Газови инжекциони - помощник при избор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Газови инжекциони - помощник при избор
Здравейте колеги! Преди да ме погнете, да знаете, че прегледах всички теми по въпроса във форума, но не получих достатъчно информация и затова пускам подобна, която ще е в улеснение и на други колеги с подобна дилема като моята.
В този раздел е, защото искам да разбера има ли колеги с Е36, които да са с монтирана ГИ EasyGas или Фобос и дали са доволни, че определено ще сложа една от тях. При моментните цени на бензина и газта и дневния ми километраж, ще си я избия за по-малко от половин година, затова ще помоля противниците на газта да не пишат (освен ако нямат личен опит, тогава ще съм благодарен да го споделят).
Та ето и няколко основни критерии, с помощта на които всеки сам за себе си ще си направи изводите (copy/paste):
Автомобил: (Посочете модел и година на БМВ-то)
ГИ: (Модел на ГИ)
Цена: (Цената на цялата система с бутилка и доп. екстри)
Монтаж: (Дата и място на монтажа)
Обслужване: (Доволен ли сте от обслужването - да/не)
Км: (Изминати км на газ)
Разход градско: л/100 км
Разход извънградско: л/100км
Дефекти: (по желание, какво сте сменили по системата, какви са ви косвените разходи, за това че карате на газ)
Впечатление: (общото ви впечатление от шофирането на газ, и с 1 дума е добре - положително/отрицателно)
ПС: Ще се радвам да не ме отсвирите с мълчание, както и се извинявам ако има нещо.
След някой друг ден може да изтрием коментарите си, за да се открояват само критериите.
Успешна и безаварийна седмица!
В този раздел е, защото искам да разбера има ли колеги с Е36, които да са с монтирана ГИ EasyGas или Фобос и дали са доволни, че определено ще сложа една от тях. При моментните цени на бензина и газта и дневния ми километраж, ще си я избия за по-малко от половин година, затова ще помоля противниците на газта да не пишат (освен ако нямат личен опит, тогава ще съм благодарен да го споделят).
Та ето и няколко основни критерии, с помощта на които всеки сам за себе си ще си направи изводите (copy/paste):
Автомобил: (Посочете модел и година на БМВ-то)
ГИ: (Модел на ГИ)
Цена: (Цената на цялата система с бутилка и доп. екстри)
Монтаж: (Дата и място на монтажа)
Обслужване: (Доволен ли сте от обслужването - да/не)
Км: (Изминати км на газ)
Разход градско: л/100 км
Разход извънградско: л/100км
Дефекти: (по желание, какво сте сменили по системата, какви са ви косвените разходи, за това че карате на газ)
Впечатление: (общото ви впечатление от шофирането на газ, и с 1 дума е добре - положително/отрицателно)
ПС: Ще се радвам да не ме отсвирите с мълчание, както и се извинявам ако има нещо.

Успешна и безаварийна седмица!

Баа, какво доволен, тя направо ти връща ресто като я караш без да сипваш. Те това е мечтаното БМВ. Сега ако кажеш, че и това ти го дава в задръстванията, щото мойто там 13,5 бензинки ги няма за нищо, затова се и принудих да пусна тая тема...
А EasyGas пак най-популярният сервиз за фобос я слагат и е само на 899 лв сега, ама наистина се притеснявам за качеството. По-скоро чакам да чуя хубава дума за фобос на Е36.
А ти твоята къде я монтира и колко финикийки ти излезна?

А EasyGas пак най-популярният сервиз за фобос я слагат и е само на 899 лв сега, ама наистина се притеснявам за качеството. По-скоро чакам да чуя хубава дума за фобос на Е36.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
bmw'fan написа:Баа, какво доволен, тя направо ти връща ресто като я караш без да сипваш. Те това е мечтаното БМВ. Сега ако кажеш, че и това ти го дава в задръстванията, щото мойто там 13,5 бензинки ги няма за нищо, затова се и принудих да пусна тая тема...![]()
Твойто ако гори 13.5 бензин не очаквай да падне на 10 разхода на газ. По-скоро ще ти е около 14.5 до 15 в такъв случай. Когато една кола си гори бая на бензин на газ не е по-икономична. И все пак 13.5х1.80=24лв, а 15х0.74=11лв

bmw'fan написа:Баа, какво доволен, тя направо ти връща ресто като я караш без да сипваш. Те това е мечтаното БМВ. Сега ако кажеш, че и това ти го дава в задръстванията, щото мойто там 13,5 бензинки ги няма за нищо, затова се и принудих да пусна тая тема...![]()
Tя това ресто го връща, щото всичко и е сменено

