Тъпо ПТП ?!? - Решение по делото ->2стр

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Тъпо ПТП ?!? - Решение по делото ->2стр

Мнение от blacksapphire » 16 Дек 2008, 0:53

Изображение

Пловдив 15.12.2008г

Излизам днеска от работа 17:30 и разбира се адското задръстване! И решавам аз да мина през Изгрев ( циганската маала), за да избегна задръстването.

Вали, мъгла, улично осветление в квартала НЯМА!

Карам аз зад един рейс на градския транспорт, той завива надясно, за да спре на спирката, при което аз се изнасям леко наляво и ждряяяян - ОСТРОВ!

Островчето не е маркирано с бяла светлоотразителна боя отстрани, знакът за пешеходната пътека е откраднат разбира се, знакът със стрелка да се кара само вдясно също отсъства поради етническият състав на квартала, хоризонатална маркировка за пешеходната пътека няма, бордюра е поне 30см, видимост никаква!

Щетите - крива джанта, разпрана чисто нова зимна гума, строшен картер,долен носач, горен носач, греда преден мост,маслена помпа. Железният нож е спасил бронята, халогените и мигачите бяха изскочили само напред. Мангасаряни идват носят в шепи остатъци от картера ми - бате бате халумин :P :winky:

Наизскачаха хора отстрани и гумаджийница има там, викат всеки ден поне по :evil: 2ма се качват върху тоя остров! 2ч и 15 мин чакам кола на КАТ. Идват господата, викат избирай - да пишем акт или не. Колата има пълно автокаско и ми трябва протокол от КАТ, за да се покрият щетите! Та се прежалих да ми пишат акт, за да взема протокол. Предложих си услугите на господата :mhihi: , да е само протокол, но не можело ( явно бяха наядени :mhihi: :evil: ). Та в акта пише НЕСЪОБРАЗЕНО ДВИЖЕНИЕ С РЕЛЕФА НА ПЪТЯ!

И както опяваше как никой досега не се е удрял в този остров катаджията, точно пред него абсолютно идентична ситуациа този път голф 3 се разчекна като патка на лед :mhihi:

Изпатил човек там ме посъветва да съдя общината, той я осъдил за спукана гума в дупка! Няма осветление, няма маркировка, няма знак! и за 2 часа се случи 2 пъти! Възнамерявам да обжалвам акта и да съдя общината, ще има ли резултат?
Последна промяна blacksapphire на 22 Май 2009, 14:59, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тъпо ПТП ?!?

Мнение от slav4o1 » 16 Дек 2008, 1:58

давай бате поне не ти требе адвокат :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 16 Дек 2008, 2:20

Съд му е майката...Поне може да се пребориш за щетите по колата евентуално...или колкото и да не е смекчаване на акта

BTW тия коледните емотикани се множат постоянно..преди няколко часа бяха 2 3 .. после 4 5 ... ся са всичките....Сигурно е заразно и съм опуснал момента когато е била заразена само 1 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Дек 2008, 3:27

Съди ги до дупка не е трудно дори и без адвокат може да минеш при добро желание, но пък е препоръчително една консултациика да си направиш при такъв. В тая тъпа община трябва да се научат че не може да има безплатно безхаберие повече.
Имай в предвид че е възможно човека от общината да не се яви и тогава става много весело - глобичка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Дек 2008, 7:32

Съди ги, иначе няма да вземат мерки и да си оправят бакиите.Пък дето са ти казали за несъобразената скорост-и за 5 км/ч ще ти го кажат :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 16 Дек 2008, 7:44

Вземи си добър адвокат да ти е сигурна работата и ги съди до дупка, после те ще ти платят и обезщетение и разходите по делото ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 8:36

blacksapphire написа: Та в акта пише НЕСЪОБРАЗЕНО ДВИЖЕНИЕ С РЕЛЕФА НА ПЪТЯ!

Аъ...
Пътищата на република болгария вече официално ли са с РЕЛЕФ?
Това е чудесна новина...

