добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
72 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
добавяне на масло в горивото за дизеловите Е46?
Слагате ли масло в дизела или някаква друга добавка? От доста хора чух, "че било добре да се добавя малко масло в горивото. Предотвратявало .... " тук вече всеки говори различно
Аз нямам никакъв опит с дизелови коли и в първият момент ми се стори глупаво, но виждам че доста таксита го правят
Количеството, което трябвало да добявам варира от 100гр. на резервоар до 1литър и повече. Става въпрос за двутактово масло за да се смеси по-добре с дизела. Днес за първи път сложих между 100 и 200гр. масло преди да заредя 55литра. Стори ми се, че колата работи по-тихо, но сигурно си внушавам
Кажете си вашето мнение?
Аз нямам никакъв опит с дизелови коли и в първият момент ми се стори глупаво, но виждам че доста таксита го правят
Количеството, което трябвало да добявам варира от 100гр. на резервоар до 1литър и повече. Става въпрос за двутактово масло за да се смеси по-добре с дизела. Днес за първи път сложих между 100 и 200гр. масло преди да заредя 55литра. Стори ми се, че колата работи по-тихо, но сигурно си внушавам

Кажете си вашето мнение?
Последна промяна © на 21 Май 2007, 15:29, променена общо 1 път
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
моето мнение го знаеш, пък и в Е39 го обсъждахме този въпрос, но за жалост темата се изтри когато базата от данни се прецака.
аз си слагам от близо 20 000 км. и съм ей така

аз си слагам от близо 20 000 км. и съм ей така

- RAFF
- младши ентусиаст
-
аз лично слагам по 300 грама на един резервоар с нафта двутактово масло за резачките за дърва на ХУСКВАРНА. тези масла са най "тънки" и най лесно разтворими както и най финни.колата нито пуши повече нито има някакви проблеми.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
според мен е излишно .. нафтата си има смазочни своиства и те са заложени в изработката на помпата т.е. тя се маже оптимално само с нафта .. а и това не е Перкинс 

- RAFF
- младши ентусиаст
-
аз не разбирам от горива и техните съставки, но съм говорил с хора които са по запознати . та те са ми казвали че, в нашата нафта преобладават сярата и парафина и нямала добри смазочни качества. те също ме посъветваха да слагам по малко масло в нафтата. говорил съм с дизелджии , камионджии, помпаджии и те всички бяха на едно мнение. тъй като не съм имал много дизелови автомобили не се бях интересувал по този въпрос. но след като ЧЕГЕВАРА повдигна въпроса в е39 , а и самия той кара същата кола и и сипва масло реших че така трябва. на ЧЕ му имам вяра а и на хората с които се консултирах също.така че мисля че съм взел правилното решение.
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
това е въпрос от рода "всеки решава сам за себе си дали ще го прави или не!"
в книжката на Е46 не пише, че трябва да се махне катализатора или пък AGR-клапана, но много хора го правят.
В книжката пише, че маслото на автоматика е Long-Life, ама ние си го сменяме ... така че професори, чухме ви мненията, разбрахме че сме ненормалници, но мисля, че това не е по темата и нека да пазим добрия тон.
Разлика няма каква да усетите ако слагате - нито ще добавите 10 коня към мощността, нито ще вземете. Някой хора си слагат (предимно таксиджии или които пътуват много) двутактово масло в дизела, за да предпазят бензиновата помпа и турбото от бързо износване. Двутактовото масло изгаря по добре от дизела и не остава никакви наслагвания по двигателя или катализатора. На мойта кола е сменяна вече дизеловата помпа и не искам и на мен да се случва ...
... това е от мен. Когато не съм си купил масло не си слагам, а когато си имам си слагам по малко - нито пуши, нито е вредно за мотора.
в книжката на Е46 не пише, че трябва да се махне катализатора или пък AGR-клапана, но много хора го правят.

Разлика няма каква да усетите ако слагате - нито ще добавите 10 коня към мощността, нито ще вземете. Някой хора си слагат (предимно таксиджии или които пътуват много) двутактово масло в дизела, за да предпазят бензиновата помпа и турбото от бързо износване. Двутактовото масло изгаря по добре от дизела и не остава никакви наслагвания по двигателя или катализатора. На мойта кола е сменяна вече дизеловата помпа и не искам и на мен да се случва ...
... това е от мен. Когато не съм си купил масло не си слагам, а когато си имам си слагам по малко - нито пуши, нито е вредно за мотора.
72 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5