Ех... не обикалям много през деня в трафика. Не е баничарка колата, но отивам до офиса в задръстване и се прибирам от офиса в задръстване.
Отгоре на това гори и малко бензин, но няма как.
Моята е монтирана в Младост и беше към 1500 лв. Но е с Bosch инжектори и си е бая гаранционна

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Или пишете по шаблона, или ще затворя темата... изобщо не ми се чете поредната тема относно разход на газ... 

Автомобил: 316 М40 1993год.
ГИ: Тoмасето модела не го знам
Цена: 1250лв.
Монтаж: 07.2008год. Пловдив в Тояга
Обслужване: ДА доволен съм
Км: 13000
Разход градско: 11.5/13 литра на 100км
Разход извънградско: 8/9 литра на 100км
Дефекти:Няма
Впечатление: Според мен няма разлика в карането на газ бензин, но дори ако има е много минимална.
ГИ: Тoмасето модела не го знам
Цена: 1250лв.
Монтаж: 07.2008год. Пловдив в Тояга
Обслужване: ДА доволен съм
Км: 13000
Разход градско: 11.5/13 литра на 100км
Разход извънградско: 8/9 литра на 100км
Дефекти:Няма
Впечатление: Според мен няма разлика в карането на газ бензин, но дори ако има е много минимална.
- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Ловато от мен
Тихи и хубави инжектори - все пак те са най-уязвимата част.
цена 1500лв септември 2008г - много хубав монтаж 4исто и прибрано. Копма на газовото го пъхнахме в кутията за акумулатора.
за 15 000 км никакви грижи - малко hardware намеса от моя страна да цъка на газ na 15 градуса че докато стане 35 .. аман от чакане.
Разход за 316и компакт с 1.9 мотора 105 коня
града 11-14
изван града 6.5 с тихо каране
8-9 с 120-130 на магистралата.
Който ти казва че няма разлиа бензин газ не му вярвай. Разлика има и най-вече се усеща в високите, тъй като газта гори по бавничко
Т.е ако ще слагаш на 318ис например бая ще я отрепеш ама винаги може да си я направиш след 4000 да цъка на бензин
В крайна сметка тва си е компромис с вървежа за сметка на цената
74ст спрямо 1.80 при 20% пове4е разход на 100км или
89ст спрямо 1.80ст
Т.е в момента излиза 2 пъти по евтино
Така че не пести парички за по хубава уредба .. слагаш и заспива .. не да хабиш после 10 4аса висене при майстора да донастроива и тунингова.
Много важно нека ти замерят ламда сондата/ите преди поставянето на газ. Ако не са наред и на бенз харчи, а на гас още повече ще харчи
щото се натрупва двойно грешката 

цена 1500лв септември 2008г - много хубав монтаж 4исто и прибрано. Копма на газовото го пъхнахме в кутията за акумулатора.
за 15 000 км никакви грижи - малко hardware намеса от моя страна да цъка на газ na 15 градуса че докато стане 35 .. аман от чакане.
Разход за 316и компакт с 1.9 мотора 105 коня
града 11-14
изван града 6.5 с тихо каране
8-9 с 120-130 на магистралата.
Който ти казва че няма разлиа бензин газ не му вярвай. Разлика има и най-вече се усеща в високите, тъй като газта гори по бавничко

В крайна сметка тва си е компромис с вървежа за сметка на цената
74ст спрямо 1.80 при 20% пове4е разход на 100км или
89ст спрямо 1.80ст
Т.е в момента излиза 2 пъти по евтино

Така че не пести парички за по хубава уредба .. слагаш и заспива .. не да хабиш после 10 4аса висене при майстора да донастроива и тунингова.
Много важно нека ти замерят ламда сондата/ите преди поставянето на газ. Ако не са наред и на бенз харчи, а на гас още повече ще харчи

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Колко по-бавно гори газта
Че нали приравнено в октани е към 105
Карал съм и доста слаби коли с инжекцион , и при добра настройка няма разлика - особено във високите
На добрите системи всичко им се настройва , но истината е че ако не работи перфектно на бензин
няма да работи добре и на газ.

