ПРОБЛЕМ С ПАРНОТО

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПРОБЛЕМ С ПАРНОТО

Мнение от FALKONETTI » 16 Апр 2006, 20:58

Здравейте
някъде из форума бях срещал тема относно моторчето на парното, но не я открих...
Моето започа да работи само на 4 степен...и не само това - напоследък глъхне и си променя оборотите - намерих тема за подмяна на филтъра(моя въобще никога не е сменян), но се съмнявам да е само това...спря да ми духа и топло и студено или поне не усещам вече...
Помогнете :help:

Потребител
Аватар

Мнение от galinkuuuu » 16 Апр 2006, 21:06

Има6 два проблема.Парвият е сварзан с реостата.Просто ти е изгорял и затова ти духа само на 4-та степен.Кажи ми какав е модела на колата и 6те ти кажа как да го оправи6 с една жи4ка...елементарно е .И вторият ти е сварзан поне според мен с филтара.6том казва6 4е едвам го усе6та6 зна4е филтар4ето ти е се е позадрастило.там ве4е наи-добре утиде в някои сервиз да ти го сменят 4е 6те ти побелея косити.Кажи какав е модела на коата и 6те ти кажа каде се намира.На пове4ето е е36-ци е под жапката.А тожа за степените не се притесняваи лесно се оправя .Успех

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 16 Апр 2006, 21:12

galinkuuuu написа:Има6 два проблема.Парвият е сварзан с реостата.Просто ти е изгорял и затова ти духа само на 4-та степен.Кажи ми какав е модела на колата и 6те ти кажа как да го оправи6 с една жи4ка...елементарно е .И вторият ти е сварзан поне според мен с филтара.6том казва6 4е едвам го усе6та6 зна4е филтар4ето ти е се е позадрастило.там ве4е наи-добре утиде в някои сервиз да ти го сменят 4е 6те ти побелея косити.Кажи какав е модела на коата и 6те ти кажа каде се намира.На пове4ето е е36-ци е под жапката.А тожа за степените не се притесняваи лесно се оправя .Успех

Е 36, седан, 91 година 318и

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 17 Апр 2006, 2:15

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166

удивително е как може да не я намериш;)
значително по-трудно е да я пропуснеш;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от FALKONETTI » 18 Апр 2006, 22:38

Engi написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166

удивително е как може да не я намериш;)
значително по-трудно е да я пропуснеш;)

Тва за линковете към темата за "резистора за степените на парното" - супер ама там няма описание къде се намира, как се ремонтира или сменя...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 19 Апр 2006, 9:53

На самото парно има едни диодимисля и те са изгоряли и трудно ще ги ремонтираш в домашни условия като гледам
как избра това име ФАЛКОНЕТИ може да ми кажеш че ми е много интересно
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Парното духа само на 4-та степен!

Мнение от LaByBaMaPa » 19 Апр 2006, 13:50

Имам снимки как се сменя филтъра ако ще ти свърши работа, но е pdf и е 2мгбт ако те интересува...

Потребител
Аватар

Мнение от qwerty1234 » 20 Окт 2008, 12:56

galinkuuuu написа:Има6 два проблема.Парвият е сварзан с реостата.Просто ти е изгорял и затова ти духа само на 4-та степен.Кажи ми какав е модела на колата и 6те ти кажа как да го оправи6 с една жи4ка...елементарно е .И вторият ти е сварзан поне според мен с филтара.6том казва6 4е едвам го усе6та6 зна4е филтар4ето ти е се е позадрастило.там ве4е наи-добре утиде в някои сервиз да ти го сменят 4е 6те ти побелея косити.Кажи какав е модела на коата и 6те ти кажа каде се намира.На пове4ето е е36-ци е под жапката.А тожа за степените не се притесняваи лесно се оправя .Успех

Здравей аз имам същия проблем с парното спря да духа на парвите 3 степени никой неможа да ми обясни какво се прави. колата мие Е36 -94 година

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 20 Окт 2008, 13:55

qwerty1234 написа:

Здравей аз имам същия проблем с парното спря да духа на парвите 3 степени никой неможа да ми обясни какво се прави. колата мие Е36 -94 година

Често срещани проблеми при Е36

резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра
Beautiful Mechanical Wonder

Потребител
Аватар

Мнение от qwerty1234 » 23 Окт 2008, 16:47

k1k0 написа:
qwerty1234 написа:

Често срещани проблеми при Е36

Аз нямам филтър на парното така че проблема не е във филтъра а по скоро в този реостат може ли накой да ми каже каде се намира за да проверя дали причината е в него

резистора за степените на парното - много просто ще познаете, че ви е изгорял: парното почва да духа само на четвърта степен, а на останалите 3 въобще не работи. получава се най-вече от нередовната смяна на филтъра на парното. смяната му не е сложна, цената му е около 80-100лв. ( не съм сигурен колко е точно ), но все пак на кой му е притрябвала една такава ненужна инвестиция, при положение, че може просто редовно да си сменяте филтъра

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3,0 2008
Мечтае да кара: M5

Мнение от koldi bmw320 i » 25 Окт 2008, 15:30

реостата
"Заменям жена-100 кг.,за две по 50кг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Мнение от insane_v » 26 Окт 2008, 21:31

Колегата не пита къде е проблема, а как да го оправи. Няма нужда само да цитирате едни и същи теми, а му кажете как да го оправи. А ако му дадете и някоя схемичка, ще сте му наистина полезни.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 27 Окт 2008, 0:06

хм.. и аз не видях някъде описан симптома - при мен на 1-ва и 2-ра степен работи еднакво. не да не му работи съвсем степените и само на 4-та, а само 1 и 2 са еднакви.
на 3 и 4 се усилва, но само на 1 и 2 е еднакво духането и звука от вентилатора.
тва кво може да е ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 27 Окт 2008, 15:19

miro20 написа:хм.. и аз не видях някъде описан симптома - при мен на 1-ва и 2-ра степен работи еднакво. не да не му работи съвсем степените и само на 4-та, а само 1 и 2 са еднакви.
на 3 и 4 се усилва, но само на 1 и 2 е еднакво духането и звука от вентилатора.
тва кво може да е ?

Врътката за степените е с механизъм като на готварските печки, гърбици които натискат пластини. В твоят случай или имаш изкривена пластина или гърбиците на 1-ва и 2-ра степен са се изравнили от износване или прегряване.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Назад към E36