Въпрос за парното?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 535д-06г;
Въпрос за парното?
Значи за задните духалки става на въпрос, ония ден ги пускам, първите 1-2 мин духат хладно, после започнаха да духат нормално топло, а отпред горещо, вчера ги пускам и само студено, не мога да разбера нищо, ако някои може да ми обесни какво е разпределението на въздухопроводите ще съм благодарен, за да мога сам да си направя изводи, или да ми обесни подробно.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Електрическа клапа на климатика. Може да не работи пради лош контак на буксата й или защото е изгоряла. Може причината да е само във управляващото колелце на духалката. Но една диагностика ще покаже най-точно проблема.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Така трябва да е. Студено/топло се управлява с САМО тази врътка. Климатроника само регулира циркулацията на въздуха чрез оборотите на вентилатора в зависимост от зададената температура
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
danielzx написа:...когато е на синъо независимо че си пуснал топло духа студено от тях така е при мен с климатроника
Между другото как точно пускаш топло без врътката на духалките по средата на тблото?
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
отпред на таблото завъртам врътката на 3-те точки на червеното,а на задните духалки нямам за топло и студено.Отпред духа горещо а отзад студено?Как да си отстраня проблема?Ако е от от тая букса,лесно ли се сменя?А ако е от врътката?
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
на ландкрузера например отзад духалките там от където се управляват пише rear cool - и отзад може да духа само студено топло не става.
аз започвам да се чудя да и при бмв не е така. мойто също духа само студено отзад горните, иначе духалките по седалките си духат топло
аз започвам да се чудя да и при бмв не е така. мойто също духа само студено отзад горните, иначе духалките по седалките си духат топло
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
KARAIVANOV написа:отпред на таблото завъртам врътката на 3-те точки на червеното,а на задните духалки нямам за топло и студено.Отпред духа горещо а отзад студено?Как да си отстраня проблема?Ако е от от тая букса,лесно ли се сменя?А ако е от врътката?
Чакай сега! Всичко ти е в ред! Така е направено. Топлото отзад е екстра, която се поръчва допълнително.
Сигурно може да се преправи и в последствие, но едва ли ще си струва парите. От зад конзолата ще трябва да се сменя, клапи или въздуховоди трябва да се слагат или сменят и т.н.
Аз не съм се ровил за инфо по въпроса в другите сайтове. Някой ако знае нещо, нека сподели.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Зимата затваряш тази клапа. Топлото влиза през въздуховоди под предните седалки и духа в краката на пътниците на задния ред. Е поне при мене е така. 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Lucky написа:Зимата затваряш тази клапа. Топлото влиза през въздуховоди под предните седалки и духа в краката на пътниците на задния ред. Е поне при мене е така.
Това си е стандартно изпълнение. Става въпрос за духалките за задните седалки, които са в подлакътника. Стандартно си духат само студено и има върток за пускане и сспиране.
Въпроса е как може да се преустроят да духат и топло - какво и къде трябва да се добави освен тази решетка с две врътки?

На първо четене гледам, че има две схеми за електроклапаните по корпуса на климатика:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=45 и
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=45
След това, има и два вида "инсталации", да го кажа.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=99
Т.е. в подлакътника може да има инсталиран и допълнителен вентилатор и терморегулатор. Не знам дали това е свързано с нашия образователен въпрос

След 03/1999 задната решетка е друга:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=05
FOR VEHICLES WITH
CENTER CONSOLE TO THE REAR
ONLY APPLIES TO BLOWER REAR
S445A=YES
08 FRESH AIR GRILLE REAR ROOM 03/1999 64228376465
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
А този ОЕМ вариант
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/fact ... lution.htm
освен че е итересно решение, както става ясно от материала е и малко скъпичък.
http://www.bmwtips.com/tipsntricks/fact ... lution.htm
освен че е итересно решение, както става ясно от материала е и малко скъпичък.
- KARAIVANOV
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги,вече ми стана ясно с това парно и с тия въздохопроводи,значи нямам нищо повредено или счупено по тая система ?Това е най-хубавото:)))
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
pazokolarov написа:.... Стандартно си духат само студено и има върток за пускане и сспиране.
Въпроса е как може да се преустроят да духат и топло - какво и къде трябва да се добави освен тази решетка с две врътки?
Колеги, много моля някой ако има инфо по въпроса, да го сподели.
Че ми влезе тази муха в главата и не ми дава мира!
pazokolarov написа:pazokolarov написа:.... Стандартно си духат само студено и има върток за пускане и сспиране.
Колеги, много моля някой ако има инфо по въпроса, да го сподели.
Че ми влезе тази муха в главата и не ми дава мира!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2