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
В случая си много правvladiverm написа:Колко по-бавно гори газтаЧе нали приравнено в октани е към 105
Карал съм и доста слаби коли с инжекцион , и при добра настройка няма разлика - особено във високите
На добрите системи всичко им се настройва , но истината е че ако не работи перфектно на бензин

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
St.Dilov написа:В случая си много правvladiverm написа:Колко по-бавно гори газтаЧе нали приравнено в октани е към 105
единствено разликата на газ се усеща по нанагорнище и в баир, а причината е в по бързата детонация на газта
И относно мнението че газта гори бавно, няма такъв филм
Най бавно изгаряне има дизела, след него бензина и чак тогава газта
И защо според вас се дава предварение на запалването на ВСЕКИ един автомобил с газ ?
Щото газта гори по бързо ли?
Аз ще ви кажа защото ако не се запали по рано, няма да има време да изгори до последния такт и почва да изгаря в изпускателните колектори и ефекта ви е ясен , няма сила харчи много и не върви

Гледайте да не сасипваме темата на човека.
Ако имаш с какво да ми докажеш, че не е така напиши го, ако не от тук надолу само по темата!!!

- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Прекалено далече съм от мисълта да съсипвам темата на колегатаvld написа:Гледайте да не сасипваме темата на човека.
Ако имаш с какво да ми докажеш, че не е така напиши го, ако не от тук надолу само по темата!!!

St.Dilov написа: ще кажа че газта има само един плюс Цената
1. На същия принцип мога да ти кажа "защо караш е36, единствения плюс на е36 пред е90 е цената, луд ли си", което е тъпичко нали ?
Ми много ясно че е само цената, ти защо мислеше, че се слагат газовите уредби? За по-красив и взривоопасен багажник ли ?
2. Ей това твойто (и сега мойто

3. Газта гори по-бавно, това какви самообяснения си даваш е твоя работа, има теория има факти те са важните, прочети ТУК за октановото число и предварението. Виж също и таблицата с топлината и скоростта на горене: ТУК
10. Съжалявам че и аз участвам в прецакването на тази, иначе може би интересна тема, но няма смисъл да се подминават грешните твърдения, утре някой ще вземе да се обърка.
- moniglow
- кандидат ентусиаст
-
Автомобил: 320
ГИ: FOBOS
Цена:
Монтаж: 02.2008
Обслужване:
Км: 14хил.
Разход градско: 12,5-14л/100 км
Разход извънградско: 8-9л/100км
Дефекти: НЯМА
Впечатление:
А относно скороста на горене при различните горива ,с уважение към колегата St.Dilov ,но е точно обратното -газта гори най бавно ,понеже е с най високо октаново число .Октановото число е мярка за детонационната устойчивост на бензините.
Друг е въпроса,че в сравнение с бенз.и дизела е с най-малка калоричност и от там - по-високия разход,но
в пари картината при мен е следната:
средно ГАЗ 100км -8лв БЕНЗ.100км.-17лв
ГИ: FOBOS
Цена:
Монтаж: 02.2008
Обслужване:
Км: 14хил.
Разход градско: 12,5-14л/100 км
Разход извънградско: 8-9л/100км
Дефекти: НЯМА
Впечатление:

А относно скороста на горене при различните горива ,с уважение към колегата St.Dilov ,но е точно обратното -газта гори най бавно ,понеже е с най високо октаново число .Октановото число е мярка за детонационната устойчивост на бензините.
Друг е въпроса,че в сравнение с бенз.и дизела е с най-малка калоричност и от там - по-високия разход,но
в пари картината при мен е следната:
средно ГАЗ 100км -8лв БЕНЗ.100км.-17лв
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3