейството сме имали много БМВ-та (първото е 2002 ti още през 1971 г., после 2 години съм карал и 735i, докато живеех в Германия) и знам за какво говоря. Сестра ми и в момента кара 330xd, има го в галерията ми.
Преди няколко минути се прибрах с Волвото ХС90 (с буксуване и на четирите колела, нови зимни гуми Пирели Скорпион Ice&Snow, изключен тракшън, но драпаше нагоре) и на баира буксуваха една Е36, един мерц 190, а една Омега слагаше вериги.
Който успее да се качи с БМВ седмица, получава 1 шише Джим Бийм или Джак Даниелс (по избор). Айде да видим дали сте толкова силни, когато не става дума за писане по форумите.
В момента условията са доста сходни с тези от 23.12. вечерта - около 10-15 см пресен сняг, продължава да вали силно, отдолу са заледени и полирани до блясък гранитни павета. На няколко места има текла вода от спукани чешми (огромни буци лед), целия път е в дупки и има 3 доста остри завоя, които не позволяват да се засилиш, освен това са със сериозен страничен наклон. Целия път е на големи надлъжни вълни, които те подхвърлят и задните колела губят сцепление. Температурата в момента е -5 градуса.
И не ми говорете за разни 3-ки, те вървят. Проблема е в седмицата, която има 600 Нм въртящ момент още при 1750 оборота и тежи над 2 тона. Просто не може да потегли. Имам книжка от 25 години и карам кола всеки ден. Първата ми кола през 1983 г. беше Лада 1500, след това две години, от 1985 до 1987 г. карах Алфа 1750 Берлина - все със задно. И още много коли със задно съм имал. Това естествено не значи, че съм добър шофьор, но мисля, че се справям добре. Карал съм почти всички автомобили, които се продават на пазара в момента, от Дачия Логан до Ролс Ройс Фантом, и смятам, че имам поглед върху нещата. Редовно карам на писта (Серес, Хунгароринг, Нюрбургринг), в семейството сме имали много БМВ-та (първото е 2002 ti още през 1971 г., после 2 години съм карал и 735i, докато живеех в Германия) и знам за какво говоря. Сестра ми и в момента кара 330xd, има го в галерията ми.
Преди няколко минути се прибрах с Волвото ХС90 (с буксуване и на четирите колела, нови зимни гуми Пирели Скорпион Ice&Snow, изключен тракшън, но драпаше нагоре) и на баира буксуваха една Е36, един мерц 190, а една Омега слагаше вериги.
Който успее да се качи с БМВ седмица, получава 1 шише Джим Бийм или Джак Даниелс (по избор). Айде да видим дали сте толкова силни, когато не става дума за писане по форумите.
Последна промяна pinko на 06 Яну 2009, 23:45, променена общо 1 път
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Айде сега е момента да идат малко колеги с Бмв-та от околията ей така за пробата да видим дали ще се качат.Най-правилно ще е на практика да се види за какво става дума,защото на думи всичко е много относително.Пък и без бутилка да е.Просто за честта на марката.Темата стана доста интересна.Ако и малко Алфи отидат да се пробват да има пряк сблъсък на силите ще бъде доста интересно...малко спортна интрижка да се завърти 

8.32