странен теч на пода
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
странен теч на пода
днес гледам на мокета едно петно(10 на 10см) леко мокро-точно пред шофьорската седалката вдясно, то и преди ми се е мяркало като по-тъмно(мокета е сив), но не съм обръщал внимание. та гледам го леко влажно, свалих пластмасовото прагче на вратата и доколкото можах бръкнах под мокета навътре, не можах да стигна чак дотам, но и по-насам имаше, стори ми се дори мазно
не ми се разглябя половината салон, за да махна мокета и да видя какво е, възможно ли е да е от скоростната кутия иначе не се сещам нищо друго, какво мислите, дайте идеи!
благодаря

благодаря
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
ако е от парното, не трябва ли да ми спада нивото на антифриза и като има дупка да няма налягане в охладителната с-ма, щото сичко е на 6. по това маркуче какво се оттича и къде се намира? а и къде се намира това радиаторче на парното, не е ли по-напред, към централната конзола, защото ми мокрее по-назад-до седалката чак
никаква възможност ли няма да е от скоростната кутия

никаква възможност ли няма да е от скоростната кутия
Колега защо пропускаш варианта да имашнякоя дупчица на пода,ако нещо си я зажулвал колата от долу
.Може да е прогнило съвсем леко и като караш в дъжда да се навлажнява
.Погледния на канал и виж
А според мен,ако е от радиаторчето на парното щеше да ти е повечко мокро и нямаше ту да се появява,ту да го няма
Виж се пак и кажи

А според мен,ако е от радиаторчето на парното щеше да ти е повечко мокро и нямаше ту да се появява,ту да го няма

Виж се пак и кажи

странна работа май ще дойде да е вода някаква, но отдолу не видях нищо!
мисля си да не е от каналчетата за оттичане на шибидаха-днес ги пробвах отзад си се стичат много добре и шурва отдолу на задната броня, но отпред левия се стече в края на предния ляв калник(малката част от прага)-отдолу на прага, но по-навътре(7-10см) отдясно е по-странното-известно време нищо не тръгна, а после взе да тече от дългия праг, където са тампоните заз крика(това оптределено не е добре)
гледам и зад двигателя отляво(като си срещу него) има една гума като лула, ама не личи да се стича нещо по нея, от другата страна не дидях такова нещо
някой може ли да каже какви са всичките отводнителни с-ми на седан със шибидах и къде точно трябва да тече водата
благодаря
мисля си да не е от каналчетата за оттичане на шибидаха-днес ги пробвах отзад си се стичат много добре и шурва отдолу на задната броня, но отпред левия се стече в края на предния ляв калник(малката част от прага)-отдолу на прага, но по-навътре(7-10см) отдясно е по-странното-известно време нищо не тръгна, а после взе да тече от дългия праг, където са тампоните заз крика(това оптределено не е добре)
гледам и зад двигателя отляво(като си срещу него) има една гума като лула, ама не личи да се стича нещо по нея, от другата страна не дидях такова нещо

някой може ли да каже какви са всичките отводнителни с-ми на седан със шибидах и къде точно трябва да тече водата
благодаря
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Hellrider написа:странна работа май ще дойде да е вода някаква, но отдолу не видях нищо!
гледам и зад двигателя отляво(като си срещу него) има една гума като лула, ама не личи да се стича нещо по нея, от другата страна не дидях такова нещо![]()
благодаря
Точно в тази лула беше причината при мен.
Всъщност те са две лули, една до друга.
При мен те бяха запушени, яко затлачени бяха с тиня.
Поради тази причина, водата която влиза в отсега при мотора на парното,
няма от къде да се изтече, та беше проникнала в купето.
И се беше образувала локвичка
точно в средата пред шофьорската седалка.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Не знам защо при теб е само една.
При мен са две, точно една до друга.
Пробвай обаче и от горната страна да я отпушиш.
Щото и аз пробвах само от долу, но не стана, не можах да
изкарам цялата тиня бъркайки само от долната страна.
На края за проверка, налей вода във въпросния отсег
и виж дали ще протече през лулата.
При мен са две, точно една до друга.
Пробвай обаче и от горната страна да я отпушиш.
Щото и аз пробвах само от долу, но не стана, не можах да
изкарам цялата тиня бъркайки само от долната страна.
На края за проверка, налей вода във въпросния отсег
и виж дали ще протече през лулата.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
как да бръкна и отгоре-тя има само един отвор отдолу и после влиза някъде назад, където нямам достъп
някой да знае защо имам само една и изобщо на М50 има ли втора и къде е, ако има, защото 20мин не можах да я намеря
Точно под дясната чистачка имаш една черна,
правоъгълна, пластмасова решетка,
която трябва да махнеш. Тя стои върху ламаринен капак,
за който пък е закачен кабелен канал(кабелна кутия). Най-вероятно ще трябва да махнеш и този ламаринен капак. Много лесно се свалят.
След като ги свалиш ще получиш достъп до ел.мотора на парното и
до въпросната лула.
За да е малко по-ясно, погледни Снимката , която е постнал колега.
Става въпрос за решетката и кабелната кутия,
който са точно над капачката за маслото.
15 мнения
• Страница 1 от 1