Огромен кориоз с охладителната система ТДС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Огромен кориоз с охладителната система ТДС

Мнение от CreAt1ve » 26 Мар 2008, 17:04

Здравейте колеги, да почна с надува ми десния мъркуч, и то не постоянно от вереме на време, сменил съм термостат от Камор последния радиатор, водна помпа, разширителен съд. Мъркуча на големия кръг е винаги студен се едно термостата не отваря. Винаги стрелката си седи на 12 часа и през борда я гледам не надвишава 89 градуса, парно си има. Мериха я за газове в разширителния съд и нищо не отчете. Така вече няколко месеца си я карам доливам антифриз защото го изхвърля през капачката и никой незнае какво й е. Някой от майсторите ми казаха да махна напълно термостата да видят дали ще продължада да надува мъркуча.
Ако някой може да ми помогне че вече почвам да полудявам, даже и в Камор немогат да ми кажат точно какво се случва. Искат да свалят главата. :help: :help: :help: :help: :help:
Мерси предварително !
Абе кой кво ще да казва "ПЕРКАТА" си е перка !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Мар 2008, 17:55

Точно така се чудехме навремето с едно Рено. Оказа се, че е спукана главата. Дано при тебе не е така...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 26 Мар 2008, 18:02

Колега според мен е глава или гарнитура ,просто времето е все още студено и не може да надуе достатъчно за да ти вдигне градус ,най-вероятно е много малко и затова не може да се хване с тест,дано да не е ,успех :winky:
Нищо лично ,Просто бизнес !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 1.8T 4x4
Мечтае да кара: RS6

Мнение от baricade » 26 Мар 2008, 18:19

приятелю съветвам те да прегледаш водната помпа , много е възможно или перките да са се износили и да не загребва достатъчно вода или да превърта около оста си и двата варианта са ми се случвали , да стискаме палци да не е глава което също е възможно , но провери първо водната помпа че е по-лесно достъпна
П.П. стискам ти палци да не е глава

сигурен ли си че си сменил правилен термостат? ако не се лъжа този е двупосочен ли двупозиционен ли ? или нещо от сорта беше

ТЪП СЪМ ТОКУЩО ВИДЯХ , ЧЕ СИ СМЕНИЛ ВОДНАТА ПОМПА , значи остана гарнитура или глава :banghead:
Последна промяна baricade на 26 Мар 2008, 18:58, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 26 Мар 2008, 18:53

аз имам следния проблем - губи атифриз ама много също така нямам парно (духа само студено). Днес бях на диагнотика в НН и на компютъра показа водна помпа (това като прегледаха грешките по климата). Възможно ли е да са свързани двата проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baricade » 26 Мар 2008, 18:59

asasin18 написа:аз имам следния проблем - губи атифриз ама много също така нямам парно (духа само студено). Днес бях на диагнотика в НН и на компютъра показа водна помпа (това като прегледаха грешките по климата). Възможно ли е да са свързани двата проблема?

ако не се лъжа като губи антифриз , пада първо нивота на казанчето на парното и за тфа нямаш топлинка, такаче можеби и за теб важи същото брат , не че нещо много разбирам ама съм имал едни-два пъти проблем точно с този тип двигатели

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 26 Мар 2008, 19:11

къде е това казанче на парното ?? и как мога да му проверя нивото ??? и най - вече за 1 и съща помпа ли иде реч

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baricade » 26 Мар 2008, 19:34

asasin18 написа:къде е това казанче на парното ?? и как мога да му проверя нивото ??? и най - вече за 1 и съща помпа ли иде реч

не можеш да му провериш нивото , ако в компенсационното което е при двигателя губи течност , би трябвало и в казанчето на парното да губи защото ако не се лъжа то е по-високо от това в двигателя , мда помпата май е същата
на тдс-а казанчето на парното май е някъде зад таблото , ама незнам къде :( , нека някой колега който е имал подобни проблеми да сподели и той , при мен и двата пъти беше проблем с водната помпа , но майсторите настояваха да сменят гарнитури,глави,каски и какво ли още не :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 26 Мар 2008, 19:43

baricade написа:
asasin18 написа:къде е това казанче на парното ?? и как мога да му проверя нивото ??? и най - вече за 1 и съща помпа ли иде реч

не можеш да му провериш нивото , ако в компенсационното което е при двигателя губи течност , би трябвало и в казанчето на парното да губи защото ако не се лъжа то е по-високо от това в двигателя , мда помпата май е същата
на тдс-а казанчето на парното май е някъде зад таблото , ама незнам къде :( , нека някой колега който е имал подобни проблеми да сподели и той , при мен и двата пъти беше проблем с водната помпа , но майсторите настояваха да сменят гарнитури,глави,каски и какво ли още не :lol:

И къде, според теб се намираше това казанче на парното? Става дума за Е39 525 тдс. Нещо ми се губи от погледа?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 26 Мар 2008, 19:51

asasin18 написа:аз имам следния проблем - губи атифриз ама много също така нямам парно (духа само студено). Днес бях на диагнотика в НН и на компютъра показа водна помпа (това като прегледаха грешките по климата). Възможно ли е да са свързани двата проблема?
Възможно е да нямаш парно и да губи антифриз от водната помпа ,ама трябва и да тече от нея.А не ти ли загрява?
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 26 Мар 2008, 20:03

ама колеги водната помпа е на 2 месеца с метална турбинка мен не ми е проблема че загрява а че поради нянаква странна причина не отваря 2тория кръг :( и незнам какво да правя никой не ми дава логично обяснение на нещата :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от asasin18 » 26 Мар 2008, 20:41

някой можее ли да ми каже къде е тая помпа???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от baricade » 26 Мар 2008, 22:24

pazokolarov написа:И къде, според теб се намираше това казанче на парното? Става дума за Е39 525 тдс. Нещо ми се губи от погледа?

чесно да ти кажа незнам къде е това казанче , но чесно да ти каже не ме и интересува , четох някъде че е зад таблото ама къде точно .... :bcry:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CreAt1ve » 27 Мар 2008, 2:27

Хора помагайте че положението не върви на зле, а направо към безнадежно...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 27 Мар 2008, 9:07

абе, колеги не е казанче ами сигурно има в предвид радиаторчето на парното .Пьк то се намира като на всяка кола на мамаси в г....... :winky:

Следваща

Назад към E39