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 16 Дек 2008, 10:15

D3BEP написа:

Аъ...
Това е чудесна новина...

Aъ...

Ако минеш със 120км/ч през легнал полицай (РЕЛЕФ!), забиеш предницата на колата и изправиш колата перпендикулярно на асфалта... пак ли общината ще ти е виновна?

Изобщо не укорявам колегата, който е пуснал темата, съжалявам за случилото се. Само тоя коментар ме жегна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 16 Дек 2008, 10:25

Dimo написа:Вземи си добър адвокат да ти е сигурна работата и ги съди до дупка, после те ще ти платят и обезщетение и разходите по делото ;)
:!:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2008, 10:56

absix написа:
D3BEP написа:

Аъ...
Това е чудесна новина...

Aъ...

Ако минеш със 120км/ч през легнал полицай (РЕЛЕФ!), забиеш предницата на колата и изправиш колата перпендикулярно на асфалта... пак ли общината ще ти е виновна?

Изобщо не укорявам колегата, който е пуснал темата, съжалявам за случилото се. Само тоя коментар ме жегна.

Е ти да не си към пътна инфраструктура ве, човек? Какво лично към тебе виде в поста ми?
Ако направиш горепосочените от теб неща, ще си нарушил:
1. Ограниченията за скоростта - несъобразена скорост.
2. Пътните знаци и пътната маркировка лежащият полицай има знак и бо следвало да има и "стрелки".
3. Платното за движение - там тротоари, линии.

А в случая доколкото разбирам имаме нещо, което "не съществува" на пътя. Не е отбелязано.
И в акта ти го пишат "релеф".
Еми аз знам защо е този акт и знам, че трябв ада се напише, но "термина" ме изумява.
Ми то утре отворените шахти и дупки на пътя също можем да ги пишем "релеф". Ми те са си релеф...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от to6i_Racing » 16 Дек 2008, 12:25

едва ли ще направиш нещо като съдиш общината,намираме се в БЪЛГАРИЯ тука всеки си има закон за себе си и едва ли ще ти обърнат някакво внимание за това което се е случило,наи мн да си изхарчиш парите по адвокати

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 16 Дек 2008, 14:48

D3BEP написа:А в случая доколкото разбирам имаме нещо, което "не съществува" на пътя. Не е отбелязано.
И в акта ти го пишат "релеф".
Еми аз знам защо е този акт и знам, че трябв ада се напише, но "термина" ме изумява.
Ми то утре отворените шахти и дупки на пътя също можем да ги пишем "релеф". Ми те са си релеф...

Не на майтап на колега от форума, който спука картер в дупка, също му писаха, че не се е съобразил с релефа... Несъобразената скорост и релефа на местността май са най-разтегливите понятия в ЗДвП, и полицаите ги раздават кат' топъл хляб..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 16 Дек 2008, 17:58

Съжелявам за случилото се колега blacksapphire. Незнам колко ще ти платят от каското ама акта ти ще е около 150лв и ще се простиш с поне 6 точки от талона :(
В някои случаи би било по добре да нямаш протокол, пък каското пак ще плати но не на 100% :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 16 Дек 2008, 18:06

Ако полицаят не е от тези гумените който са със ISO сертификат ,ти е виновна общината и още как и можеш да я съдиш до дупка!Тази зидано-изляти полицай който ги е слагал и който е дал заповед за това да умре в адски мъки и левкимията да не го остави да види бял ден просто няма такава простотия!Който е подписал заповедта или е проявил самоволието да ги сложи то е ясно че няма кой да го накаже ,но Господ гледа и ще го накаже така че и той няма да разбере от каде му е дошло!
А затова нямаме действаща правосъдна система ,защото просто ако я имахме общините щяха да фалират за нула време от изплатените неустойки на гражданите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 16 Дек 2008, 19:00

Най обичам като сложат знака след легналия полицай, направо ми иде да сложа някой от общината да легне за полицай :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата